Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas | kl.lt

KAVINĖS-BARO „NICA“ SĖKMĖS PASLAPTIS – KUKLUSIS VIRTUVĖS ŠEFAS

  • 3

Marijampolėje esanti kavinė-baras „Nica“ – viena iš dažniausiai rekomenduojamų kavinių Suvalkijos regione. Prie „Nicos“ vairo stovi talentingas, perspektyvus, nuolat tobulėjantis virtuvės šefas Skirmantas Karosa. Ne vienas marijampolietis jį pavadintų tikru virtuvės virtuozu, tačiau pats Skirmantas kuklus ir besigiriančio jo niekada neišgirsi, nors jis virtuvėje atiduoda visą save ir daro stebuklus. 

Kolegos metaforiškai Skirmantą apibūdina kaip variklį, kuris veikia tik tada, kai ką nors kuria, tad virtuvėje jis tiesiog švyti.

Kavinės-baro „Nica“, įsikūrusio Laisvės gatvėje 24, istorija prasideda dar nuo tada, kai šioje vietoje buvo „nykštukinė“ kavinukė. Jei kažkada tai buvo vieta, kur galėjai paragauti vos kelių patiekalų, tai šiandien čia esančios kavinės „Nica“ virtuvėje – visa skonių paletė.

Nica – uostamiestis pietų Prancūzijoje, todėl ir patiekalai į „Nicą“ „suplaukia“ iš skirtingų pasaulio virtuvių – Italijos, Prancūzijos, Šveicarijos, Austrijos, Danijos, Vokietijos, Amerikos, Meksikos ir net iš Karibų jūros salos Jamaikos.

Meniu dvelkia kokybe ir įvairove

Skirtingų patiekalų skoniai nukelia į tolimiausių kraštų virtuves – čia siūlomos prancūziškos anties šlaunelės „Confiti de canaro“, aštrus meksikietiškas jautienos troškinys „Chili con carne“, tradiciniai šveicariški bulviniai blynai „ROSTI“. Tikra Amerika lėkštėje – mėsainiai, aukščiausios kokybės jautiena atgabenta tiesiai iš Brazilijos, o makaronai ir rankų darbo picos – tikro itališko skonio. Čia neužmiršti ir vegetarai bei sveikuoliai – jiems specialiai siūlomos vegetariškos picos, salotos, žali vaisių ir daržovių kokteiliai.

„Kiekvieno tradicinio patiekalo skonį stengiamės atkartoti kuo tiksliau, taip pat gaminti pagal tradicinius receptus. Siekiame, kad kiekvienas užsukęs galėtų išmėginti tos virtuvės, kurios jam šiandien norisi, skonį ir tai padaryti ne bet kaip, o kokybiškai. Tikrai ne visi sau gali leisti nuvykti į Italiją ir paragauti tikros itališkos picos, todėl itališką skonį į Lietuvą parvežame mes. Žinoma, neišsižadame ir tradicinių lietuviškų patiekalų – juk mūsų virtuvė nenusileidžia jokiai kitai“, – kalbėjo virtuvės šefas.

Skirmantas mokėsi profesionalių picų kepėjų mokykloje „Pizza University“ Italijoje. Būtent iš ten į Marijampolę atvežtos visos picų gaminimo bei kepimo paslaptys. Visai neseniai Skirmantas grįžo iš Amerikos, kurioje stažavosi beveik du mėnesius. Be to, virtuvės šefo patirties bagaže ir po kelis metus trukęs darbas Airijos ir Anglijos restoranuose, parodų ir mokymų lankymas.

Didelis pripažinimas yra tai, kad į „Nica“ pavalgyti užsuka ne tik marijampoliečiai bei miesto svečiai, tačiau tai, kad pas mus vyksta verslo susitikimai su svečiais atvykusiais iš tokių šalių kaip Japonija ar Kinija.

Maisto gaminimas – menas

„Visuomet sakau, jog pirmam įspūdžiui antro šanso nėra. Taip pat yra ir su maistu. Kaip pateiksi, toks ir bus įspūdis. Menui reikia žiūrovų, o tie žiūrovai yra mūsų lankytojai“, – kalbėjo Skirmantas.

Ir išties, net įprastas baziliko ar mėtos lapelis iš virtuvės šefo rankų ant patiekalo nukrenta elegantiškai ir būtent taip, kaip reikia. Paprašius išduoti paslaptį, kaip jam tai pavyksta padaryti, Skirmantas juokauja: „Aš myliu kiekvieną patiekalo ingredientą, tad jie manęs klauso net ir piko metu esant ekstremalioms sąlygoms.“

Vertingiausia padėka – tuščia lėkštė

Retai jaukios kavinės patalpose pasirodantis šefas prisipažįsta, kad jaučiasi nepatogiai, jei kas nors nori asmeniškai padėkoti: „Man nereikia padėkų, tegul žmonės mėgaujasi maistu, prisimena ir sugrįžta dar kartą. Tai – pati didžiausia padėka.“

„Mums didelis pripažinimas yra tai, kad į „Nicą“ pavalgyti užsuka ne tik marijampoliečiai bei miesto svečiai, tačiau tai, kad pas mus vyksta verslo susitikimai su svečiais atvykusiais iš tokių šalių kaip Japonija ar Kinija. Tai preciziški klientai, tačiau būtent tai, kad jie išeina patenkinti, rodo, kad mūsų virtuvė jiems patinka“, – virtuvės šefui antrina „Nica“ direktorė Erika Karosienė.

Skirmanto ir Erikos paklausus apie ateities planus, jie atvirauja, kad šiuo metu kuriamas atskiras meniu mažiesiems gurmanams.

„Įtikti mažiesiems – užduotis ne iš lengvųjų. Jie niekada nemeluoja ir neapsimetinėja, tačiau jeigu vaikai maistą noriai skanauja, tai jau didelis pasiekimas. Žinoma, jau galvojame apie rudens sezono patiekalus, turime idėjų rudenį pakviesti lankytojus į kitokią nei įprasta degustaciją, bet apie tai kitą kartą“, – intrigą palieka Erika.

GALERIJA

  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
  • Kavinės-baro „Nica“ sėkmės paslaptis – kuklusis virtuvės šefas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

apetit

Šaunuoliai suvalkiečiai!

Pabandysiu!

Reikės apsilankyti, jau net seilės kaupiasi nuo skanių nuotraukų!

AtvarYkit

pxpx tikrai nicukėj px maistekas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS