Kauno mokyklose skelbiamas karantinas (švietimo įstaigų sąrašas) | kl.lt

KAUNO MOKYKLOSE SKELBIAMAS KARANTINAS (ŠVIETIMO ĮSTAIGŲ SĄRAŠAS)

Dalis Kauno moksleivių išleisti priverstinių atostogų. Beveik 20 miesto švietimo įstaigų dėl didelio sergamumo gripu paskelbė karantino laikotarpį. Planuojama, kad uždarytose mokyklose karantinas tęsis ilgiausiai iki vasario 19 dienos.

Uždaromos mokyklos

„Kauno diena“ informuoja, kad dėl didelio vaikų sergamumo peršalimo ligomis, uždaromos Kauno švietimo įstaigos. Kai kur sergantys mokiniai išretino visus mokyklos suolus, kitur – uždaroma tik viena grupė.

Kol dalis bendraklasių serga, kiti mokiniai džiaugiasi keliomis laisvomis dienomis, kurias dabar jau planuoja praleisti su draugais. Senamiesčio progimnazijos mokinys „Kauno dienai“ sakė, kad penktadienį turėjo vykti lietuvių kalbos atsiskaitymas, tačiau dėl paskelbto karantino, jis atidėtas.

„Galėsim geriau pasiruošti, nes turėjo būti tikrai sunkus atsiskaitymas“, – sakė mokinys. Jis į mokyklą sugrįš tik kitos savaitės trečiadienį.

Paskelbta epidemija

Šią savaitę Kauno mieste oficialiai paskelbta gripo epidemija. Į Kauno mieste esančias ligonines praėjusią savaitę dėl gripo kreipėsi 108 asmenys, iš kurių šeši vaikai iki 2 metų ir 15 vaikų nuo 2 iki 17 metų buvo hospitalizuoti, o du vaikai nuo 2 iki 17 metų buvo gydomi intensyviosios terapijos skyriuje.

Kauno mieste sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis 4-ąją šių metų savaitę siekė 146,8 atvejo 10 000 gyventojų per savaitę, iš jų gripo – 9,8 proc. Lyginant sergamumo gripu rodiklius su 3-ąja šių metų savaite, stebimas gripo atvejų skaičiaus padidėjimas 3,5 karto.

Gripo virusas paprastai plinta oro lašeliniu būdu. Čiaudint ar kosint susidarantys lašeliai patenka ant virusui imlių žmonių viršutinių kvėpavimo takų gleivinės. Užkratas taip pat gali būti perduodamas per kontaktą su kvėpavimo takų išskyromis (pvz., liečiant daiktus arba paviršius, kuriuose yra virusas, ir po to liečiant savo akis, nosį ar burną).

Suaugusieji paprastai gali užkrėsti kitus žmones vieną dieną prieš gripo simptomų pasireiškimą ir iki penkių dienų nuo simptomų pradžios. Vaikai gali užkrėsti kitus dešimt ir daugiau dienų nuo simptomų atsiradimo.

Jau uždarytos šios Kauno švietimo įstaigos:

Simono Daukanto progimnazija (iki vasario 5 d.);

KTU Vaižganto progimnazija (iki vasario 12 d.);

Veršvų gimnazija (iki vasario 5 d.);

Žaliakalnio progimnazija (iki vasario 5 d.);

Prezidento Valdo Adamkaus gimnazija (iki vasario 5 d.);

Montesori darželis-mokykla Žiburėlis (iki vasario 6 d.);

Tirkiliškių lopšelis – darželis (uždaroma viena grupė iki vasario 9 d.);

Tirkiliškių mokykla – darželis (iki vasario 9 d.);

„Ryto“ pradinė mokykla (uždaroma 3C klasė iki vasario 5 d.);

„Varpelio“ pradinė mokykla (iki vasario 7 d.);

Paparčio pradinė mokykla (iki vasario 9 d.);

Jono ir Petro Vileišių mokykla (iki vasario 5 d.);

Jurgio Dobkevičiaus progimnazija (iki vasario 5 d.);

Prano Mašioto pradinėje mokykla (uždaromos klasės: 1A, 2A, 3B, 3C, 4B iki vasario 12 d.);

Senamiesčio progimnazija (iki vasario 6 d.);

Šančių mokykla-daugiafunkcis centras (iki vasario 19 d.);

„Nemuno“ mokykla-daugiafunkcis centras (iki vasario 9 d.);

Vinco Bacevičiaus pradinė mokykla (iki vasario 9 d.);

Kauno mokykla-darželis "Rūtelė" (iki vasario 7 d.),

Tado Ivanausko progimnazija (iki vasario 7d.).

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

muke

Jei tevai neleistu serganciu vaiku i mokykla tai nebutu ir epidemiju. Nesuprantu kam tas mokyklas uzdarineti.... dauguma vaiku sveiki juos atveza ir pasiima is mokyklos....Ar geriau mokytis birzeli....

Epidemija,Karantinas,Tuberkulioze,Sergamumas

Praeitais metais tas pats buvo ir JP2 buvo vienintele mokykla kuri dirbo per gripus ir sergantys vaiksi turejo eiti i ja. Manau kad sios mokyklos nauja direktore turetu tikrai labai stipriai i tai atsizvelgti nes kaip matau tai nera atsizvelgiama i sia problema. Tas pats buvo ir del tuberkuliozes, viska vandeniu paslapino ir jau dezinfekuota. Dabar Kaune paskelbta gripo epidemija, pradinukai kurie eis i pirmos klases bendra praktika jiems atideta praktika iki vasario 26d. O visi kiti mokiniai kurie biski pasveiko bet i mokykla eina vien del mokslu turi uzkresti kitus sios mokyklos mokinius. Nezinau jau sitoje mokykloje tikrai nevaldoma situacija as asmeniskai manau.

Mokytoja

Nesijaudinkite, Kauno Jono Pauliaus II gimnazijoje dėl gripo padėtis tikrai stebima. Vakar mokinių mokykloje nebuvo apie 16% ir tai nėra aišku, ar visi atvejai dėl gripo. Dalis mokinių grįžta su žarnyno sutrikimo diagnozių paaiškinimais. Tad nekelkite panikos. Mokykla stebi situaciją. Tėveliai, neperverkinte situacijos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS