Mokslo metų pradžią Kaune švęs visas miestas – ko nepraleisti? | kl.lt

MOKSLO METŲ PRADŽIĄ KAUNE ŠVĘS VISAS MIESTAS – KO NEPRALEISTI?

  • 3

Kadangi šiemet rugsėjo 1-oji kalendoriuose žymi šeštadienį, jau tradicija tapusi šventė visai šeimai  „Sveikas, rugsėji!“ kauniečius pasitiks rugsėjo 3 dieną, pirmadienį. Mokslo ir žinių dienai skirtos linksmybės nuo 14 val. prasidės greta Kauno pilies, o koncertą vainikuos audringas grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ pasirodymas.

„Šie mokslo metai Kauno mieste bus ypatingi. Daugelis mokyklų po vasaros atostogų atvers duris savo auklėtiniams gerokai pasikeitusios. Vien per šiuos metus atnaujinta 14 sporto aikštynų, o dešimtyje atnaujintų valgyklų pradės veikti švediško stalo modelis. Tuo pačiu gražinama aplinka, tvarkomos vidaus erdvės ir pastatų fasadai. Pagrindinis Rugsėjo 1-osios akcentas – pirmoji per Nepriklausomybės laikotarpį Kaune pastatyta nauja mokykla Romainiuose. Taigi švęsti tikrai yra ką“, – kalbėjo Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Pasak vicemerės, pamokos ir kiti užsiėmimai mokyklose turi būti ne tik patrauklios, turiningos, bet ne mažiau svarbu – ir patogios. Inicijuodamas permainas mokyklose, Kaunas vienu iš prioritetų laiko siekį, kad mokymosi sąlygos ir mokymo procesai tiek pedagogams, tiek ir jų auklėtiniams vyktų kokybiškai ir kuo jaukesnėje aplinkoje.

Taigi rugsėjo 3 d. po įžanginių Mokslo ir žinių dienos renginių savo mokyklose visi Kauno moksleiviai su šeimomis laukiami prie Kauno pilies linksmai paminėti naujų mokslo metų pradžią šventėje „Sveikas, rugsėji!“.

Koncertą pradės Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų tautinių šokių ansamblis „Malūnėlis“. Renginį savo pasirodymais papuoš šiuolaikinių šokių studijos „Vėtra“ šokėjai, cirko studijos artistai. Žiūrovai taip pat išgirs Lietuvos ir tarptautinių konkursų laureatų koncertą.

Tautinės kultūros centras ir choreografijos mokykla publikai dovanos savo auklėtinių pasirodymus. Koncerte dalyvaus grupės „Saulės vaikai“, „L. DO“, Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro studija „Akimirka“ bei jos solistai, taip pat Tauragės moksleivių kūrybos centro vokalinio meno studijos „Adagio“ solistės. Koncerto viešnia – „Lietuvos balse“ sužibėjusi dainininkė Valerija Iljinaitė. Šventę vainikuos visuomet energingi grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kauniete

Kaunas vienu iš prioritetų laiko siekį, kad mokymosi sąlygos ir mokymo procesai tiek pedagogams, tiek ir jų auklėtiniams vyktų kokybiškai ir kuo jaukesnėje aplinkoje.meluoja ir ne raudonuoja.zaliakalnio progimnazijije salygos mokytis,mano akimis ziurint,yra baisios.ir visai siemet nelinksma

O varge

Tai jeigu tai "Vaišganto" (o turi būti Vaižganto) mokyklai pinigėlių skyrė, tai gal ir suremontavo.

Taip

Įdomu ar Vaišganto progimnazija susiremontovo laiptus ,kurie baisūs buvo,vaikai gali kojas išsisukineti,mano nuomone gal jau viskas sutvarkyta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS