Patvirtinta: švenčių metu kauniečiams – nemokamas viešasis transportas | kl.lt

PATVIRTINTA: ŠVENČIŲ METU KAUNIEČIAMS – NEMOKAMAS VIEŠASIS TRANSPORTAS

Antradienį Kauno miesto taryba patvirtino siūlymą leisti valstybinių švenčių metu miestiečiams ir Kauno svečiams nemokamai važiuoti viešuoju transportu. Siūlyta lengvatą keleiviams suteikti ir Hanzos dienomis, tačiau per Kauno miesto šventę už autobusų ir troleibusų bilietus teks mokėti.

Pritarta, kad valstybinių švenčių metu – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną (vasario 16-ąją), Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną (kovo 11-ają), Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną (liepos 6-ąją) bei Tarptautinę dieną be automobilio (rugsėjo 22-ąją) visiems keleiviams viešojo transporto kelionės Kaune nieko nekainuos. Taryba pritarė šiomis dienomis taikyti lengvatą ir taip paskatinti kelionei į renginius rinktis autobusus ar troleibusus ir nesudaryti automobilių spūsčių centrinėje Kauno dalyje.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų ir Lietuvos socialdemokratų frakcijų atstovai siūlė įtraukti dar vieną datą, kada miestiečiai galėtų nemokamai naudotis viešuoju transportu. Siūlyta į projektą įtraukti Hanzos dienas, kurios vyksta gegužės pabaigoje. Tarybos nariai tikino, kad miesto gimtadienio šventė nemokamais autobusais ar troleibusais galėtų pritraukti daugiau žmonių. Be to, argumentuota, jog Kauno dienos yra taip pat reikšminga šventė, todėl nemokamas transportas tikrai būtų puiki dovana miestiečiams. Vis dėlto, po balsavimo tokiam siūlymui nepritarta, todėl Hanzos dienų metu galios įprastinės kainos viešojo transporto bilietai.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Prie rusų

Kol dar nebuvom išlaisvinti nuo rusų , važiavom miesto transportu tik už 4 kapeikas(ne už 4 centus), taip tikrai taip važiavom tik už 4 kapeikas, ne daugiau, nors ir buvom okupuoti rusų, bet kažkodėl ir duonos kepaliukas kainavo tik 20 kapeikų, kiaulienos kg kainavo 2 rublius, (ne 2 eurus ), o gero šaldyto cheko kg kainavo 60 kapeikų. Komunaliniai mokesčiai budavo maži, o kai kurie išvis nekainavo, toks kaip vanduo, leisk kiek nori į valias, nereikėjo nei skaitliukų, nei mokėt, už dyka vanduo.

Kaip žinia,

"nieko nekainuoja" tik sūris pelėkautuose... Už dyką pasivažinėjimą šventadieniais susimokėsim važiuodami šiokiadieniais. Bilietai jau brango...

Tikrai taip

Kadangi šitą pasiulymą dėl Hansa dienų pateikė konservatoriai, todėl krabas ir jo vieningų kiaulių komanda nepriėmė šito pasiulymo leist nemokamai važiuot, nes krabas labai nekenčia konservatorių, atrodytu kad jie jam prišyktu ant tako. Ot brudas krabas! Kur jis buvo kai šventėm Lietuvos šimtmetį vasario 16 -aja, Vilnius važiavo nemokamai, o kauniečiai pirko bilietus, o kiti kurie neturėjo dokumento lengvatinėm salygom važiuot net ir baudas gavo. Tai matosi koks jis brudas, jį reikia kuo greičiau vyt nuo lovio su savo kiaulėm.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS