Kilo sujudimas: Aleksote automobilyje paliktas šuo | kl.lt

KILO SUJUDIMAS: ALEKSOTE AUTOMOBILYJE PALIKTAS ŠUO

  • 19

Kauniečiai užfiksavo, kaip prieš pietus prie Aleksote įsikūrusio prekybos centro automobilyje šeimininkai paliko šunį. Anot praeivių, keturkojis ten buvo daugiau kaip 20 minučių.

Socialiniame tinkle „Facebook“ užvirė diskusija, ką daryti, jei šiltą dieną automobilyje paliktas gyvūnas. Antradienį kaunietė Vitalija grupėje „Kur stovi policija Kaune“ pranešė apie automobilyje paliktą keturkojį augintinį.

„Aleksotas, netoli prekybos centro „Maxima“ paliktas automobilyje šuo. Kaip šeimininkams ne gėda? Nugaiš šuniukas“, – rašė moteris ir pridėjo kelias šviesiai rudo kudliaus nuotraukas.

Po šiuo įrašu iš karto užvirė diskusija. Vieni internautai ragino eiti į parduotuvę ir paprašyti apsaugos darbuotojų, kad šie pagal automobilio valstybinius numerius surastų šeimininką. Pasakius, kad tai jau buvo padaryta, tačiau vairuotojas nepasirodė, „Facebook“ vartotojai ragino imtis drastiškų veiksmų.

„Tam šuniukui deguonies nereikia, – ironizavo Klaidas. – Eičiau pro šalį, pamatyčiau tokį vaizdą, palaukčiau kokia 15 mininučių, jei niekas neateitų, išdaužčiau tą langą, o atėjus šeimininkui, dar ir jam per ausį duočiau“.

Tačiau už tokį veiksmą reikia atsakyti, nes tada kyla turto sugadinimo klausimas, todėl kiti internautai svarstė, kad galbūt šeimininkas paliko įjungtą oro kondicionierių ir vandens. Todėl langus daužytų tik tuo atveju, jei matytų, kad gyvūnas pasidarė vangus.

Veterinarijos specialistai įspėja, jog karštą dieną palikti automobilyje gyvūnus yra labai rizikinga – net ir 15 min. įkaitusiame automobilyje gali būti pražūtingos keturkojui draugui. Specialistai aiškina, jog jei oro temperatūra siekia 24 laipsnius šilumos, nepraėjus nei 10 minučių automobilyje temperatūra įkais iki 34 laipsnių karščio, palikus ilgiau, viduje temperatūra taps dar labiau nepakenčiama, todėl augintinis perkais.

Policija taip pat įspėja, jog jei taip paliktas šuo nugaiš, šeimininkui gali grėsti atsakomybė už gyvūno nepriežiūrą ar net žiaurų elgesį su gyvūnais.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

as

Laikykit Jus tuos šunelius,bučiuokitės su jais, bet parduotuvė yra parduoruvė.Jau ,kad laikot ant rankų,tai manot ,kad savo rankomis nepernešat plaukų,ligų.Juk viską liečiat rankomis ir apžiūrėję padedat atgal,o kitas pirkėjas atėjęs ima tą pačią prekę. Tas pat prie ežerų.Maudosi vaikai,maudosi šunys.O gal aš nenoriu,kad mano vaikas maudytusi su Jūsų šunim.Maudykitės kartu savo vonioje kiek Jums patinka. Pagaliau kaimynai turintys šunis: nevedžiokit jų apie mūsų namų tvoras ir nešikdinkit.Turit savo valdas ir pirmyn...džiaukitės kakučiais.

2 Ale

Tai cia duchas didziuojies tuo,kad kazkada sunis kankino? Cia sektinas pavyzdys? Is kur jus tokie besmegeniai randates

manau,

nenustips tas tavo suo, jei su juo lovoj miegi, tai galvoji, kad ir i "maxmima" galima su suniu? kad plauku prikrestu? apie vaikus geriau galvot, apie ligonius, o dabar suo i tokias aukstumas iskeltas, per visus laikrascius ,per tv laida , vien sunys ir sunys!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS