Kauno savivaldybės kabinetus tuština atostogos | kl.lt

KAUNO SAVIVALDYBĖS KABINETUS TUŠTINA ATOSTOGOS

Vasaros atostogų vajus įsisuka į Kauno miesto savivaldybę. Miesto vadovai tikino, kad kol kas tolimų kelionių į užsienį neplanuoja ir žada skirti daugiau laiko šeimai bei aktyviam poilsiui.

Tušti koridoriai

Vasariškos nuotaikos jau pradeda skverbtis į Kauno miesto savivaldybę. Iki liepos 5 d. atostogauja administracijos direktorius Gintaras Petrauskas. Administracijos direktoriaus pavaduotojos Nijolės Putrienės kabinetas bus laisvas liepos trečią ketvirtą savaitėmis. Kito pavaduotojo Romualdo Rabačiaus nebus visą mėnesį. Jis atostogauti pasirinko liepos 23 – rugpjūčio 17 d. Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir vicemerai konkrečių atostogų datų dar nežino.

Atostogos nusimato ir Kauno miesto tarybos nariams. Liepos 24 d. vyks paskutinis šio pusmečio tarybos posėdis, o spręsti svarbių miesto klausimų politikai sugrįš tik rugsėjo 11 d. Vasarą retai kada vyksta ir komisijų posėdžiai, todėl Kauno tarybos nariai turės nemažai laiko poilsiui.

Vasariškos mintys greitai pasibels ir į valdininkų duris. Kitus du vasaros mėnesius dauguma administracijos darbuotojų mėgausis saulės spinduliais ir negalvos apie darbus.

"Daugiausia Kauno miesto savivaldybės administracijos darbuotojų atostogauja liepos mėnesį. Šiuo metu atostogų prašymus pateikė 403 darbuotojai. Rugpjūčio mėnesį šiuo metu nori atostogauti apie 390 darbuotojų, tačiau skaičius dar gali kisti", – "Kauno dienai" komentavo Personalo valdymo skyriaus vyr.specialistė, šiuo metu einanti vedėjo pareigas, Edita Štuikienė.

Atostogos pajūryje

Kol kas dar ne visi miesto vadovai susidėliojo konkrečius vasaros planus, tačiau atskleidė, kad laisvalaikį planuoja leisti Lietuvos pajūryje.

"Jokių rimtesnių atostogų planų šią vasarą neturiu. Stengiuosi pailsėti savaitgaliais, nors ir jų laisvų daug neturiu. Kai tik turiu progą, savaitgaliais vykstu prie jūros ar į gamtą, kur galiu skirti laiko artimiems žmonėms", – kalbėjo Kauno meras V.Matijošaitis.

"Šią vasarą planuojame atostogauti Lietuvoje, pajūryje. Galbūt užsuksime į Druskininkus ir Birštoną. Keliauti į užsienį planuojame metų pabaigoje, kai mūsų sūnus Jonas bus labiau pasiruošęs atlaikyti ilgesnių distancijų skrydžius", – antrino vicemeras Povilas Mačiulis.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas R.Rabačius taip pat ketina traukti prie Baltijos jūros, tačiau jis tikino, kad paplūdimyje gulėti nesiruošia. Jam labiau prie širdies aktyvus laisvalaikis.

"Aš jau gegužę atostogavau, o vasarą gal iki kokios Palangos palėksiu, nes turime kur apsistoti. Vežamės dviračius ir labai smagiai leidžiame laiką. Man labai patinka ir motociklu važinėti, buvau jau ir į pajūrį, ir prie Ignalinos ežerų su motociklu nuvažiavęs.

Automobilyje ir šiaurietiškas lazdas vežiojuosi, tad gyvenimo būdas dar nėra labai sėslus. Vaikai jau užauginti, tad reikia skirti laiko ir sau. To laiko per atostogas tikrai užtenka, jeigu jį paskirstai teisingai. Savivaldybėje yra tokių žmonių, kurie ir 80 dienų turi neišnaudotų atostogų, tačiau aš manau, kad reikia ir gerai dirbti, ir gerai ilsėtis", – mintimis dalijosi R.Rabačius.

Laikas šeimai

Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė apie tolimas keliones į užsienį taip pat negalvoja. Anot jos, atostogų metu ji daugiausia dėmesio skirs artimiesiems ir stengsis su jais praleisti nemažai laiko.

"Kol kas dar tiksliai negaliu pasakyti, kada atostogausiu, bet planuoju sulaukti paskutinio šio pusmečio tarybos posėdžio ir tada eiti atostogų. Planų didelių tikrai neturiu. Atostogausiu Kaune prie namų ir aplankysiu mamą. Per tuos darbus labai apleidžiame buitį ir savus žmones, todėl atostogų laiką būtent ir skirsiu apsitvarkyti buitį ir aplankyti artimuosius, ypač mamą", – sakė R.Šnapštienė.

Renkasi reabilitaciją

Vicemeras Simonas Kairys pasiryžęs šią vasarą pagerinti sveikatą ir sutvirtėti po atliktų kelio operacijų. "Buvo seniai planuota šią vasarą padaryti kelio operaciją, todėl dabar reikia skirti laiko atsigauti. Savaitę praleidau turėdamas nedarbingumo pažymėjimą, o nuo liepos pradžios prasidės reabilitacijos laikas. Svarbu šią vasarą atsistoti ant kojų", – tikino jis.

Be to, S.Kairys neseniai tapo tėveliu, todėl su mažu vaiku kažkur toli keliauti taip pat nėra noro. "Su vaiku kol kas taip pat didesnių išvykų neplanuojame. Manau, kad nebent trumpam kažkur į mano gimtinę Žemaitijoje nuvažiuosime, o rimtesnius išvažiavimus gal paliksime rudeniui", – apie vasaros planus kalbėjo vicemeras.

Pirmiausia – popiežius

Dar vienas Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas "Kauno dienai" pasakojo, kad dabar gyvena galvodamas apie popiežiaus Pranciškaus vizitą Kaune. Pontifikas mūsų mieste viešės rugsėjo 23-iąją, todėl iki to laiko V.Šiliauskas atostogauti neketina.

"Kadangi aš atsakingas už visas popiežiaus vizito Kaune detales, pagrindinis dabar tikslas – viską padaryti tinkamai. Kai sulauksime popiežiaus, tada bus galima ir apie atostogas galvoti bei pailsėti", – tikino jis.

Administracijos direktoriaus pavaduotojo šeimoje taip pat dabar auga mažas vaikas, todėl rudenį kelionių kryptis bus renkama pagal tai, ką galima gan greitai pasiekti ir su mažuoju kauniečiu nepervargti.

"Vasaros atostogų toli neplanuojame, tačiau rudeniop jau, ko gero, galėsime keliauti. Tuomet planuojame keliauti ten, kur dar bus šilta, kažkur į užsienį, nes čia sunku suderinti gerus orus ir atostogas. Atostogos turėtų būti netolimame užsienyje, kad nebūtų labai ilgas skrydis", – mintimis, kur norėtų atostogų laiką praleisti su šeima, kalbėjo V.Šiliauskas.

GALERIJA

  • Poilsis: V.Matijošaitis teigė sugebantis pailsėti ir savaitgaliais, tad rimtesnių atostogų kol kas neplanuoja.
  • Planai: P.Mačiulis vasaros atostogas žada praleisti Lietuvoje.
  • Šeima: S.Kairys neseniai tapo tėveliu, todėl su mažu vaiku kažkur toli keliauti nėra noro.
  • Darbai: už popiežiaus vizito Kaune detales atsakingas V.Šiliauskas vasarą atostogauti neturės laiko.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Kauniečiai

Pasidalinkite žinia,su kuo atostogauja savivaldybės buhalterė Čivilienė?Gal su Pranu Paškevičium?

Kaunietis

Kada atostogauja miesto valdžia,tada tikėtinos afioros.Stato tada nelegaliai, žemės ribas keičia Kauno mieste, jaučiasi savivalė mieste kaip ateina atostogų metas.

Kaunietis

Taip buvo prie Kupčinsko mero, taip yra prie V.Matijošaičio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS