Paaiškėjo, kiek kainuos policijos komisariato Kaune statybos | kl.lt

PAAIŠKĖJO, KIEK KAINUOS POLICIJOS KOMISARIATO KAUNE STATYBOS

Dviejų naujų policijos komisariatų statybos Kaune ir Panevėžyje kainuos 38,3 mln. eurų, ketvirtadienį Policijos departamente iškilmingai pasirašytas statybų susitarimas su rangovais.

„Didelį ačiū sakau Vyriausybei, kuri palaimino šituos projektus, taip pat kolegoms, kurie priėmė sprendimus“, – sakė laikinai generalinio komisaro pareigas einantis Rimantas Bobinas.

Pasirašymo ceremonijoje dalyvavo ir Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis, taip pat Kauno, Panevėžio komisariatų vadovai bei rangovų atstovai.

Kaune, Radvilėnų plente, bus statomas 6400 kv. metrų apskrities komisariato pastatas, šalia jo – ir ūkinis pastatas. Šių pastatų statyba rūpinsis bendrovė „Merkio statyba“ ir jos dukterinė įmonė „VPSP 2“, projekto vertė – 17,2 mln. eurų. Naujajame pastate įsikurs trys policijos komisariatai, dalis administravimo padalinių, taip pat kriminalistinių tyrimų padalinys.

„Daug policijos įstaigų išsidėstę senuose pastatuose, kai kurie pribrendo atnaujinimui. Strategiškai mums naujojo komisariato vieta tinka. Mes tikimės, kad įsikurti viename pastate bus naudinga“, – BNS teigė Kauno VPK viršininko pavaduotojas Darius Pliavga.

Panevėžyje, Beržų gatvėje, ketinama statyti dar didesnį policijos pastatą su areštine – bendras plotas būtų apie 9200 kv. metrų, o projekto vertė sieks 21,1 mln. eurų. Šį pastatą statys bendrovių holdingui „Darnu Group“ (buvusi „MG Valda“) priklausanti įmonė „Salvinta“ ir dukterinė įmonė „PPP projektas 1“. Pastate bus įrengtos administracinės patalpos, areštinė, garažas ir automobilių saugojimo aikštelė.

Pastatai yra visai neblogose, patraukliose vietose, kur galėtų turto vystytojai sumokėti pakankamai neblogą kainą.

„Šiuo metu esame įsikūrę keturiuose pastatuose, kurie yra pakankamai prastos būklės. Kai kurie – net avariniai. Visai neseniai Panevėžyje buvo net septyni pastatai, kuriuose buvo policija. Savo galimybėmis tą skaičių sumažinome. Manau, kad bus unikalu, kad vienam pastate įsikurs visi Panevėžio policijos padaliniai“, – BNS teigė Panevėžio VPK viršininkas Egidijus Lapinskas.

Istorinė diena

Šiuo metu Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas veikia 20-yje, o Panevėžio – keturiuose pastatuose. Anot Vyriausybės kanclerio, pastačius naujus komisariatus, valstybei priklausantys seni policijos pastatai bus atiduodami Turto bankui.

„Jie bus parduodami. Paradoksali situacija – kaip taisyklė, pastatai yra visai neblogose, patraukliose vietose, kur galėtų turto vystytojai sumokėti pakankamai neblogą kainą. Tai būtų miesto infrastruktūros išvystymas“, – BNS sakė A. Stončaitis.

Preliminariais skaičiavimais, įgyvendinus projektus, per metus Kauno komisariatas sutaupytų 200 tūkst. eurų, o Panevėžio – apie 290 tūkst. eurų.

„Lietuvos policijai tai – istorinė diena, kai turėsim du svarbius projektus vienu metu. Šiuo metu tiek Kauno, tiek Panevėžio VPK turi aibę pastatų, bet tai nėra racionalu, nėra pamatuota ir kiekvienais metais prarandame dalį lėšų“, – teigė R. Bobinas.

Planuojama, kad abu komisariatai bus baigti statyti 2021–2022 metų sandūroje. Abu komisariatai bus statomi viešojo ir privataus sektorių partnerystės projektų pagrindu.

Pernai pradėti statyti ir nauji policijos komisariato bei areštinės pastatai Vilniuje. 56 mln. eurų vertės projekto partnere pasirinkta „Darnu group“ antrinė bendrovė „Pilies projektai“. 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

nuostaba

Jeigu teisingai supratau, tai statys MG Baltic?:)

vz

reikėjo kelti į miesto pakraštį, nes kamščiai garantuoti...

Lietuvis

kažkas policijos karalystėje negerai, tik buvo lozungai- viskas žmonėms-didinsim atlyginimus, pirksim uniformas , automobilius ir pan. t.y.,kelsim policijos prestižą, gerinsim policijos mobilumą artinsim prie žmonių. Dabar statysim komisariato pastą už 40 mil. Eur kur bus trys komisariatai- kodėl ne vienas su vienu komisaru,sekretore,budinčia dalimi, kitomis reikalingomis policijai tarnybomis, kodėl tokį brangų naują pastatą- tiek tuščių, valstybinių pastatų, gal geriau nuomoti . Viskas eina prie to kad pastatuose bus vis mažiau dirbančių tuo labiau viename dangoraižyje į kurį turė važiuoti spręsti reikalų iš Aleksoto, Vilijampolės ir nevažiuos , gal to siekiama. Statybos naudingiausios juos organizuojantiems ypač už valstybės pinigus, gal čia visa esmė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS