Madingiausia kulinarijos tendencija: skanu kaip pas mamą | kl.lt

MADINGIAUSIA KULINARIJOS TENDENCIJA: SKANU KAIP PAS MAMĄ

  • 0

Kulinarijos mados ne mažiau permainingos, nei drabužių: tai ant bangos kelių šalių virtuves jungianti fusion, tai vienos kurios pasaulio šalies virtuvė... Po dešimties metų pertraukos atnaujinę restorano „Senasis stumbras“ veiklą jo savininkai nedvejojo – pasirinko mados vėjus ir skersvėjus atlaikantį lietuviškos virtuvės valgiaraštį.

„Lietuviai mėgsta nacionalinę virtuvę, mieliau renkasi patiekalus, pagamintus iš vietinių produktų“, – sako per tris dešimtis metų mūsų tautiečių valgymo ypatumus gerai pažinusi restorano „Senasis stumbras“ gamybos vadovė Indrė.

Ir kad būtų skanu, kaip pas mamą? „Mama mamai nelygu, svarbu, kad ji gerai gamintų, – juokiasi kulinarijos profesionalė. – Išties tikroji lietuviška virtuvė – tai, ką kasdien gamino mūsų mamos, močiutės, prosenelės. Pasakymas „kaip pas mamą“ reiškia paprastumą, o tai – viena svarbiausių lietuviškos virtuvės nuostatų.“

„Senojo stumbro“ valgiaraštis liudija neblėstančią mūsų meilę bulviniams ir mėsos patiekalams. „Žinoma, galima eksperimentuoti su cepelinų įdarais, tačiau dažniausiai žmonės renkasi cepelinus todėl, kad nori tradicinių. Na, o jei kasdien ant stalo dėsi tą patį kotletą, ir ištikimiausi nacionalinės virtuvės gerbėjai nusivils, – įsitikinusi restorano šefė. – Tačiau yra daugybė galimybių suteikti patiekalui naują skonį, pavyzdžiui, pagardinant kitokiu padažu.“

Išskirtinis dėmesys skiriamas produktų kokybei. „Iš pirmų rankų gauname šviežią mėsą, daržoves“ , – sako gamybos vadovė, kurios valdose nerasi šaldyto maisto atsargų.

Kelias savaites lankytojus priimantis „Senasis stumbras“ jau gavo vertingiausią sertifikatą – gerus klientų atsiliepimus. Tie, kurie paragauja čia siūlomų patiekalų, ne tik patys sugrįžta, bet ir draugų atsiveda, todėl restorano vadovai neišvengiamai turėjo pagalvoti apie ištikimiausius valgytojus – įsteigė „Svečio kortelę“, suteikiančią ženklią nuolaidą. Pietų pasiūlymas, kai galima rinktis iš penkių antrųjų patiekalų, taip pat pateikiamas mažesne kaina. O „nesikandžiojančios“ reguliarios patiekalų kainos – dar vienas šios maitinimo įstaigos privalumas.

Įrengiant interjerą siekta išsaugoti ankstesnę restorano dvasią. Stengiantis atkurti autentišką vaizdą, atnaujinti originalūs sienų ir kolonų piešiniai.

Verslo pietūs, asmeninės ir kolektyvo šventės, patiekalai išsinešti – visi užsakymai priimami tel. 8 605 31533.

Šylant orams, antrame aukšte įsikūrusio restorano svečius vis labiau vilioja didžiulis balkonas. Vasaros sezonu „Senasis stumbras“ prailgins darbo laiką, kad svečiai galėtų pasimėgauti vaišėmis po atviru dangumi.

Restorano vadovai atsižvelgė į šių dienų realiją: šeimos su mažais vaikais pasigenda maitinimo įstaigų, kuriose galėtų jaukiai ir patogiai praleisti laiką. Netrukus „Senojo stumbro“ pirmame aukšte atsiras didžiulė vaikams pritaikyta erdvė. Čia mažieji ras smagių pramogų, bus galima švęsti vaikų gimtadienius, rengti temines šventes. Valgiaraštyje atsiras vaikams tinkantys patiekalai.

Dabar prie baro ir restorano salėje „Senasis stumbras“ vienu metu gali priimti 70-100 lankytojų, išplėtus erdves – iki 150.

Skaniai pamaitinti dieną ir padėti smagiai pavakaroti su visa šeima – tokia atsinaujinusio „Senojo stumbro“ veiklos vizija. Jai išsipildyti dabar ypač palankus laikas.

Ištikimybė lietuviškoms tradicijoms – simbolinė dovana Lietuvos valstybingumo šimtmečiui. Stoties rajonas, kuriame įsikūręs restoranas, – palanki dislokacija. Juk tai vartai į miestą, čia traukiniais ir autobusais atvyksta užsienio svečiai, kuriems pirmiausia smalsu paragauti lietuviškų patiekalų.

Girstupio gatvė, kurioje 1-uoju numeriu pažymėtas restoranas „Senasis stumbras“, neatpažįstamai pasikeitusi: atnaujinta važiuojamosios dalies danga, suremontuoti šaligatviai, pastatyti modernūs LED šviestuvai. Taigi šis rajonas, kuriame iki šiol tegalėjai rasti greito maisto užkandines ir nedideles kavinukes, atveria naujas galimybes.

GALERIJA

  • Madingiausia kulinarijos tendencija: skanu kaip pas mamą
  • Madingiausia kulinarijos tendencija: skanu kaip pas mamą
  • Madingiausia kulinarijos tendencija: skanu kaip pas mamą
  • Madingiausia kulinarijos tendencija: skanu kaip pas mamą
"Senasis stumbras" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS