Metų kauniete paskelbta O. Gustienė! | kl.lt

METŲ KAUNIETE PASKELBTA O. GUSTIENĖ!

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Penktadienio vakarą paskelbta Metų kaunietė 2018. Ja tapo Kauno klinikų Kardiologijos klinikos Išeminės širdies ligos skyriaus vadovė kardiologė prof. Olivija Gustienė.

„Jausmas neapsakomas! Bet šis titulas nėra mano asmeninis nuopelnas. Jis yra visos medikų bendruomenės įvertinimas. Vienas lauke – ne karys. Mes dirbame komandoje“, – sakė O. Gustienė.

Ji džiaugėsi ir stipria teniso bendruomene, kuriai taip pat atstovauja, kitais žmonėmis, kurie propaguoja sveiką ir aktyvų gyvenimo būdą. „Visi kartu galime skleisti gerą žinią“, – kalbėjo nugalėtoja.

„Lenkiu galvą, pasistengsiu pateisinti gautą pasitikėjimą. Tai galiu padaryti tik vienu būdu – iš širdies – į širdį“, – sakė O. Gustienė.

O. Gustienė su vyru

Sveikino ir Prezidentė

Pasveikinti Metų kaunietę 2018 ir kitas penkias į Metų kaunietės rinkimų finalą išrinktas moteris bei joms visoms padėkoti už jų atsidavimą, kantrybę, talentą į Kauno valstybinį muzikinį teatrą susirinko finalo dalyvių draugai, artimieji, o taip pat nemažai žinomų kultūros, verslo, švietimo, politikos, pramogų pasaulio ir kitų sričių atstovų.

Į „Metų kaunietės“ rinkimus įsitraukė ne tik kauniečiai, kitų miestų, rajonų gyventojai, kurie balsuodami per kelis etapus išrinko finalinį kandidačių šešetuką, bet ir Lietuvos Prezidentė. Ji renginį globoja jau kelerius metus.

Jausmas neapsakomas! Bet šis titulas nėra mano asmeninis nuopelnas. Jis yra visos medikų bendruomenės įvertinimas.

„Didžiausi sveikinimai – šio konkurso nugalėtojai. Kaunui didelė garbė, kad branginate šį miestą ir skiriate jam savo darbus, kad savo veikloje matote prasmę dalintis patirtimi, rūpesčiu ir dėmesiu su kitais. Kad asmeniniais laimėjimais kuriate ir visos Lietuvos sėkmės istoriją“, – sveikinime raštu teigė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ji moterims linkėjo ir ateityje būti stiprioms, aktyvioms, kupinoms atjautos ir pilietiškumo. Taip pat linkėjo visuomet sulaukti nuoširdaus palaikymo ir jausmo, kad yra mylimos bei vertinamos.

Renginyje dalyvavęs Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis nuramino visus susirūpinusius tuo, kad Kaune visus rinkimus laimi Visvaldas Matijošaitis, ir juokaudamas užtikrino, kad šiuose rinkimuose taip neatsitiks. Kauno moterims jis linkėjo mylėti ir būti mylimoms, teigė, kas jas labai gerbia ir vertina.

S. Skvernelis ir M. Mickevičius. (Vilmanto Raupelio nuotr.)

„Kaunas stebina moterimis. Šie rinkimai yra jau septintieji ir kasmet vis galvodavome, kaip kitais metais reikės surinkti tokią nuostabių moterų puokštę“, – apie dešimtis pretendenčių, tikrai vertų Metų kaunietės titulo kalbėjo bendrovės „Diena Media News“, valdančios „Metų kaunietės“ rinkimus organizuojantį dienraštį „Kauno diena“, direktorius Tadas Širvinskas.

Tačiau kasmet, kaip teigė T. Širvinskas, atrodo, kad jų surinkti yra vis lengviau, jų pasiūloma vis daugiau. Jis atkreipė dėmesį, kad rinkimų tikslas yra ne išrinkti tą vienintelę, o visuomenei pristatyti veiklias, atsidavusias, talentingas moteris.

Tadas Širvinskas

T. Širvinskas pateikė ir staigmeną. Nors buvo skelbiama, kad finalo metu bus pagerbtos ir apdovanotos finalo dalyvės, tačiau redakcija nutarė apdovanoti dešimtuko dalyvę, gydytoją onkologę Daivą Čepulienę. Redakciją tiesiog užplūdo ją palaikančių skaitytojų laiškai, deja, jau paskelbus finalo dalyvių sąrašą. Žmonės sujudo jame neišvydę D. Čepulienės pavardės. Per visus projekto metus tokio palaikymo, nors ir pavėluoto, nemačiusi „Kauno dienos“ redakcijos komanda D. Čepulienei nusprendė skirti atskirą prizą ir ją taip pat pagerbti projekto finalinių iškilmių metu.

„Ačiū už nuoširdumą, pasiaukojimą ir pacientėms suteikiamą viltį, kai tos vilties jos jau būna netekusios“, – dėkojo T. Širvinskas.

D. Čepulienė apdovanota floristo Marijaus Gvildžio puokšte bei dailininkės Ingos Petrikaitės paveikslu. Neseniai surengusi parodą, kurioje surinktos lėšos buvo skirtos moterims, sergančiomis onkologinėmis ligomis, dailininkė mielai prisijungė prie „Kauno dienos“ iniciatyvos pagerbti šią nuostabią medikę.

D. Čepulienė dėkojo visiems ją palaikiusiems, šeimai ir mamai, dėl kurios ji tapo tokia, kokia yra. „Džiaugiuosi, kad yra žmonių, kurie kovoja už moterų teises ir galimybes“, – pridūrė gydytoja.

Metų kaunietės 2018 apdovanojimų svečiai

Vilmanto Raupelio, Eitvydo Kinaičio,Laimio Steponavičiaus nuotr.

Šešios finalo dalyvės

Projekto pobūdis ir iškilmingam finaliniam renginiui pasirinkta vieta jau iš anksto sufleravo, kad laukia įspūdingas jautrių akimirkų kupinas vakaras, kurį nuo pat pradžių lydės pasididžiavimo Kauno moterimis ir apskritai Kaunu jausmas, o taip pat ir nuostabi muzika bei solistų balsai.

Šis jausmas ir atmosfera stiprėjo po kiekvienos finalo dalyvės pristatymo filmuotais siužetais ir žodžiu, o taip pat po jų pačių pasisakymų.

„Moterys – tai Dievo valios išraiška. Jos yra gyvenimo meilė“, – kalbėjo prelatas Vytautas Steponas Vaičiūnas, prieš pristatydamas ir ant scenos pakviesdamas pirmąją finalo dalyvę, teologijos mokslų daktarę, dėstytoją, besirūpinančią miestui ir jo istorijai svarbių Šv. Mikalojaus (benediktinių) bažnyčios ir viso benediktinių vienuolyno ansamblio restauracija, vienuolyno archyvu, dalyvaujančią socialiniuose projektuose seserį Gabrielę-Aušrą Vasiliauskaitę.

„Padėka Dievui už šią staigmeną, kad esu čia“, – sakė sesuo benediktinė.

Finalo dalyvės

Kitam kandidatui į šalies prezidentus, ekonomistui Gitanui Nausėdai, buvo patikėta pristatyti ir dirigentę, vargonininkę, pedagogę, sakralinės muzikos specialistę, giesmių ir dainų autorę, renginių organizatorę, Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos ir šv. Cecilijos chorų vadovę, Marijos radijo muzikos redaktorę Vitą Liaudanskaitę-Vaitkevičienę. Ji buvo muzikos meno vadovė ir vyriausia dirigentė per popiežiaus Pranciškaus aukotas šv. Mišias Kauno Santakoje.

„Ypatingas jausmas stovėti būsimosios Europos kultūros sostinės scenoje. Klaipėdietis atvyko iš Vilniaus pasveikinti Metų kaunietės. Kuo ne globali Lietuva?“, – pastebėjo G. Nausėda. Jis neslėpė, kad moterys yra nuostabios būtybės. Vyrai neretai namuose palieka krūvą nebaigtų darbų, reikalų, o moterys sugeba su viskuo susitvarkyti.

„Ačiū, kad palaikote, nes tuomet kartu galime Kaune kurti grožį“, – sakė V. Liaudanskaitė-Vaitkevičienė.

Po įkvepiančių Lietuvos universitetų rektorių konferencijos viceprezidento, Kauno technologijos universiteto rektoriaus Eugenijaus Valatkos žodžių susirinkusieji ekrane išvydo, kuo gyvena Palemono gimnazijos direktorė, biologijos mokytoja, ilgametė folkloro ansamblio „Bitula“ viena iš vadovių, labai aktyviai burianti Palemono bendruomenę Ramunė Baniulienė.

„Linkiu, kad šio vakaro magija jus lydėtų visus metus. Pristatau kandidatę, kuri atlieka labai prasmingą misiją – ugdo jauną žmogų, stiprina bendrystę ir puoselėja gimtąją kalbą bei dainą“, – kvietė į sceną finalo dalyvę E. Valatka.

„Dėkoju likimui, kad mane vis suveda su žmonėmis, kurie padeda įgyvendinti svajones, pačius beprotiškiausius projektus“, – kalbėjo R. Baniulienė.

Bendrovės „Maxima“ generalinė direktorė Kristina Meidė pristatė ir į sceną pakvietė daugkartinę kiokušin karatė Europos čempionę Ingą Mikštaitę, kuri pati tebeskina laurus tarptautinėse varžybose, tačiau kartu randa laiko ir mokytojauti bei treniruoti darželinukus, moksleivius.

K. Meidė pasidžiaugė, kad šiandien ji grįžo namo, nes yra kaunietė. „Lenkiu galvą prieš moteris, kurios namuose laiko tris, o neretai ir keturis kampus ir dar skina pergales, garsina Kauną, Lietuvą, atiduoda visą save žmonėms“, – sakė K. Meidė.

I. Mikštaitė pasakojo, kad tik pati tapusi trenere suprato, koks yra sudėtingas darbas treniruoti vaikus, juos sudominti. „Matėte koks smūgis?“, – susižavėjimo I. Mikštaite neslėpė renginio vedėjas Vytautas Rumšas.

Metų kauniete tapusi O. Gustienė bei Lietuvos sporto universiteto rektorė Diana Rėklaitienė, pirmoji moteris tapusi Lietuvos aukštosios mokyklos vadove, buvo pristatytos abi kartu. Tai padaryti pasitelkti Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis ir Metų kauniete 2017 tapusi mokslininkė, visuomeninkė, alpinistė Ingrida Veliutė.

Olivija Gustienė ir Ingrida Veliutė

„Būti gydytoja – ir gyvenimo būdas, ir pašaukimas. Uždariusi kabineto duris, pacientų nepamiršti. Pati didžiausia palaima yra džiugesio gaidelės pacientų balse“, – kalbėjo O. Gustienė.

„Jeigu gali padėti vienam žmogui, jam ir padedi“, – akcentavo D. Rėklaitienė. „Linkiu judėti, augti, trokšti žinių“, – linkėjo rektorė.

Prieš paskelbdama, kas nugalėjo, I. Veliutė pasidalijo įspūdžiais, kokie jai buvo metai, kai pati laimėjo tokį Metų kaunietės titulą. „Metai buvo eksperimentiniai. Patirtis – absoliučiai stebinanti“, – pasakojo I. Veliutė. Ji tikino, kad moterys, kurios čia išrenkamos, ir jas palaikantys vyrai – nesustoja. Toliau pildo svajones ir užsiima įvairiausia gera veikla.

Visos finalo dalyvės tradiciškai buvo apdovanotos garsaus Lietuvos karikatūristo ir stiklo dizainerio Edmundo Unguraičio sukurtomis vardinėmis vienetinėmis statulėlėmis bei stilisto Marijaus Gvildžio puokštėmis.

Rinko kauniečiai

„Metų kaunietės“ projektą kauniečiai vertina dėl jo prasmingumo – tai galimybė atrasti talentingas, atsidavusias, miesto ir aplinkinių labui dažnai tyliai besidarbuojančias moteris.

Sausį ir vasarį dienraštyje „Kauno diena“ ir portale kauno.diena.lt kaip ir kasmet buvo pristatyta kauniečių ir įvairių organizacijų Metų kaunietės projektui pasiūlytų 20-ies moterų, sulaukusių didžiausio palaikymo, veikla.

Iš pradžių kauniečiai balsuodami išrinko projekto dalyvių dešimtuką, vėliau išrinktas finalinis kandidačių šešetukas. Nugalėtoją lėmė kauniečių balsai, atiduoti balsuojant internete, užpildant specialius kuponus „Kauno dienos“ laikraštyje bei siunčiant SMS.

Įspūdinga muzikinė programa

Metų kaunietės 2018 paskelbimo iškilmėms ypatingai ruošėsi teatro režisierius Kęstutis Jakštas, dirigentas Jonas Janulevičius, atlikėjai Gabrielė Bielskytė, Gitana Pečkytė, Kęstutis Alčiauskis, Rokas Laureckis, Jeronimas Milius, Žanas Voronovas, Mindaugas Zimkus, choro ir baleto artistai, choro dainininkų ansamblis (vad. Rasa Vaitkevičiūtė) bei teatro simfoninis orkestras. 

Muzikinė programa

Pirmoji – Rūta Meilutytė

Pernai projektą laimėjo mokslininkė, visuomenininkė, alpinistė I. Veliutė.

Pirmosios Metų kaunietės titulą pelnė olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, vėliau – tekstilininkė Jolanta Šmidtienė ir Kauno apskrities vyrų krizių centro viena iš steigėjų ir vadovė, psichologė Dovilė Bubnienė.

Projekte daugiausiai palaikymo yra sulaukusios ir Kauno senamiesčio draugijai vadovavusi Aistė Grybauskienė bei profesionali vargonininkė ir J. Gruodžio konservatorijos dėstytoja, viena iš seniausių Lietuvos istorinių vargonų restauravimo iniciatorių Dalia Jatautaitė.

Dėkojame rėmėjams

Projekto rengėjai – dienraštis „Kauno diena“ už visokeriopą pagalbą dėkoja „Metų kaunietės“ projekto mecenatui „Maxima“, pagrindiniams rėmėjams: „Bosca“ (be alkoholio), „Perlas“, „Kauno tiltai“, Marijampolės pieno grupės „Senolių" linija, rėmėjams „Volfas Engelman nealkoholinis“, „SDG“, „Denticija“, partneriams „Batų kalnui“, „Saulėja SPA“, grožio galerijai „Dailios“, „SPA Amber palace“, „Clinic DPC“, salonui „Jaukūs namai“, o taip pat stiklo dizaineriui E. Unguraičiui bei floristui M. Gvildžiui.

GALERIJA

  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
  • Metų kauniete paskelbta O. Gustienė!
Vilmanto Raupelio, Eitvydo Kinaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (48)

Anonimas

O.Gustienei linkiu daug ir asmeninės laimės,nes abu esate gydytojai.Ir esu dėkinga už tai kad esu dar gyva.

Tai Aš

Onai, nesiūlykite vinių kitiems, žinodama kam jos priklauso. Būtų geriausia kad apie vinis ir tokius blogus dalykus aplamai nekalbėtumėte, nes tai nėra jums pačiai gerai.

Lina

Labai gaila,kad Daivos Cepulienes neisrinko.Is tiesu,kalta balsavimo sistema.Viskas butu ok,tik nereikejo tu sms .Tada butu teisingai nubalsuota.Bet kuriuo atveju visos vertos to titulo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS