Kauno klinikose išrinkta ligoninės valdyme dalyvausianti Darbo taryba | kl.lt

KAUNO KLINIKOSE IŠRINKTA LIGONINĖS VALDYME DALYVAUSIANTI DARBO TARYBA

Slaptu balsavimu Kauno klinikose (Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninėje) tiesiogiai išrinkta pirmoji Darbo taryba.

Pagal pernai pradėjusį veikti naująjį Darbo kodeksą, tokia taryba reikalinga užtikrinant visas darbdavio ir darbuotojo teises ir interesus, nediskriminuojant atskirų darbuotojų, jų grupių ar atskirų darboviečių darbuotojų, taip pat abipusio pasitikėjimo pagrindais bendradarbiaujant su visomis profesinėmis sąjungomis, primena ELTA. Su darbo tarybos steigimu susijusios pareigos kyla tiems darbdaviams, kurių įmonės, įstaigos, organizacijos vidutinis darbuotojų skaičius yra 20 ir daugiau. Išskyrus atvejus, kai darbovietėje yra veikianti profesinė sąjunga, kurios nariai yra daugiau kaip trečdalis visų darbdavio darbuotojų. Vidutinis darbuotojų skaičius yra ilgiau kaip 3 mėnesius įmonėje dirbančių darbuotojų skaičius.

Tarybos nariai dalyvauja informavimo, konsultavimo ir kitose procedūrose, kuriomis darbuotojai įtraukiami į darbdavio sprendimų priėmimą. Taryba teikia darbdaviui pasiūlymus dėl ekonominių, socialinių, darbo klausimų, aktualių darbuotojams darbdavio sprendimų, darbo teisės normų įgyvendinimo.

Kauno klinikose vykusiuose Darbo tarybos rinkimuose dalyvavo 3507 darbuotojai (50,97 proc. visų darbuotojų). Dalyvauti ir pasinaudoti balso teise galėjo visi bent trijų nepertraukiamų mėnesių trukmės darbo santykius su darbdaviu turintys darbuotojai.

Taryba buvo renkama remiantis visuotine ir lygia rinkimų teise, slaptu balsavimu tiesioginiuose rinkimuose. Tarybos nariais galėjo būti renkami visi darbuotojai, sulaukę aštuoniolikos metų, ir kurių darbo santykiai su darbdaviu trunka ilgiau kaip šešis mėnesius.

Darbo taryba sudaroma iš vienuolikos narių trejų metų kadencijai, pažymima Kauno klinikų pranešime. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

klausimas

ar tai ši ligoninė yra labiausiai korumpuota , nes be kyšio į ją neguldo ?

Anonimas

Juokas iš darbo tarybos sudėties ( daugumoje organizacijų), vadovas siūlo narius ir ypač pirmininką...

niekinis organas

prašom atskleisti kiek kokių profesinių grupių atstovų pateko į tarybą,kolektyvas labai nevienalytis šios įstaigos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS