Kauno miesto muziejaus neįmanoma aplankyti? | kl.lt

KAUNO MIESTO MUZIEJAUS NEĮMANOMA APLANKYTI?

Kauno miesto muziejų svečiams aprodyti sumanę kauniečiai liko it musę kandę. Sekmadieniais muziejaus durys užvertos, o šiokiadieniais dirba tada, kai visi kiti žmonės taip pat sėdi darbuose.

Nepateko į muziejų

"Kauno dieną" pasiekė kaunietės Aušros O. laiškas, kuriame moteris išdėstė savo poziciją apie Kauno miesto muziejaus darbo laiką. Kaunietė pasakojo, kad pas ją savaitgalį pasisvečiuoti atvyko svečiai iš užsienio. Moteris norėjo draugus supažindinti su miesto istorija, aplankyti veikiančias parodas ir parodyti Kauno kultūros kerteles, tačiau nieko nepešė – Kauno miesto muziejaus durys lankytojams patogiu metu yra uždarytos.

"Kadangi savaitgalį turėjome svečių iš Vokietijos, ketinome apžiūrėti kelias parodas, taip pat ir Kauno muziejuje. Tačiau, pasirodo, Kauno muziejus sekmadieniais nedirba. Likome labai nustebę, kad kultūros įstaiga yra uždara visuomenei tokią dieną. Iš tiesų keista, kad sekmadienį, kai dažniausiai lankomi muziejai, Kauno muziejus nedirba", – stebėjosi Aušra O.

Likome labai nustebę, kad kultūros įstaiga yra uždara visuomenei tokią dieną.

Moteris tikino, kad ir darbo dienomis į šį Kauno miesto savivaldybei priklausantį muziejų neįmanoma patekti. "Ar dirbantis žmogus gali lankyti parodas darbo dienomis, kai muziejus uždaromas 18 val.? Šeštadienį, norint apžiūrėti parodas, reikia suspėti tai padaryti iki 16 val.", – sakė kaunietė ir pridūrė, kad pagal dabartinį muziejaus darbo laiką, norint susipažinti su Kauno istorija, reikia atsiprašyti iš darbo arba šeštadienį viską apžiūrėti paskubomis.

Vasaros laikas

Kauno miesto muziejaus interneto puslapyje nurodoma, kad kol kas visi padaliniai dirba skirtingu grafiku. Kauno rotušė – nuo antradienio iki šeštadienio dirba nuo 10 iki 18 val., sekmadieniais – 10–16 val.

Kauno pilis lankytojams atvira antradieniais–penktadieniais nuo 10 iki 18 val., o sekmadienį ir pirmadienį nedirba. Kol kas dvi dienas per savaitę lankytojų nepriima ir kiti Kauno muziejaus padaliniai – M. ir K.Petrauskų lietuvių muzikos istorijos skyrius, Lietuvių tautinės muzikos istorijos skyrius. J.Gruodžio memorialinis skyrius veikia tik iš anksto susitarus.

Jau kitą mėnesį situacija pasikeis. Kauno miesto muziejus pradės veikti kitu darbo grafiku. Skelbiama, kad rotušės darbo laikas nesikeis, tačiau Kauno pilis veiks ir sekmadieniais. Nuo birželio 1 iki rugpjūčio 31 d. šis skyrius dirbs tokiu darbo laiku: antradieniais–šeštadieniais nuo 10 iki 18 val., o sekmadieniais nuo 10 iki 16 val., tad lankytojams bus lengviau atrasti tinkamą laiką pažinčiai su Kauno miesto istorija.

Keisti laiko neskuba

Kauno miesto muziejaus direktorius Gabrielius Sužiedėlis "Kauno dienai" patvirtino, kad vasaros metu Kauno pilis tikrai dirbs ir sekmadieniais.

Anot jo, nuolat ieškoma būdų, kaip daugiau pritraukti lankytojų, tad jei bus jaučiamas poreikis, Kauno pilis galėtų veikti ir sekmadieniais ne tik vasaros metu. Būtų galima koreguoti ir kitų padalinių darbo dienų grafikus, tačiau prieš tai reikėtų atlikti analizę, ar tikrai pailgintas darbo laikas pritrauktų daugiau žmonių.

"Norėtume pirmiau apžvelgti lankytojų apklausas, ar tikrai, pailginus muziejaus veikimą keliomis valandomis, padidėtų srautai. Be to, viskas remiasi į finansus. Vasaros metu dirbti Kauno pilyje priimame papildomą žmogų. Jei pilis ištisus metus dirbtų sekmadieniais, reikėtų taip pat papildomų darbuotojų. Tačiau visi pasiūlymai tikrai galimi, nes mes nuolat žvalgomės į tai, kaip daugiau pritraukti lankytojų", – "Kauno dienai" sakė G.Sužiedėlis.

Praėjusiais metais Kauno rotušėje apsilankė 21 tūkst., Kauno pilyje – 27 tūkst. lankytojų.

Gairės: Kauno miesto muziejus, darbo laikas, kauniečiai, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

antikvaras

Muziejaus darbo laikas turėtų būti nuo 13-15 val iki 20 val. Darbuotojui atlyginimas gal ir nepakils, bet lankytojų tikrai bus daugiau. Daugiau lankytojų, didesnis pelnas, tada ir darbuotojui bus galima daugiau mokėt. Niekas į muziejus dieną neina, nes dirba !

kaunieti,

muziejų naktį įėjimas, ekskursijos, edukacijos nemokamos, tad apie "pinigėlius" gražiai prašovėt. Darbo laikas gi - kaip daugumoje muziejų: nuo 10 iki 18 val. Gal bandėt patekti paryčiais?

kaunietis

Ne viena karta bandem patekt i Kauno pili, bet vis nedarbo laikas.Todel ir organizuoja muzieju naktis,nes taip pinigeliu papildomai nubyra, o lankytoju ne minios
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS