Prieš pasaulio žaidynes pratęsė gražią tradiciją | kl.lt

PRIEŠ PASAULIO ŽAIDYNES PRATĘSĖ GRAŽIĄ TRADICIJĄ

Kauno medikai tęsia istorines tradicijas – kiekvieną rudenį pasitikti teniso varžybomis. Šeštasis Kauno krašto chirurgų draugijos (KKChD) prezidento teniso taurės turnyras kai kuriems jų tapo repeticija prieš Pasaulio medikų sporto žaidynes.

Dalyvių – vis daugiau

Teniso aikštyne, greta S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro, jėgas išmėgino per dvi dešimtis žaidėjų (vienuolika moterų ir dešimt vyrų).

Šiemet netrūko staigmenų ir naujų pavardžių. Vyrų vienetų varžybas laimėjo Giedrius Pilipavičius. LSMU Kauno klinikų (KK) ortopedas-traumatologas pernai buvo trečias, o šį kartą finale 6:4, 6:4 pranoko KK Kardiologijos klinikos gydytoją Valdą Dobilą. Kelią į finalą nugalėtojas prasiskynė sunkiai, pusfinalio barjerą įveikęs tik po papildomo seto.

Trečiąją vietą užėmė pernykštis turnyro nugalėtojas odontologas doc. Juozas Jonaitis.

Varžybose debiutavo ir žinomas chirurgas, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės gydytojas Rimtautas Gudas.

Pasak turnyro vyriausiojo teisėjo Tomo Bardausko, varžybos pritraukė daug naujų žaidėjų, tačiau nugalėtojų gretose tvirčiausios senbuvių pozicijos. Tarp debiutantų jis išskyrė UAB "Roche Lietuva" atstovę Jolitą Žebrauskaitę, KK gydytoją-reumatologę Onutę Kreivaitienę, LSMU vaikų reanimacijos vyr. slaugę Gintarę Kubiliūtę, "Šeimos klinikos" gydytoją Astą Gudienę, gydytoją-dermatologę prof. Skaidrą Valiukevičienę ir LSMU Sporto instituto vadovą prof. R.Gudą.

Mūsų turnyre sportiniai rezultatai yra svarbūs, tačiau pagrindinis varžybų leitmotyvas – sveikai ir aktyviai praleisti laisvalaikį.

Prireikė ir pratęsimų

Moterų grupė šį kartą buvo kaip niekad gausi, tačiau ne visos žaidėjos pareiškė norą išbandyti jėgas vienetų varžybose.

Nenugalima buvo Dalia Jarušaitienė, LSMU akių ligų klinikos gydytoja. Ji per lemiamą mačą 6:4, 6:1 įveikė pernykštę čempionę odontologę Aušrą Anužytę-Kepenę. Ant trečiojo prizininkių laiptelio užkopė Danutė Aidukonytė-Sidarevičienė (UAB "Bayer KAM" atstovė), aplenkusi dar tris koleges.

Pasak turnyro nugalėtojos D.Jarušaitienės, finalas nebuvo lengvas, o turnyro debiutantė D.Aidukonytė-Sidarevičienė parodė galimybes ateityje pakovoti ir dėl aukštesnės vietos.

Moterų dvejetų turnyre geriausiai sekėsi D.Jarušaitienei su KK reanimacinės kardiologijos skyriaus vedėja Giedre Bakšyte. Jos užtikrintai laimėjo visas keturias dvikovas. Antrąją vietą užėmė KK Išeminių ligų skyriaus vedėja Olivija Gustienė ir LSMU Onkologinės ligoninės gydytoja hematologė Eglė Simaškienė, trečiąją – A.Anužytė-Kepenė ir D.Aidukonytė-Sidarevičienė.

Vyrų dvejetų varžybose netikėtumų nebuvo. Čempionų taurė liko pernykščių nugalėtojų G.Pilipavičiaus ir vaikų endokrinologo iš Vilniaus Roberto Kemežio rankose. Šis duetas laimėjo visus tris mačus. Atkakliausiai klostėsi jų mūšis su Respublikinės Kauno ligoninės dieninės chirurgijos skyriaus vedėju Jonu Andriuškevičiumi ir jo kolega klaipėdiečiu A.Šatu. Šis dvejetas nusileido tik po papildomo seto (7:5, 4:6, 8:10) ir, kaip ir pernai, užėmė antrąją vietą. Po jų išsirikiavo po pergalę iškovoję V.Dobilas su UAB "Polimeta" vadovu Aidu Valiukevičiumi ir R.Gudas su LSMU chirurgijos skyriaus gydytoju transplantologu Žilvinu Dambrausku.

Tikslai – ne vien sportiniai

Anot organizatorių, turnyras – jau šeštasis, tad tęsti tradiciją –  kiekvieno KKChD prezidento garbės reikalas.

Varžybos jau apkeliavo visus Kauno aikštynus ir šiemet sugrįžo į senąjį Ąžuolyną, kur ir įvyko pačios pirmos chirurgų teniso taurės varžybos, inicijuotos tuomečio draugijos prezidento J.Andriuškevičiaus.

"Smagu, kad mūsų idėja, kurią dabar globoja draugijos prezidentas prof. Mindaugas Kiudelis, gyvuoja ir auga. Mūsų turnyre sportiniai rezultatai yra svarbūs, tačiau pagrindinis varžybų leitmotyvas – sveikai ir aktyviai praleisti laisvalaikį, taip pat pabendrauti su kolegomis kalbant ne vien apie darbus", –  pasakojo J.Andriuškevičius.

Pasak jo, teniso turnyras Kaune ne vienam kolegai tapo puikia repeticija prieš spalį vyksiančias Pasaulio medikų sporto žaidynes.

"Šiemet dar nerizikuosiu žengti į tarptautinę areną, tačiau mėginsiu pasirengti kitąmet Lietuvoje vyksiančiam Pasaulio medikų teniso čempionatui. Tad laukia darbingi metai – tiek profesine, tiek sportine prasme", – sakė J.Andriuškevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS