P. Baršauskas dėl plagijavimo nebus baudžiamas | kl.lt

P. BARŠAUSKAS DĖL PLAGIJAVIMO NEBUS BAUDŽIAMAS

  • 9

Generalinė prokuratūra nusprendė nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl buvusio Kauno technologijos universiteto rektoriaus Petro Baršausko habilitacinės disertacijos.

Kaip BNS trečiadienį sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė, sprendimas nepradėti ikiteisminio tyrimo priimtas dėl suėjusios senaties.

Į prokuratūrą kreipėsi akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius Vigilijus Sadauskas, kuris, atlikęs tyrimą dėl P. Baršausko habilitacinės disertacijos, nustatė, kad jis pažeidė akademinę etiką kopijuodamas kitų autorių tekstus.

Sprendime kontrolierius pažymėjo, kad tuo metu, kai P. Baršauskas parengė ir pateikė monografiją, pažeisdamas kitų autorių teises, baudžiamasis įstatymas numatė baudžiamąją atsakomybę už autorystės teisių pasisavinimą, todėl surinktą informaciją persiuntė Generalinei prokuratūrai.

Habilitaciniam laipsniui gauti skirtą monografiją P. Baršauskas  2002 metais gynėsi bendroje Vilniaus Gedimino technikos universiteto ir Vilniaus universiteto komisijoje. 

Dar atliekant šį tyrimą, P. Baršauskas  po raginimų atsistatydinti KTU tarybai įteikė prašymą jį atleisti. Jis pripažino, kad jo darbe yra techninių klaidų, tačiau neigė plagijavimą ir ruošiasi kontrolieriaus sprendimą skųsti teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Reziume

Šauluolis, Piteri. Sakiau tau, kad viskas bus gerai

Zita

Gražiai išsisuko. Ar įssuko?

p/b

TAIGI, ir toliau Lietuvos "mokslininkai" galite ,tokiu būdu, siekti "mokslininko" vardo--PASITEISINA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS