Kauno valdininkai prasitęsė šventes | kl.lt

KAUNO VALDININKAI PRASITĘSĖ ŠVENTES

Šiemet itin daug šventinių dienų, o tarp jų įsiterpusios vos kelios darbo dienos. Ištuštėjęs miestas rodo, kad kauniečiai tarpušvenčiu pasiėmė atostogų ir taip prasitęsė šventes. Atostogų vajus neaplenkė ir Kauno miesto savivaldybės.

Ilgos šventės

Šiais metais Kalėdų šventė buvo kaip niekada ilga. Prie savaitgalio prisijungė dar trys šventinės dienos.

Tuomet įsiterpė dvi darbo dienos ir vėl – savaitgalis. Pirmadienį vėl turėtų dauguma keliauti į darbą, o tik antradienį pailsėti, tačiau nemažai žmonių tarp švenčių pasiėmė dar tris dienas atostogų, todėl atidirbę gruodžio 21 d., į darbus sugrįš tik sausio 2-ąją. Ilgos šventinės dienos leido panaudoti tris atostogų dienas, tačiau realiai nedirbti net vienuolika dienų.

Tokios ilgos šventės pasijuto ir Kauno gatvėse. Atostogaujantys kauniečiai ištuštino miestą. Miestiečiai pastebi, kad šiuo laikotarpiu mažiau automobilių, tad galima laisviau pasiekti miesto centrą. Be to, dabar ir centrinėse Kauno vietose lengviau rasti laisvą automobilio statymo vietą.

Ištuštėjusi savivaldybė

Kauno miesto savivaldybės darbuotojai taip pat pailgino šventes ir svarbiausius miesto klausimus atidėjo kitiems metams.

Tarpšventiniu laikotarpiu atostogauja administracijos direktoriaus pavaduotoja Nijolė Putrienė. Jos darbe nebus gruodžio 27–28 d., o paskutinę metų dieną ji pavaduos atostogauti išėjusį savivaldybės administracijos direktorių Vilių Šiliauską. Pagal pateiktą prašymą matyti, kad V.Šiliauskas atostogaus tik gruodžio 31 d., tad jam bus ilgesnė Naujųjų metų šventė.

Gruodžio 27, 28 ir 31 d. atostogaus ir Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė bei kitas savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

Tarp švenčių ištuštėję ir valdininkų kabinetai. Atostogų tarp Kalėdų ir Naujųjų metų paprašė 231 darbuotojas, tad beveik trečdalis savivaldybės minėtomis gruodžio dienomis nedirbs.

Svarbių klausimų nespręs

Vis dėlto, tie, kurie tarpšventiniu laikotarpiu atostogų neėmė, persidirbti tikrai neturėtų. Valdininkai nusimatę paskutinėmis 2018-ųjų dienomis susitikti su kolegomis, padirbėti su įvairiais dokumentais ar pasitarti keliais ne esminiais miesto ūkio reikalais.

Štai Kauno mero Visvaldo Matijošaičio, jo pavaduotojų Andriaus Palionio ir Simono Kairio darbotvarkėse nurodyta po kelis susitikimus ar pasitarimus darbo klausimais ar dokumentų peržiūra. Jokių esminių Kauno klausimų šiuo laikotarpiu spręsti neketinama. Juos numatoma nagrinėti tada, kai po atostogų sugrįš visa savivaldybės komanda.

Kol kas nėra suplanuoti ir pirmieji dideli kitų metų darbai. Valdininkų darbotvarkėse dar nėra įrašytų didžiųjų projektų klausimų ar susitikimų su miestui svarbiais investuotojais.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

geras pavyzdys

gal baikit, prie metus rašinėjot....kam dirbti vis tiek šventinės nuotaikos, niekas nevyksta, geriau oficial atostogos....' PRAĖJO METAI

Kaunietė

Ir vėl konservatorių išgamos rašinėja,o jie kai buvo ir darbo dienomis Atostogaudavo nueini ir kabinetai tušti.

Vėl ir vėl

Rinkite juos vėl...o jiems ant Jūsų n...............t?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS