Kaune gyvybės langelyje rastas naujagimis berniukas | kl.lt

KAUNE GYVYBĖS LANGELYJE RASTAS NAUJAGIMIS BERNIUKAS

Ketvirtadienį Kaune gyvybės langelyje rastas naujagimis. Neoficialiais duomenimis, manoma, kad berniukas gali būti gimęs prieš 3-4 dienas.

Berniukas rastas apie 14.30 val. Jis paliktas Kauno P. Mažylio gimdymo namuose įrengtame gyvybės langelyje.

Kauno klinikinės ligoninės, kurios padalinys yra šie gimdymo namai, atstovas Saulius Tvirbutas patvirtino, kad rastas naujagimis, ir kad jis yra pirmasis šiemet atneštas į gyvybės langelį.

Portalo kauno.diena.lt turimais duomenimis, berniukas iš pažiūros atrodo sveikas.

Tolimesniu mažylio likimu rūpinsis Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba, tačiau tarnybos atstovai dar negalėjo pasakyti, kas laukia berniuko. „Dar nesame gavę oficialaus pranešimo apie rastą naujagimį“, – apie 15.30 val. portalui kauno.diena.lt teigė tarnybos atstovė.

Tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Ieva Daukšienė teigė, kad įprastai, kai vaikas paliekamas gyvybės langelyje, įstaiga, kurioje įsteigtas gyvybės langelis, rastą vaiką nuveža į sveikatos priežiūros įstaigą, kad būtų patikrinta rasto vaiko sveikatos būklė. 

Rastą vaiką bus galima įvaikinti tik tada, kai vaikui sueis 3 mėnesiai.

„Kol vaikas bus apgyvendintas šeimoje, vaiko laikinoji globa nustatoma globos centre ar globos institucijoje išskyrus tuos atvejus, kai vaikui yra būtinos sveikatos priežiūros paslaugos“, – portalui kauno.diena.lt aiškino I. Daukšienė.

Anot jos, jeigu randamas vaikas, prie kurio nebuvo palikta dokumentų iš sveikatos priežiūros įstaigos arba vaiko gimimo pažymėjimo, kurie leistų nustatyti vaiko motinos tapatybę, kviečiami teritorinės policijos įstaigos pareigūnai.

„Teritorinis vaiko teisių apsaugos skyrius organizuoja vaiko gimimo registravimą ir per tris paras nuo vaiko radimo dienos pateikia pareiškimą civilinės metrikacijos skyriui dėl rasto vaiko gimimo įregistravimo – vaikui suteikiamas vardas, pavardė, įrašoma medicininiais tyrimais nustatyta galima gimimo data“, – pasakojo I. Daukšienė.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba, kaip teigė tarnybos atstovė, gavusi informaciją apie gyvybės langelyje rastą vaiką, „atsižvelgdama į geriausius vaiko interesus, parenka labiausiai vaiko poreikius atitinkančią galimų įvaikintojų šeimą“. „Teritorinis vaiko teisių apsaugos skyrius, informuodamas šiuos asmenis apie galimybę globoti rastą vaiką, įspėja, kad vaiką bus galima įvaikinti tik tada, kai vaikui sueis 3 mėnesiai“, – teigė I. Daukšienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

SCIPAKAS.KAU.

Zinau viena is Kauno penkis paliko,SKANDINT SILKIU RASALE TOKIAS.

Anonimas

Aš asmeniškai galiu. Tik kas man leis.... Teistumas yra ir vienas pats esu... Geriau pedetastams iš užsienio padovanos...

zelemuncikas

Gerb.kauniete apie kokias tu širdis kalbi arba rūpesčius.Tai daugiausiai tos,kurios savo gyvenime sunkiausią daiktą pakėlusios tai šaukštą,o širdis ir meilė užžėiusi pelkėje tarp kojų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS