Policija Kaune gaudė girtuoklius ir plėšikus | kl.lt

POLICIJA KAUNE GAUDĖ GIRTUOKLIUS IR PLĖŠIKUS

Lapkričio 2-5 ir 7-11 dienomis sustiprintos policijos pajėgos patruliavo Kauno parkuose, skveruose ir kitose viešose vietose. Itin dėmesingai stebėti parkuose esantys laiptai ir pėsčiųjų takai, kad būtų užkirstas kelias plėšimams ir atviroms vagystėms.

Patruliai 51 asmeniui (iš jų šešiems nepilnamečiams), kurie buvo neblaivūs ar vartojo alkoholinius gėrimus viešoje vietoje, surašė protokolus.

Administracinėn atsakomybėn patraukti 39 asmenys, vedžioję šunis (daugiausiai kovinių veislių) be pavadėlio ar antsnukio, nesurinkę šunų ekskrementų.

Pareigūnai taip pat nustatė šešis asmenis, kuriems surašyti protokolai dėl neteisėto narkotinių ar psichotropinių medžiagų įgijimo, laikymo ar vartojimo.

Reidų metu taip pat rastas vogtas automobilis, vienas asmuo sulaikytas įtariant plėšimu ir du asmenys, įtariami vagyste.

Parkuose į pareigūnų akiratį pateko šeši policijai žinomi asmenys, neseniai paleisti iš įkalinimo įstaigų, kurie negalėjo policininkams paaiškinti, ką veikia parkuose vėlyvą vakarą, todėl pareigūnai, įtardami, kad šie asmenys gali nusikalsti, juos įspėjo.

Policija pataria:

jeigu namo tenka grįžti tamsiu paros metu, vengti nuošalių, prastai apšviestų kiemų, gatvių. Geriausia būtų pasirūpinti, kad kas nors parvežtų arba išsikviesti taksi;

vengti nešiotis su savimi dideles pinigų sumas, dokumentus;

jei kas bando išplėšti rankinę, geriau atiduoti – gyvybė ir sveikata brangesnė už bet kokią nuosavybę;

jeigu atrodo, kad kažkas seka, derėtų pereiti į kitą gatvės pusę. Jeigu įtarimai pasitvirtino, bėgti ten, kur šviesu, ir šauktis pagalbos;

jei naudojatės bankomato paslaugomis, reikia įsitikinti, ar šalia nėra įtartinų asmenų ir niekas nestebi, kaip renkate savo kortelės kodą. Paėmę pinigus iš bankomato, juos reikia skubiai įsidėti į kišenę ar rankinę;

garsus šauksmas – geriausia signalizacija, išgąsdinanti ar bent akimirkai sutrikdanti užpuoliką. Didelė tikimybė, kad netoliese bus žmonių, kurie suskubs padėti;

jeigu vis dėlto buvote apiplėštas, reikia kuo skubiau kreipkitės į policiją. Kuo greičiau pranešus apie įvykdytą nusikaltimą, didesnė tikimybė sulaikyti plėšikus ir rasti dar neparduotus pavogtus daiktus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS