Palikusiems automobilius prie prekybos centro – staigmena | kl.lt

PALIKUSIEMS AUTOMOBILIUS PRIE PREKYBOS CENTRO – STAIGMENA

Eigulių mikrorajone gyvenantys kauniečiai pastebėjo juos nedžiuginančią naujovę.

Kaip praneša skaitytojai, į Šiaurės pr. esantį prekybos centrą „Maxima“ automobiliais atvykstantys žmonės turėtų būti atidesni. „Prie prekybos centro esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje visas paliktas transporto priemones fotografuoja ir palieka informacinius lapelius“, – pirmadienį rašė Dominyka.

Įspėjamuosius raštelius palieka Kauno miesto savivaldybės įsteigtos įmonės VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ darbuotojai. Juose rašoma, kad vairuotojo palikta transporto priemonė stovi riboto stovėjimo laiko zonoje. Šioje zonoje rinkliava renkama visomis dienomis ir visą parą, tačiau pastačius transporto priemonę trims valandoms rinkliava yra netaikoma. Už ilgiau paliktą transporto priemonę prašoma susimokėti mokėjimo automate.

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Virtualioje erdvėje ši naujovė įplieskė diskusijas. „Kol  statė „Maximą“ šalia gyvenantiems leido laikyti automobilius, o dabar jau nebe“, – piktinosi Zita.  „O kas gyventojams už naktimis kaukiančias automobilių signalizacijas kompensuos?“, – retoriškai klausė Justina.

„Aš tai palaikau iniciatyvą apmokestinti stovėjimo aikšteles. Nes atvažiavus į prekybos centrą nėra kur palikti automobilio, visi daugiabučių gyventojai mašinas čia susistatę“, – rašė Marius ir sulaukė internautės Zitos pastabų. „Įdomu, ką sakytum, jei pats gyventum gretimame name? Anksčiau buvo aikštelė, gatvėje buvo galima palikti automobilį, o dabar kur jį dėti? Mums gyventojams visai neįdomu pirkėjų poreikiai,“– piktinosi netoliese gyvenanti moteris.

Automobilio stovėjimo vietą už prekybos centro esančioje aikštelėje galima išsipirkti ir mėnesiui – tai kainuos 30 eurų.

VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorius Justas Limanauskas portalui kauno.diena.lt, teigė, kad nuo pirmadienio visoje prekybos centro „Maxima“ esančioje aikštelėje pradėta rinkti rinkliava. Jei dalis šio žemės sklypo priklauso miestui – stovėjimas aikštelėje gali būti apmokestintas. Apie tai informuoja kelio ženklai, veikia ir mokėjimo aparatai. 

„Nuo vakar buvo pradėtas fiksuoti transporto priemonių stovėjimo laikas, tad stovintiems ilgiau nei 3 valandas už valytuvų yra užkišamas pranešimas – siūlymas susimokėti vietinę rinkliavą – 9 eurus. Jei tai neįvykdoma, informacija bus nusiųsta viešosios tvarkos skyriui ir pareigūnai spręs dėl baudos skyrimo“, – aiškino J. Limanauskas. Prie Šiaurės pr. esančios „Maximos“ transporto priemones nemokamai palikti galima tris valandas, vėliau kiekviena papildoma valanda piniginę patuštins po vieną eurą. Anot pašnekovo, automobilio stovėjimo vietą tik už šio prekybos centro esančioje aikštelėje galima išsipirkti ir mėnesiui – tai kainuos 30 eurų.

„Prie prekybos centrų įrengtos aikštelės yra skirtos prekybos centrų lankytojams, o ne gyventojams. Dauguma šių aikštelių visoje Lietuvoje yra su nuleidžiamomis užkardomis arba stebimos vaizdo kameromis. Galiu pateikti  ir kitą, vaizdingesnį pavyzdį. Tarkim, gyvenčiau prie oro uosto ir reikalaučiau palikti savo automobilį jo aikštelėje. Betgi šios aikštelės paskirtis – visai kitokia, toks reikalavimas būtų neteisingas, – aiškino specialistas. – Prie prekybos centrų esančios parkavimo vietos yra skirtos tam, kad žmogus atvažiuotų, sutvarkytų reikalus, ir išvažiuotų, o ne paliktų transporto priemonę mėnesiui ar pusei metų. Kartais gyventojai tokiose aikštelėse palieka transporto priemones su nuleistomis padangomis arba palieka automobilį, o patys išvažiuoja į užsienį.“

„Maximos“ Komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė teigė, kad automobilių statymo tvarka prie kiekvienos parduotuvės, atsižvelgiant į jos geografinę padėtį ir pirkėjų srautą, yra skirtinga.

„Siekiame užtikrinti maksimalų patogumą į mūsų parduotuves automobiliu atvykstantiems klientams. Paprastai trijų valandų užtenka net ir ilgiau trunkančiam apsipirkimui. Minimą aikštelę prižiūri VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“, kuri ir renka rinkliavą. Operatoriaus išankstinis vairuotojų informavimas lapeliu padeda išvengti nesusipratimų, kai už ilgesnį stovėjimo laiką automobilio vairuotojui skaičiuojama rinkliava“, – sakė prekybos tinklo atstovė.

GALERIJA

  • Palikusiems automobilius prie prekybos centro – staigmena
  • Palikusiems automobilius prie prekybos centro – staigmena
  • Palikusiems automobilius prie prekybos centro – staigmena
  • Palikusiems automobilius prie prekybos centro – staigmena
  • Palikusiems automobilius prie prekybos centro – staigmena
  • Palikusiems automobilius prie prekybos centro – staigmena
  • Palikusiems automobilius prie prekybos centro – staigmena
  • Palikusiems automobilius prie prekybos centro – staigmena
Akvilės Snarskienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (57)

Lionginas

Kaip ,jau baigesi euforija mero ir komandos . Viskas vel miestieciams savo vietoje kaip ir buvo.Uzliuliavo su vieninteliu kaulu kaip suniukams su asfaltu. . Asfaltuoja gatves uz is jusu isluptus pinigus uz padidintus mokescius vandeniui ,siukslems ,elektrai ,masinu stovejima ,nau vietu apmokestinima. Ai ,tiesa,dar nauja stadiona padarys bei kazkokia mokslu sala . Nes bestatatnt ir pilant asfalta ne pagal normas neblogai paplaunami pinigai .

cipolinas

jau su masina niekur nenuleksi tes viesou transportu nes visur mokety reikia kad palikai masina Toi ims mokesty kad vaikstai saligatveis

Anonimas

O jus durni gyventojai toliau eikit pirkti i maxima ir mokekit uz savo automobilio stovejima prie namu po 30 euru...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS