Kauno mokykloje – neeilinis incidentas: nuo antroko nukentėjo mokytojai ir jų turtas | kl.lt

KAUNO MOKYKLOJE – NEEILINIS INCIDENTAS: NUO ANTROKO NUKENTĖJO MOKYTOJAI IR JŲ TURTAS

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Praėjusį penktadienį vieną Kauno švietimo įstaigų sukrėtė neeilinis incidentas. Nuo agresijos priepuolį patyrusio mažamečio nukentėjo ir mokytojai, ir jų asmeninis turtas.

„Kauno dienos“ redakciją pasiekė skaitytojo (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.) informacija, kad sausio 12 d. apie 12-13 val. į vieną Kauno mokyklą skubėjo ir pareigūnai, ir greitoji pagalba. Šio neeilinio sujudimo kaltininku tapo antros klasės mokinys, kuris patyrė agresijos priepuolį.

Pasak skaitytojo, 8-erių metų vaikas ne tik apkandžiojo mokytoją, tačiau nutraukė grandinėlę, apgadino kitus asmeninius daiktus.

„Sutramdyti mažametį nebuvo lengva, jį laikė net trys suaugę žmonės. Tuomet juo pasirūpino atvykę tarnybų atstovai“, – sakė jis.

Komentuoti nepanoro

Redakcijai pavyko susisiekti su šios švietimo įstaigos vadovu, kuris plačiau situacijos nekomentavo.

Antros klasės mokinys patyrė agresijos priepuolį. Bandant jį suvaldyti, buvo sugadintas kai kurių mokytojų asmeninis turtas, kai kurie patyrė sužalojimus.

„Tarnybos atlieka savo darbą, daugiau jums nieko nepasakosiu“, – po trumpos pauzės išgirdęs klausimą tepasakė vyras.

Kauno greitosios medicinos pagalbos atstovai tvirtino, kad pranešimo apie šį įvykį negavo ir į nekasdienį atsitikimą nevažiavo. Tačiau Kauno švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika papasakojo kitokį šio incidento scenarijų.

„Antros klasės mokinys patyrė agresijos priepuolį. Bandant jį suvaldyti, buvo sugadintas kai kurių mokytojų asmeninis turtas, kai kurie patyrė sužalojimus. Buvo iškviesta greitoji pagalba, kitos pagalbos tarnybos“, – pokalbį pradėjo vedėjas paminėdamas, kad plačiau komentuoti negali siekiant išsaugoti vaiko privatumą.

Pasak jo, po priepuolio suvaldymo medicinos įstaigoje tolesnė pagalba mažamečiui teikiama ambulatoriškai.

Rūpesčių buvo ir anskčiau

„Mokykla priėmė visas reikalingas pagalbos priemones, kurios bus suteiktos vaikui ir šeimai. Rūpesčių su tuo mokinuku buvo ir anksčiau, mokykla su juo dirbo. Manau, kad jam toliau reikės pagalbos ir už mokyklos ribų dirbant kartu su šeima“, – sakė V. Mažeika.

Kauno policijos atstovai kone parą tikrino informaciją, ar pareigūnai vyko į minėtą mokyklą. „Kauno dienai“ pradėjus plačiau domėtis aplinkybėmis, galiausiai sulaukta teigiamo atsakymo.

„Penktadienį Kauno pareigūnai vyko į minėtą įstaigą tam, kad palydėtų vaiką ir jo mamą į gydymo įstaigą. Apie smurto atvejį informacijos negauta“, – portalui sakė Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė.

Švietimo skyriaus atstovo teigimu, abu antroko tėvai dirbantys, o incidentas galėjo įvykti dėl tam tikrų vaiko elgsenos sutrikimų.

„Gavus išvadas bus sprendžiama dėl tikslios pagalbos formos mažamečiui“, – teigė V. Mažeika.

Rašyti komentarą
Komentarai (64)

Senis

Agresyvių vaikų tėvai turi dalyvauti pamokose, tada pamatys, savo sūnelius ką jie daro višoje vietoje. Mokytojai beteisiai.

Brone

Man labai gaila,kad neisklausomos abi puses.Siulyciau mokykloje,ypac pradinese klasese budeti po viena teveli.Tada po metu isrysketu visa mokykos virtuve.Be to dabar labai daug kalbama mazai dirbama.Vaikai turi daug teisiu ,pareigu ir pagarbos nera.Is mokytoju varpines tai vien telefonas rankose,vaikai palikti likimui.Darbe telefonas turi but isjungtas ir mokytojo visas demesys skirtas vaikams,bet ne asmenines problemoms spresti.Daznai matau kaip darzeliuose neigiamai dirba aukletojo.Tai jau virsta sistema.

kazkas

kazkokia nesamone suteikti vaikams 100% laisves .pasirodo vaikai protingesni uz istatymu leidejus .jie gali betkoki zmogu ar tai bus mokytojas,tevas ,mama nesvarbu kas apkaltinti isgalvotais dalykais ir jais bus tikima nes jie vaikai alia nuskiausti .Jie tuo ir nauduojasi ,O jus irodinekite kad esate nekalti.Taip buna kada ir suaugusieji perdaug sau leidzia,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS