Namus galima renovuoti, gatves sutvarkyti, o kaip pažaboti girtuoklius? | kl.lt

NAMUS GALIMA RENOVUOTI, GATVES SUTVARKYTI, O KAIP PAŽABOTI GIRTUOKLIUS?

Kaunas vis tvarkosi, gražėja. Džiugina naujai išasfaltuotos gatvės, renovuoti daugiabučiai, rekonstruoti parkai. Tačiau liūdina, kad gražiai sutvarkytas vietas savo buvimu ir elgesiu teršia žmonės – tie, kurie pasirinko asocialų gyvenimo būdą ir nesirengia jo keisti.

M.Riomerio gatvės kvartalas, kuriame yra neporiniai numeriai, pastaruoju metu labai išgražėjęs. Jis tvarkyti pradėtas 2016 metų rudenį. Jau restauruota dauguma namų, išasfaltuoti keliai, trinkelėmis iškloti šaligatviai, prie namų įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės, pastatyti modernūs požeminiai atliekų konteineriai, stalai su suoleliais, vakarais įsižiebia daug gatvės apšvietimo žibintų.

„Aš ir mano kaimynai džiaugiamės, kad aplink viskas gražiai sutvarkyta, kad pradėti renovuoti paskutiniai trys dar neatnaujinti namai. Tačiau gražų vaizdą gadina prie buvusio policijos pastato, netoli vaikų žaidimo aikštelės, besirenkantys asocialūs asmenys. Jie miega prie buvusios policijos nuovados, nesivaržydami šlapinasi, palieka krūvas šiukšlių. Neįsivaizduoju, kaip išprašyti šiuos nekviestus svečius iš mūsų gatvės“, -  portalui kauno.diena.lt pasakojo M.Riomerio gatvės gyventoja. 

Neįsivaizduoju, kaip išprašyti šiuos nekviestus svečius iš mūsų gatvės.

Ją papiktino ir matytas vaizdas prie M.Riomerio gatvės 5-ojo namo laiptinės. „Viduryje dienos, po pat gyventojų langais, miegojo girtas vyras. Jis buvo nuvirtęs po suoleliu. Ant suolelio snaudė mažiau alkoholio paveiktas pilietis. Namus galima renovuoti,  aplinką sutvarkyti. O kaip pakeisti tokius žmones, jų gyvenimo būdą?“, - svarstė kaunietė.

Girtuoklių netrūksta ir rekonstruotame Kalniečių parke. Girtuokliaujantys benamiai renkasi netoli senosios vaikų žaidimo aikštelės. Susėdę ant žolės jie nuolat kelia puotas. Tačiau dauguma jų negula pamiegoti ant parke pastatytų naujų suolelių. Jie užmiega toje vietoje, kur prisigeria. Tokių vaizdų šiame parke teko matyti daug kartų.


Vis dėlto kartais girtuokliai „okupuoja“ suolelius ir Kalniečių parke. Šią savaitę ant suolelio prie pat tvenkinio miegojo gerokai „pavargęs“  vyras. Jis knarkė ir negirdėjo pro šalį einančių ir replikuojančių pagyvenusių moterų. „Ant šito suolelio jau nesinorės prisėsti, nes iš karto prisiminsiu matytą nemalonų vaizdą“, - sakė viena iš moterų.

GALERIJA

  • Taip atrodo vieta prie buvusio policijos pastato po girtuokliaujančių  benamių apsilankymo
Valdo Kasperavičiaus ir skaitytojos nuotr.
Gairės: girtuokliai, asocialūs asmenys, M.Riomerio gatvė, skaitytojo naujiena, Kalniečių parkas
Rašyti komentarą
Komentarai (52)

Adas , neblogas statybininkas

Gerbiu Evaldą. Absoliuč teisingai rašo. Gydytojai ir psichologai tai įrodė , vienžo. Dalis posovietikų giria tuos laikus , nes jie tada neturėjo širdies pablogėjimo, makšties sausėjimo, prostatos didėjimo, sąnarių girgždėjimo , atminties silpnėjimo . Gi alkašiukam dėt žaboklių nereikia , nes , pvz , arklys ir pažabotas atsigeria. Aš buvau arklio vairuotoju , žinau.

manau

Tokius Veryga turetu isivaikianti

*

Kur jus cia randate tiek tu girtuokliu prigulusiu, man daug tenka pavaikscioti, bet kazkaip ju nematau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS