Kauną pristato pasauliui, o pasaulį – Kaunui („Metų kaunietės“ rinkimai) | kl.lt

KAUNĄ PRISTATO PASAULIUI, O PASAULĮ – KAUNUI („METŲ KAUNIETĖS“ RINKIMAI)

  • 10

Šiomis šauniomis moterimis baigiame Metų kaunietės rinkimų dvidešimtuko dalyvių pristatymą.

11 Jurgita Šiugždinienė – laikinoji Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorė, kurios karjeros kelias suteikė galimybių gyventi ir dirbti įvairiuose pasaulio kampeliuose, tačiau svorio centru jai yra ir visuomet bus Kaunas.

J.Šiugždinienė, įgijusi neįkainojamos patirties Jungtinių Tautų Organizacijoje, Lietuvos Vyriausybės kanceliarijoje, banke, akademinėje aplinkoje dirba jau dešimtmetį. Praėjusiais metais tapo laikinąja KTU rektore, prieš tai ėjo universiteto studijų prorektorės pareigas.

"Tam, kad taptum geru vadovu, neužtenka lavinti vadovavimo kompetencijas, turėti talento, specifinių žinių ar patirties, svarbiausia – turi mylėti žmones ir norėti su jais dirbti, tau jie turi nuoširdžiai rūpėti", – teigė rektorė.

J.Šiugždinienės darbo patirtis – labai įvairi, bet į savo universitetą ji sugrįždavo vėl ir vėl. "Darbas universitete žavi veiklos įvairove, čia tvyrančia pažangos, kūrybiškumo atmosfera, galimybe dirbti su jaunais, talentingais žmonėmis, prisidėti prie svarbių aukštojo mokslo sistemos pokyčių", –  kalbėjo moteris.

Anot jos, Kaunas – miestas, kurio dvasia, kultūra ir bendruomenė ypatinga, tai miestas, kupinas studentų šurmulio ir tarpukario tradicijų atspindžių. "Esu tikra kaunietė, čia užaugo ir mokslus baigė mato tėtis, čia sutiko ir mano mamą. Tai miestas, kuris įtraukia ir nepalieka abejingų. Būtent dėl to jis nusipelno išskirtinio mūsų visų dėmesio", – sakė J.Šiugždinienė.

Ji akcentavo, kad svarbus ir prasmingas yra kiekvienas žingsnis, prisidedantis prie šiuolaikiško, pažangaus universiteto kūrimo, kartu – ir prie Kauno įvaizdžio bei ekonomikos stiprinimo. "Toks universitetas yra pažangos varomoji jėga: jis ugdo talentus, jame kuriamos naujausios žinios, ateities idėjos, inovacijos ir technologijos, jo intelektualinis potencialas traukia verslą ir pramonę, jis svariai prisideda prie visuomenės gerovės kūrimo", – dėstė J.Šiugždinienė.

Kaunietė pasakojo, kad abiausiai džiugina tie momentai, kai pavyksta kažką patobulinti, pakeisti į gerąją pusę, sėkmingai įgyvendinti pokytį, kurio niekam iki tol realizuoti nebuvo pavykę, parodyti pavyzdį, kuriuo vėliau seka ir kiti.

20 Virginija Vitkienė – grandiozinio, ne tik Kaunui, bet ir visai Lietuvai labai svarbaus projekto "Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022" (KEKS) meno vadovė, minias į Kauną pritraukiančios Kauno bienalės vadovė.

Menotyros mokslų daktarė, kuratorė, įvairių tarptautinių meno ir mokslo projektų koordinatorė, lektorė, meno kritikos straipsnių autorė, meno leidinių sudarytoja savo veikla išjudina Kauną, visos šalies menininkus ir juos bei savo miestą garsina visame pasaulyje.

"Dirbdama kultūros lauke ir vadovaudama Kauno bienalei bei Kaunas 2022 projektui sukūriau galimybes tobulėti, augti ir mane praaugti ne vienam jaunam žmogui. Tai, turbūt, mano didžiausias pasiekimas ligi šiol. Tai darau išties, nes jaučiu dėkingumą tiems, kurie padėjo užaugti man. Kauno kultūros lauke tai labai gerbtini žmonės", – sakė V.Vitkienė.

Likimui ji labiausiai dėkoja už šeimą. "Turiu labai nuoširdų vyrą, kuris mano geriausias draugas; tris jau suaugusius vaikus – studentus, kurie ir kritinio mąstymo nestokoja, ir tikslų nemažų turi, ir siekia jų su užsidegimu. Dar esu labai laiminga, kad visada dirbau tik motyvuojančioje aplinkoje, mokydamasi iš kolegų ir padėdama kitiems, jaunesniems. Aplink mane - daugybė talentingų žmonių", – kalbėjo V.Vitkienė.

KEKS yra vienas prestižiškiausių ir matomiausių Europos kultūros renginių. Iškovoti teisę jį surengti ir įgyvendinti sumanymus yra ne tik miestui, bet ir visai šaliai nepakartojama galimybė atgaivinti miestus ir išgarsinti juos tarptautiniu mastu, plėtoti verslą, turizmą, skatinti didžiuotis, o keliautojams – patirti neišdildomų įspūdžių pažįstant, atrandant ne tik Europos kultūros paveldą, jo įvairovę, bet ir žmones, ilgametes tradicijas ir papročius.

Kauno bienalė – didžiausias tradicinis tarptautinis šiuolaikinio meno renginys Baltijos šalyse, pritraukiantis tiek Lietuvos, tiek tarptautines auditorijas.

Nuo 1997-ųjų Kauno bienalės parodas, bendradarbiavimo programas su šiuolaikiniu šokiu, garsu ir muzika bei edukacinius užsiėmimus ji rengė jau daugiau kaip dešimt kartų.

Renginiuose dalyvavo per 2 tūkst. menininkų iš daugiau kaip 60 pasaulio šalių. Parodose per visą laikotarpį apsilankė daugiau nei 200 tūkst. kauniečių ir miesto svečių.

Bienalė svarbi ir tuo, kad kasmet rengia parodas ir užsienyje, kur pristato Kauno ir Lietuvos menininkus. Dėl bienalės apie Kauną, kaip reikšmingą šiuolaikinio meno centrą, rašo svarbiausi didžiųjų šiuolaikinio meno renginių tinklaraščiai.

Specialiose edukacinėse programose, parengtose ir šeimoms su mažais vaikais, pradinukams, paaugliams, senjorams ir asmenims, turintiems specialiųjų poreikių, dalyvauja daugybė žmonių.


Balsuodami už pasirinktą kandidatę ar kandidates atkreipkite dėmesį, kad kiekviename projekto etape balsavimas ir balsų skaičiavimas pradedamas iš naujo.

BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio išsikirpkite bei užpildykite lapelį ir siųskite adresu: Metų kaunietė, "Kauno dienos" redakcija, I.Kanto g. 18, 44296, Kaunas;

arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g.18, Kaunas.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu MKN XX.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio.

SMS kaina – 1 euras.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portale kauno.diena.lt, rubrikoje "Metų kaunietė". Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Darbuotojas

Ar tiesa, kad žmonės keičiasi? Jeigu taip, tai atsiimu savo pastebėjimą.... Čia apie Šiugždinienės mintis: "turi mylėti žmones ir norėti su jais dirbti, tau jie turi nuoširdžiai rūpėti".... Žmogiškasis veiksnys Šiugždinienei negaliojo...

pesimistas

Šiugždinienė yra buvusio KTU rektoriaus P. Baršausko statytinė. Jį palaikė įki paskutinės minutės, todėl nėra garbinga Kuano moteris. Kaip mokslininkė yra nulinė, o daug moterų yra Kaune žymiai garbingesnių. Matyt konservatoriai pasiūlė

Arklys

Feikinis konkursas. Laimi verslininkės ir blondinės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS