Pribloškė vestuvės muziejuje: turistus pasitiko šampanu nukloti stalai | kl.lt

PRIBLOŠKĖ VESTUVĖS MUZIEJUJE: TURISTUS PASITIKO ŠAMPANU NUKLOTI STALAI

Kaunietį ir iš Korėjos atvykusius svečius nemaloniai nustebino viename Kauno miesto muziejaus padalinių vykusios vestuvės. Turistai tikino, kad per šampano stalus ir garsią muziką net nesinorėjo užeiti į P.Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejų.

Nemaloni staigmena

Į "Kauno dieną" paskambinęs kaunietis papasakojo, kokią nemalonią patirtį turėjo P.Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejuje. L.Zamenhofo ir Kurpių gatvių sankirtoje esantis Tautinės muzikos skyrius priklauso Kauno miesto muziejui.

Vyras pasakojo, kad ketino korėjiečių turistams aprodyti lietuvių liaudies muzikos instrumentus, tačiau liko nemaloniai nustebęs. Prie pat muziejaus veikia kavinė, čia žmonės ateidavo atsigerti kavos ir pasimėgauti Senamiesčio pulsu, tačiau šį kartą vidury dienos turistus pasitiko šampanu nukloti stalai ir gausi vestuvininkų svita. Anot kauniečio, viskas priminė chaosą, tad net nesinorėjo užeiti į patį muziejų.

"Kasas galima pasiekti tik per kiemelį. Atėjome su svečiais ir mus pasitiko staliukai su šampanu vos ne per visą kiemelį. Visas kiemas buvo užsakytas vestuvėms. Buvo pilna žmonių ir triukšmo. Nuo kada muziejus tapo vestuvių šventimo vieta?" – klausė į redakciją paskambinęs vyras.

Keistas pokalbis

Anot jo, tikrai niekam netrukdo, kai kavinėje žmonės ateina kavos ar arbatos, tačiau vestuvėms turėtų būti renkamasi kita vieta, kuri netrukdo patekti į muziejų.

"Visur skelbia, kad "Kaunas – pilnas kultūros", tačiau kur čia kultūra? Reikia išlaikyti normas. Užsienio svečiai liko nesupratę, kaip pas mus taip leidžiama. Net nesinorėjo eiti į tą triukšmą, todėl nusprendėme net nebandyti eiti pro žmones iki kasų. Taip ir likome neaplankę muziejaus", – pasakojo kaunietis.

Visur skelbia, kad "Kaunas – pilnas kultūros", tačiau kur čia kultūra? Reikia išlaikyti normas.

Vyras pasakojo, kad dėl vestuvių šventės ir sutrikdyto patekimo į muziejų jis kreipėsi į Kauno muziejaus administraciją, tačiau liko nieko nepešęs.

"Buvo keistas pokalbis. Palinkėjo "ramybės jums", ir tiek. Taip ir nesupratau, ar čia visur taip galima, ar vestuvininkai svarbiau už muziejaus lankytojus", – pokalbį prisiminė kaunietis.

Reikia viską derinti

Kauno miesto muziejaus direktorius Gabrielius Sužiedėlis "Kauno dienai" sakė, kad žmogus dėl vestuvių šventės šalia Tautinės muzikos skyriaus esą gerokai perlenkė. Anot jo, ten tikrai nevyko vestuvių puota, o žmonės į kiemelį užsuko trumpam.

"Tikrai nesiliejo šampanas ir nebuvo labai daug žmonių. Ten po ceremonijos užsuko žmonės, pabuvo gal 10 min. ir išėjo. Nebuvo jokio pokylio. Tikrai nematau nieko blogo, jei žmonės ateina į kiemelį pasifotografuoti ir greitai išeina, tačiau žmogui gal sudarė įspūdį, kad ten viskas užsakyta pačiai šventei", – situaciją iš savo pozicijos dėstė Kauno miesto muziejaus vadovas.

Tačiau jis pripažino, kad vestuvių muziejaus teritorijoje būti neturėtų. Anot jo, kavinė gali priimti ir gausesnes klientų delegacijas, tačiau tokie planai turėtų būti suderinti su muziejaus administracija.

"Šį kartą niekas nebuvo suderinta, todėl toks svečių pasibuvimas galėjo sutrikdyti lankytojų srautus. Tačiau viską reikia derinti. Juk kavinė gali rengti ir didesnes šventes, tačiau jei bus suderinta su mumis, mes galėsime įspėti ir lankytojus", – sakė G.Sužiedėlis.

GALERIJA

  • Nepateko: dėl vestuvių šurmulio turistai nepanoro įžengti į muziejų.
  • Pribloškė vestuvės muziejuje: turistus pasitiko šampanu nukloti stalai
  • Pribloškė vestuvės muziejuje: turistus pasitiko šampanu nukloti stalai
  • Pribloškė vestuvės muziejuje: turistus pasitiko šampanu nukloti stalai
  • Pribloškė vestuvės muziejuje: turistus pasitiko šampanu nukloti stalai
  • Pribloškė vestuvės muziejuje: turistus pasitiko šampanu nukloti stalai
  • Pribloškė vestuvės muziejuje: turistus pasitiko šampanu nukloti stalai
  • Pribloškė vestuvės muziejuje: turistus pasitiko šampanu nukloti stalai
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Paulius Venckus

. Vestuves vyksta visur. Turbut tik Lietuvis gali supykti, kad muziejuje vestuves.

Gintas

O ką! Muziejuje gerti alkoholį 10 min.galima?Tai nauja tradicija kultūros istaigoje? Nors,kokia ministrė tokia ir tvarka

hm

nieko šiaip blogo nematau, nereikia pūst burbulo, na bet tikrai ne 10 minučių užtruko vestuvininkai :) Nereikia sekt pasakų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS