Po tragiškai pasibaigusių vandens pramogų kaunietis laukia stebuklo | kl.lt

PO TRAGIŠKAI PASIBAIGUSIŲ VANDENS PRAMOGŲ KAUNIETIS LAUKIA STEBUKLO

  • 6

Pačiame vasaros viduryje, liepos 22 dieną, kauniečiui Mantui Gapševičiui nutiko skaudi nelaimė, kuri iki šiol temdo mažametę auginančios šeimos gyvenimą.

„Pramogavome Anykščiuose, prie ežero. Mano vyras specialia trasa leidosi į vandenį. Keli nusileidimai buvo sėkmingi, tačiau vienas ne... Pamačiau, kad jis plūduriuoja vandenyje. Laimei, vyras buvo sąmoningas, tačiau nejautė viso kūno, labai skaudėjo kaklą,“ – lemtingą nelaimės dieną prisiminė žmona Živilė Gapševičienė.

Portalui kauno.diena.lt jauna moteris pasakojo, kad vėliau viskas vyko tarsi filme: greitoji pagalba, Anykščių ligoninės priimamasis, kelionė reanimobiliu į Kauną, stuburo operacija, reanimacija, dvi savaites trukusi kova dėl gyvybės.

Net ir po liūdniausių prognozių mes neprarandame vilties! Tikime, kad stebuklų būna ir atkakliai dirbdami to stebuklo lauksime.

„Vyrui lūžo penktas, šeštas ir septintas stuburo slanksteliai, buvo stipriai pažeistos nugaros smegenys. Prognozės liūdnos – jis nevaikščios, nevaldys plaštakų. Jam sutrikusi ir dubens organų veikla,“ – gydytojų išvadas atkartoja Živilė, kurios vyrui šiuo metu paskirta reabilitacija.

Jos metu, pasak kaunietės, pirmiausia siekiama Mantą pasodinti į neįgaliojo vežimėlį. Reikia laiko, kad vyro organizmas vėl priprastų prie sėdimos padėties, sutvirtėtų kaklo, liemens bei rankų raumenys, kad galėtų pats persėsti iš lovos į vežimėlį. Reabilitacijoje nelaimėliui atliekamos tam tikros procedūros raumenų stiprinimui, elektrostimuliacija.

„Nemokamos reabilitacijos terminas – 100 dienų. Tai akivaizdžiai per trumpas laikas, kad būtų galima bent kiek sustiprėti po tokios traumos. Tam gali prireikti ne vienerių metų... Tačiau mes matome, kad reabilitacija be galo svarbi. Net ir po liūdniausių prognozių neprarandame vilties! Tikime, kad stebuklų būna ir atkakliai dirbdami to stebuklo lauksime,“ – optimizmo nepraranda kaunietė, kurios lūkesčius temdo tūkstantinė reabilitacijai reikalinga pinigų suma.

Živilė skaičiuoja, kad jei mokamos reabilitacijos kaina parai siekia 78 eurus, tai  vienam mėnesiui reikalinga didesnė nei 2 tūkst. 300 eurų suma.

„Mums tai yra labai didelė suma, kurios patys tikrai negalime mokėti. Pagrindinės mūsų šeimos pajamos buvo vyro uždarbis. Aš esu motinystės atostogose, mūsų dukrytei 2-eji metai,“ – sako Živilė ir prašo finansinės paramos reabilitaciniam vyro gydymui.

Prisidėti prie Manto gydymo galite pervesdami pinigus į „Swedbank“ banko sąskaitą: LT577300010134680911 (gavėjas – Živilė Gapševičienė, paskirtis – parama). Taip pat apsilankę PayPal paskyroje.

„Ačiū visiems mus suprantantiems, atjaučiantiems ir palaikantiems. Geras žodis ir palinkėjimas mums šioje situacijoje taip pat reiškia labai daug!“ – pokalbį užbaigia moteris.

GALERIJA

  • Po tragiškai pasibaigusių vandens pramogų kaunietis laukia stebuklo
  • Po tragiškai pasibaigusių vandens pramogų kaunietis laukia stebuklo
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Geriausias vaistas. Viltis ir noras gyventi

Anonimas

Mes visatai jau praejome. Uz reabilitacija moketi tikrai nereikejo. Bent uz ta 100 dienu.musu tokia pati trauma

kai

Mano vid. pajamos 750 eur. Is ju 25(300eur/metus) skiriu visuomeninei labdarai ir pagalbai. Niekada negalvoju apie padeka. Gal nedaug, bet skaiciuojant 100 tukst. gyventoju, iseitu...30 mljn. !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS