„Kaunas Hockey“ turės savo troleibusą: tai dovana už pergalę | kl.lt

„KAUNAS HOCKEY“ TURĖS SAVO TROLEIBUSĄ: TAI DOVANA UŽ PERGALĘ

  • 4

Kauno ledo ritulio komanda „Kaunas Hockey“ savaitgalį gerbėjus pradžiugino pergale prieš Elektrėnų „Energijos“ ekipą. Nuo šiol daugiau kauniečių galės didžiuotis savo miesto komanda ir „Kaunas Hockey“ sutikti miesto gatvėse, mat menininkai įamžino komandą ant senojo „Škodos“ troleibuso.

Jau antradienį į Kauno miesto gatves išriedės ledo ritulio komandos „Kaunas Hochey“ troleibusas. Ant šios transporto priemonės šonų įamžinti du komandos žaidėjai. Piešinį ant troleibuso įgyvendino gatvės menininkas Tadas Vincaitis – Plūgas. Jam išmarginti troleibusą padėjo kolega Karolis Grubis.

Menininkas tikino, kad ir pačiam ledo ritulys yra prie širdies, todėl džiaugiasi, kad galėjo ant troleibuso nupiešti du Kauno komandos narius.

„Na veido bruožų nepiešiau, tai tokie bendresni komandos nariai. Šį troleibusą piešėme dvi paras. Pačiam ledo ritulys labai patinka. Mėgstu žiūrėti ir Rusijos lygą, ir NHL. Nesu labai didelis sporto gerbėjas, bet ledo ritulys patinka, nes tai tokia labai vyriška ir fiziškai aktyvi šaka. O dabar „Kaunas Hockey“ laimėjo prieš „Energiją“, tai labai smagu, bus tokia simboliška dovana“, – kalbėjo piešinio autorius.

Tai jau ketvirtais Tado išmargintas troleibusas. Mieste jau važinėja labai daug dėmesio sulaukęs menininko darbas – meilės troleibusas, kuris iš tolo matomas dėl rožinės spalvos ir raudonų širdučių bei feisbuke naudojamų patiktukų. Taip pat menininkas ant troleibuso nutapė ir Ąžuolyno simbolius – voveraitę ir stumbrą. Dar vienas T.Vincaičio – Plūgo šedevras ant senosios „Škoda“ – 9 forto memorialas.

Tado Vincaičio - Plūgo asmeninio archyvo nuotr.

Šie troleibusai yra mobilios parodos „Atia senienos, labas naujienos!“ dalis. Įvairūs menininkai teikia savo idėjas, o geriausios virsta realybe, tad gatvės meno kūrinius gali pamatyti beveik visas miestas bei Kauno svečiai. Šia paroda originaliai miestas atsisveikina su senaisiais „Škoda“ troleibusais.

„Kauno diena“ primena, kad senieji „Škoda“ troleibusai miesto gatvėse važinės iki šių metų pabaigos. Planuojama, kad pirmieji nauji „Solaris“ troleibusai Kauną pasieks jau rugpjūtį, o iki gruodžio atvyks visi 85 nauji troleibusai, kurie pakeis senuosius.

„Kauno autobusai“ į naujus troleibusus investuos 29,4 mln. eurų.

GALERIJA

  • „Kaunas Hockey“ turės savo troleibusą: tai dovana už pergalę
  • „Kaunas Hockey“ turės savo troleibusą: tai dovana už pergalę
  • „Kaunas Hockey“ turės savo troleibusą: tai dovana už pergalę
  • „Kaunas Hockey“ turės savo troleibusą: tai dovana už pergalę
  • „Kaunas Hockey“ turės savo troleibusą: tai dovana už pergalę
  • „Kaunas Hockey“ turės savo troleibusą: tai dovana už pergalę
Eitvydo Kinaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Žilvinas Ručys

ko tylit apie kainas ? Ko tylit kad miestui su troleibusais užmovė meras su tarybą virvę ant kaklo kad galėtu aferas prastuminėti .

Čiubaka

Man tai Ąžuolyno parkas trulikas gražiai atrodo. Tik praeitą sav. pamačiau. O kur ta ir kada paroda bus?

Vida

Kokie čia kvailiai užteplioja langus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS