Pakaunės švietimo įstaigose – civilinės ir priešgaisrinės saugos pratybos | kl.lt

PAKAUNĖS ŠVIETIMO ĮSTAIGOSE – CIVILINĖS IR PRIEŠGAISRINĖS SAUGOS PRATYBOS

Trylika Kauno rajono švietimo įstaigų dalyvauja pratybose, kurias surengė Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyrius kartu su viešąja įstaiga Kauno rajono priešgaisrine saugos tarnyba bei Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) Garliavos komanda.

Anot Kauno apskrities PGV atstovės Džiugintos Vaitkevičienės, šių pratybų tikslas – parengti Kauno rajono švietimo skyriaus darbuotojus, mokyklų vadovus, darbuotojus, atsakingus už civilinę saugą, valdyti situaciją, jei kiltų gaisras darželyje ar mokykloje. Naujovė yra tai, kad anksčiau prieš pratybas švietimo įstaigos prieš dieną ar dvi būdavo apie jas informuojamos, o prieš šias pratybas – ne.

Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialisto Felikso Gedvilo aiškinimu, be išankstinio įspėjimo atvykę specialistai praneša apie kilusį gaisrą ir stebi įstaigos darbuotojų veiksmus. Kilus gaisrui, viskas turėtų vykti pagal veiksmų planą, kuriame numatyti atsakingi darbuotojai, turintys atlikti tam tikras užduotis: aliarmuoti, įspėti apie kilusį gaisrą, pranešti grupėse, klasėse, išjungti elektros srovę, pasitikti ugniagesių ekipažą, evakuoti vaikus ir personalą, apžiūrėti patalpas, ar nėra pasilikusių žmonių, ir panašiai.

Atliekant pratybas neinformuojant iš anksto, matyti tikra situacija švietimo įstaigoje, daromos klaidos. Tokios pratybos – tai proga pasitempti, peržiūrėti savo veiksmų planus, analizuoti ir įvertinti susidariusią situaciją, mokomasi priimti reikiamus sprendimus pagal savo kompetenciją.

Viešosios įstaigos Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Algirdas Žandaras teigė, kad šios civilinės ir priešgaisrinės saugos pratybos skirtos ne bausti, o padėti sklandžiau atlikti evakuaciją bei kitus veiksmus. Visų pirma, sklandesnis įstaigų darbuotojų darbas reiškia šių įstaigų auklėtinių saugumą – toks yra pratybų tikslas.

Civilinės ir priešgaisrinės saugos pratybos jau vyko Kauno rajono Raudondvario lopšelyje-darželyje „Riešutėlis“, Kulautuvos lopšelyje-darželyje, Ringaudų pradinėje mokykloje, Linksmakalnio mokykloje-darželyje ir Ilgakiemio mokykloje-darželyje. F. Gedvilo teigimu, po šių pratybų matyti, kad net aliarmas vaikams sukelia baimę, todėl rekomenduojama tokias pratybas (žaidimo forma) vykdyti patiems švietimo įstaigų vadovams kas mėnesį, o gal ir dažniau.

„Šių metų rugsėjį Kauno rajono Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinėje mokykloje planuojami išplėstiniai mokymai, kuriuose dalyvaus visų Kauno rajono švietimo įstaigų vadovai ir asmenys, atsakingi už civilinę bei priešgaisrinę saugą. Numatoma mokymams pasitelkti ne tik priešgaisrines pajėgas, bet ir greitosios pagalbos specialistus bei policijos pareigūnus. Dažnas darbuotojas gesintuvo nė nėra išbandęs, tik teoriškai žino, kaip jis veikia. Per šiuos mokymus bus sudaryta galimybė tai išbandyti praktiškai“, – sakė Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos direktorius Rytis Velžys. 

GALERIJA

  • Pakaunės švietimo įstaigose – civilinės ir priešgaisrinės saugos pratybos
  • Pakaunės švietimo įstaigose – civilinės ir priešgaisrinės saugos pratybos
  • Pakaunės švietimo įstaigose – civilinės ir priešgaisrinės saugos pratybos
  • Pakaunės švietimo įstaigose – civilinės ir priešgaisrinės saugos pratybos
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS