Kaune rengiamasi rekonstruoti Griunvaldo gatvę | kl.lt

KAUNE RENGIAMASI REKONSTRUOTI GRIUNVALDO GATVĘ

Kauno savivaldybė rengiasi rekonstruoti centre esančią Griunvaldo gatvę, vedančią nuo Vytauto prospekto iki prekybos centro „Akropolis“.

„Numatyta išplėsti dviratininkų ir pėsčiųjų zonas, susiaurinti važiuojamąją dalį. Šaligatviai bus plytelių dangos, o dviračių zona – asfalto, atnaujinamas apšvietimas, suremontuotos požeminės komunikacijos“, – kitais metais planuojamus darbus vardijo savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Pagal parengtą projektą, gatvėje liks viena eismo juosta, ji išplatės prie sankryžos su Vytauto prospektu. Gatvėje taip pat numatytos automobilių stovėjimo vietos.

Kauno savivaldybė taip pat žada išsaugoti Griunvaldo gatvėje augančius medžius.

Šalia Griunvaldo gatvės yra Karo ligoninės parkas, savivaldybė šiemet su Krašto apsaugos ministerija susitarė, kad jis galėtų tapti atviru visuomenei.

Savivaldybė yra pasiūliusi projektą, kad aukšta karinę teritoriją juosianti tvora keliose vietose būtų atveriama, o parke būtų įrengiami takeliai, bėgimo takai, jie būtų naidingti ir Karo medicinos centro reikmėms, įrengiamos vaikų žaidimo aikštelės, kita parkui būdinga infrastruktūra.

Pasak G. Petrausko, tikimasi, kad parko atvėrimo ir Griunvaldo gatvės tvarkymo darbai galės vykti lygiagrečiai, tačiau dėl parko reikia Vyriausybės nutarimo. Šiuo metu savivaldybė derina klausimą su Krašto apsaugos ministerija.

GALERIJA

  • Kaune rengiamasi rekonstruoti Griunvaldo gatvę
„Google Maps“ vaizdai
Rašyti komentarą
Komentarai (45)

a

taigi dar medžiai nenupjauti , kokia gali buti rekonstrukcija .

Anonimas

Kad parkas būtų patrauklus, ten turi būti gražu. Gražūs suoliukai, puošnūs žibintai, fontanai, kavinukės ir pan. Kaip dideliuose Europos miestuose. O pas mus parkus kai atnaujina, jie sutvarkyti, bet negražūs, todėl niekam nesinori ten būti, nebent sportininkams ar šunų/vaikų vedžiotojams.

O kada

bus sutvarkyta iskasta duobe nusileidus nuo parodos kalno prie policijos? Kemsas eismas jau bent dvi savaites!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS