Kauno apskrityje – atgijęs fontanas, spalvoti namai ir apšviestas parako sandėlis | kl.lt

KAUNO APSKRITYJE – ATGIJĘS FONTANAS, SPALVOTI NAMAI IR APŠVIESTAS PARAKO SANDĖLIS

  • 0

Bendruomeniškumą ir atsakingą veiklą puoselėjantis lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ išrinko ketvirtus metus vykstančios programos „Mes – bendruomenė“ nugalėtojus. Aštuonios šalies bendruomenės, iš kurių net trys veikia Kauno regione, savo sumanytiems projektams įgyvendinti pasidalino net 70 tūkst. eurų dydžio „Maximos“ įsteigtą paramos fondą.

„Jau ketvirtus metus besitęsianti programa „Mes – bendruomenė“ dar kartą parodė, kiek mūsų šalyje daug puikių, kūrybingų, iniciatyvių ir pilietiškų žmonių. Tikime, kad konkursą laimėjusios iniciatyvos ne tik praturtins bendruomenių aplinką, bet ir prisidės prie skirtingų Lietuvos kartų tarpusavio ryšio stiprinimo“, – sako Kristina Meidė, „Maximos“ generalinė direktorė.

Asociacija „Kauno Tvirtovė“ programos „Mes – bendruomenė“ konkursui pateikė projektą „Šviesa Parake“. „Maximos“ paramą projekto autoriai ketina panaudoti 1894 m. pastatyto Parako sandėlio apšvietimo įrengimui. Ši tvarkymo iniciatyva pritraukia vis daugiau jaunų ir vyresnių aplinkinių gyventojų, o kadaise apleistas Parako sandėlis pamažu virsta erdve, kuri tarnaus bendruomenės susibūrimams ir renginiams.

„Žalioje ir saugioje aplinkoje esantis „Parakas“ yra tvirtovės dalis, kurią aplanko bei prižiūri tiek jaunieji, tiek vyresnieji apylinkių gyventojai. Pastatas pasižymi puikiomis akustinėmis erdvėmis, tačiau jame kol kas tamsu. Įrengus apšvietimą, čia galės vykti koncertai, gegužinės, Joninės, bendruomenės susibūrimai bei kitos skirtingas kartas sujungsiančios veiklos“, – sako Vida Bliumkienė, „Kauno Tvirtovės“ Šančių įgulos vadė.

„Kauno Tvirtovės“ bendruomenė nuo pat įsikūrimo organizuoja ir įgyvendina Kauno tvirtovės paveldo pritaikymą šiuolaikiniams visuomenės poreikiams, išnaudojant mokslinį, turistinį bei kultūrinį jo potencialą, populiarina jį ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje.

Tuo tarpu „Lietuvos skautija“ programos „Mes – bendruomenė“ konkurse dalyvavo su projektu „Nuspalvink Lietuvą“. „Maximos“ paramą gavę skautai pasirinks 4 vargingai gyvenančių šeimų arba senolių medinius namus Kauno regione ir juos spalvingai nudažys. „Lietuvos skautijos“ vyriausioji skautininkė Ieva Brogienė sako, kad šis projektas yra vykdomas jei ne pirmus metus ir džiaugiasi, kad skautai gerumo kupiną tradiciją galės tęsti ir toliau.

„Esame labai dėkingi, kad jau trečius metus vykdomas mūsų projektas yra įvertintas. Tęsdami jį su „Maximos“ pagalba mes nuspalvinsime bent keleto sunkiai besiverčiančių žmonių gyvenimus. Mūsų bendruomenei gera daryti gerus darbus ir taip džiuginti kitus“, – teigia ji.

„Lietuvos skautija“ yra 2500 skautų visuose Lietuvos regionuose vienijanti organizacija. Jos nariai aktyviai dalyvauja įvairiose sueigose, šventėse, iškylose, žygiuose, stovyklose, seminaruose, mokymuose, vietinių bendruomenių, nacionaliniuose ir tarptautiniuose projektuose.

Rumšiškių bendruomenės „Kokalnis“ atstovai, gavę „Maximos“ paramą projektui „Mus vienija fontanas“, ketina renovuoti miestelio centrinėje aikštėje kadaise veikusį fontaną – sukurti bendruomenės traukos objektą, prie kurio gyventojai bendrautų ir švęstų įvairias šventes. Pasak, Renatos Janulevičienės, „Kokalnio“ valdybos narės, tokie konkursai ne tik paskatina teigiamus pokyčius aplinkoje, bet ir suvienija gyventojus bendriems tikslams.

„Mes tikime, kad atgijęs fontanas neabejotinai taps viena populiariausių miesto vietų, pritrauksiančia tiek jaunąją, tiek vyresniąją kartas. Projektui sukurti susitelkė visa mūsų bendruomenė – dalyvavimas konkurse ją itin sustiprino. Todėl norime padėkoti „Maximai“ už mūsų projekto įvertinimą bei stiprinamą bendruomeniškumo Lietuvos miestuose jausmą. Esame labai laimingi ir tikimės, kad tokie konkursai vyks ir ateityje“, – tikina atstovė.

Bendruomenė „Kokalnis“ nuo pat įsikūrimo 2004 metais vienija Rumšiškių seniūnijos gyventojus ir iš čia kilusius žmones, skatina bendruomenės narių pilietinę iniciatyvą, domėjimąsi krašto istorija. Taip pat plėtoja kultūrinį ir sportinį gyvenimą, rūpinasi bendruomenės narių gerove.

Šiais metais konkursui, kuriame laukta idėjų, skatinančių skirtingų kartų bendravimą, bendruomenės pateikė 40 projektų. Bendruomenių iniciatyvas vertino iš psichologijos, šiuolaikinio meno, aplinkotvarkos ekspertų suburta komisija, taip pat atlikėjas ir visuomenininkas Jurgis Didžiulis. Šiais metais pirmą kartą surengtame atvirame balsavime internetu bendruomenių projektai sulaukė per 56 tūkst. palaikymo balsų. Į paskutinį konkurso etapą atrinktų iniciatyvų autoriai savo bendruomenių projektus pristatė komisijai, kurioje dirbo 5 „Maximos“ tinklo atstovai ir Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorė Roma Žakaitienė.

GALERIJA

  • Kauno apskrityje – atgijęs fontanas, spalvoti namai ir apšviestas parako sandėlis
  • Kauno apskrityje – atgijęs fontanas, spalvoti namai ir apšviestas parako sandėlis
  • Kauno apskrityje – atgijęs fontanas, spalvoti namai ir apšviestas parako sandėlis
  • Kauno apskrityje – atgijęs fontanas, spalvoti namai ir apšviestas parako sandėlis
  • Kauno apskrityje – atgijęs fontanas, spalvoti namai ir apšviestas parako sandėlis
  • Kauno apskrityje – atgijęs fontanas, spalvoti namai ir apšviestas parako sandėlis
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS