Kelių ereliams – policijos spąstai | kl.lt

KELIŲ ERELIAMS – POLICIJOS SPĄSTAI

Siekdama sumažinti tragiškų avarijų skaičių, policija Kaune patruliuos ir slapta. Lapkričio 16 – gruodžio 2 dienomis pareigūnai nusprendė skirti didesnį dėmesį miesto judriausioms gatvėms ir sustiprinti greičio kontrolę.

Greičio mėgėjai gaudomi ir policijos skiriamaisiais ženklais nepažymėtu automobiliu, kuriame įmontuota mobili greičio matavimo sistema. Kauno pareigūnams padeda kolegos iš Marijampolės, Alytaus ir Kelių policijos tarnybos.

Vien lapkričio 16–18 dienomis užfiksuoti 188 greičio viršijimo atvejai, iš kurių net 118 kartų greitis buvo viršijamas daugiau kaip 20, bet ne daugiau kaip 30 kilometrų per valandą (tai užtraukia 100-300 litų baudą) ir du kartus nustatytas greičio viršijimas daugiau kaip 50 km per valandą (už tai baudžiama 1000-1500 litų bauda atimant teisę vairuoti).

Neliko nepastebėti ir kiti vairuotojų daromi pažeidimai. Minėtomis dienomis nustatyti: trys neblaivūs vairuotojai, vienas vairuotojas važiuodamas naudojosi mobiliojo ryšio telefonu, trijų automobilių techninė apžiūra nebegaliojo, trys vairuotojai neturėjo privalomojo civilinės atsakomybės draudimo, trijų automobilių stiklai buvo neleistinai tamsinti ir vienas automobilis eksploatuojamas su vasarinėmis padangomis.

Kauno mieste nuo metų pradžios žuvo 12 žmonių, o apie 60 proc. avarijų, kurių metu buvo aukų, įvyko dėl greičio viršijimo. Šiemet Kauno apskrityje jau užfiksuota 415 eismo įvykių, kuriuose buvo sužalota 512 žmonių, žuvo – 37.

Policijos duomenimis, Kauno apskrityje už greičio viršijimą šįmet nubausti 7 867 asmenys, o Kauno mieste – 3 461.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

praeivis

atvažiuokit į Seinų gatvę prie jogų klubo-ten ant šaligatvio tiek rasit mašinėlių,kad pinigėlių premijoms išmokėti tikrai pakaks.Na o žmonės ten vaikšto gatve,nes šaligatvyje jiems nėra vietos

i

Pritariu 18 dėl Tunelio g. Tenka dažnai išsukti nuo Zoologijos sodo, ten greitis 60, bet lekia visi baisiai. Buvo baisybė duobių (gal dabar palopyta), nesvarbu trankosi per jas, kad tik aplenkti, o paskui verkia dėl sugadintų mašinų. O ties Dainų slėniu apsisukimas, tai lėkdami lenda į pirmą juostą.

BABKES

Arteja kaledos! Stebuklu metas! Pinigeliu visiems reikia! Taigi bukit budrus kelyje!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS