Maironio gatvėje – neeilinis sujudimas | kl.lt

MAIRONIO GATVĖJE – NEEILINIS SUJUDIMAS

Stogelis nuo lietaus prie Kauno apylinkės prokuratūros pastato, filmavimo kameros išdavė, kad čia vyksta nekasdieniai dalykai.

Nuo kovo pabaigos VŠĮ „Čiobreliai“ kūrybinę grupę buvo galima pamatyti tai vienoje, tai kitoje Kauno vietoje. 

„Filmuojame filmą apie tai, kaip vyriausybės vyrai norėjo Lietuvą į šiltuosius kraštus perkelti“, - trumpai sujudimo Maironio gatvėje priežastis nusakė vienas iš filmo kūrybinės grupės narių Marius Drakšas.

Gerokai plačiau apie Kaune kuriamą filmą papasakojo VŠĮ „Čiobreliai“  direktorė Marija Ruzgutė.

„Kaune filmuojame naują vaidybinį filmą „Nova Lituania“. Tai debiutinis režisieriaus Karolio Kaupinio filmas“, - paaiškino M.Rugutė.

Direktorė pabrėžė, kad skirtingai nuo kitų filmų kūrėjų, jie ne tik filmuoja Kaune, o ir kuriamo filmo veiksmas vyksta Kaune.

Atspirties tašku filmo idėjai imtas praėjusio amžiaus lietuvių geografo ir visuomenininko Kazio Pakšto utopinis svarstymas įkurti Madagaskaro saloje lietuvių koloniją.

Profesorius K. Pakštas vertino galimybes šiame pasaulio krašte įkurti atsarginę Lietuvą – Dausuvą.

M.Ruzgutė pabrėžė, kad jų kuriamas vaidybinis filmas, o ne dokumentinis. Visi personažai ir įvykiai išgalvoti, realiai gyvavusi tik ši atsarginės Lietuvos idėja.

Filme „Nova Lituania“ filmuojasi puikus lietuvių aktorių žiedas: Aleksandras Kazanavičius, Valentinas Masalskis, Rasa Samuolytė, Eglė Gabrėnaitė, Julius Žalakevičius, Kęstutis Jakštas, Darius Meškauskas ir kiti.

Kūrybinė grupė filmavimo epizodams jau naudojosi daugeliu istorinių Kauno vietų. Filme bus įamžintos Žaliakalnio funikulieriaus apylinkės, Panemunės kareivinės, Parodos kalnas, kino teatro „Romuva“ prieigos, Ąžuolynas, Lietuvos sveikatos mokslo universitetas ir kitos.

Šiomis dienomis filmo epizodams duris atvėrė Lietuvos banko Kauno skyrius.

GALERIJA

  • Maironio gatvėje – neeilinis sujudimas
  • Maironio gatvėje – neeilinis sujudimas
  • Maironio gatvėje – neeilinis sujudimas
  • Maironio gatvėje – neeilinis sujudimas
  • Maironio gatvėje – neeilinis sujudimas
  • Maironio gatvėje – neeilinis sujudimas
  • Maironio gatvėje – neeilinis sujudimas
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Koks Jūsų reikalas, ką įamžinti, matai užsinorėjo senelis žibučių žiemą, kareivines jam įamžinti, nusifotografuok i r turėsi prisiminimui

gyventojas

Būtina įamžinti buvusias kareivines Panemunėje , prieš A.Smetonos 57Anamą , natūralus vaizdas kaip atrodo po bombardavimo ,tinka ir filmuojant apie Černobilį , perduotos turto fondui ,tačiau pastarasis visiškai nesirūpina jam patikėtu turtu ,kuris baigia sugriūti , sąvartynas išskirtinėje Kauno vietoje

elks

Emilija iš Laisvės alėjos, Pelėdų kalnas, Laisvės kaina.Savanoriai., Laisvės kaina.Partizanai., sovietmečiu Raudonmedžio rojus, ir t.t.-ne tiek mažai filmų Kaune filmuota
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS