Rinktinės branduolys – lengvaatlečiai iš Kauno | kl.lt

RINKTINĖS BRANDUOLYS – LENGVAATLEČIAI IŠ KAUNO

  • 0

Penktadalis Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės narių – VšĮ „Kauno maratono klubas“ sportininkai. Jau kitą savaitę pajėgiausi šalies lengvaatlečiai stos ginti Lietuvos garbę Europos lengvosios atletikos čempionate, vykstančiame Berlyne (Vokietija).

Lietuvių pasirodymus gyvai stebės ketvirtis milijono žiūrovų – organizatoriai praneša, kad į Berlyno olimpinį stadioną jau pardavė daugiau nei 250 tūkst. bilietų. Kiek milijonų varžybas seks televizorių ekranuose – galima tik spėlioti.

Kova su savimi

„Psichologiškai gan sudėtinga bėgti, kai tribūnose toks milžiniškas kiekis žmonių. Jie blaško dėmesį ir reikia pripratimo, stambių tarptautinių varžybų patirties. Aš stengiuosi girdėti tik trenerį ir jo patarimus, dar artimųjų palaikymo šūksnius“, – pasakoja Eva Misiūnaitė startuosianti individualioje 400 m distancijoje ir komandinėje 4 x 400 m estafetėje.

Gera nuotaika ir entuziazmu tarp rinktinės narių išsiskirianti sportininkė vietą Europos čempionate užsitikrino dar pernai vasarą: Kaune vykusiose varžybose 400 m Eva nubėgo per 53,06 s. Čempionato normatyvą (53,40 s) įvykdė ir šių metų liepą Šveicarijoje, kur distanciją įveikė per 53,25 s.

„Sezono pradžia tikrai buvo gera. Geresnė nei pernai, bet vėlesni rezultatai mane nuvylė. Aišku, geriausią formą visada planuojame pasiekti svarbiausiam startui. Tad Berlyne turiu kovoti geriausiai kaip galiu“, – sakė E. Misiūnaitė.

Sportininkė taip pat išreiškė viltį, kad varžybos susidėlios sėkmingai ir komandinėje estafetėje pavyks startuoti stipriausios sudėties: „iš Lietuvos mūsų važiuoja šešios, o kurios startuos priklausys nuo asmeninių rezultatų: kas bėgs finale, kaip varžybų grafikas sukris.“

Motinystė nesutrukdė startui Europoje

Dar viena „Kauno maratono klubą“ atstovaujanti sportininkė, Milda Eimontė (Vilčinskaitė), į maratono bėgikų elitą įsiveržė prieš dvejus metus. Pirmą kartą išbandžiusi maratono distanciją 2016 m. Frankfurte ji ne tik pasiekė 8-tą moterų rezultatą Lietuvos istorijoje, bet ir įvykdė pasaulio čempionato normatyvą.

Vis dėlto prestižines varžybas Milda praleido – pernai jai gimė sūnus. Tačiau išskirtiniu užsispyrimu ir ištverme pasižyminti sportininkė bėgimo batelių nenusiavė nei prieš, nei po gimdymo ir kitą savaitę startuos Berlyne su pajėgiausiais senojo žemyno lengvaatlečiais.

„Bėgiojau pirmus 5 nėštumo mėnesius, po to bėgimą iškeičiau į pasivaikščiojimą, dviratį. Gimus Motiejui pradėjau palengva sportuoti, o šiandien galiu pasakyti, kad esu visiškai atgavusi formą. Ji gal net geresnė nei buvo“, – sako M. Eimontė.

Bėgiojau pirmus 5 nėštumo mėnesius, po to bėgimą iškeičiau į pasivaikščiojimą, dviratį.

Sportininkės teigimu, grįžti į profesionalų sportą jai nebuvo sudėtinga. Didžiausius nuopelnus ji priskiria savo treneriui, skatinusiam pradėti sportuoti kuo anksčiau ir kėlusiam aiškius tikslus, kurie palengva padėjo grįžti į elito gretas. Milda dėkinga ir šeimai, sudariusias sąlygas jaunai mamai.

„Man labai padeda ir tai, kad bėgiojame kartu sese. Ji pasigimdė kiek vėliau, tad dar bėga mažiau nei aš, bet tokiu pačiu tempu“, – pasakoja Milda, kurios sesuo dvynė Monika taip pat figūruoja tarp pajėgiausių ilgų distancijų bėgikių.

Šiais metais M. Eimontė jau sėkmingai finišavo pusės maratono distancijoje Rygoje, kur ne tik tapo čempione, bet ir keliom minutėm pagerino asmeninį savo rekordą (1.14:38). Vis dėlto sportininkė pripažįsta, kad po tokios ilgos pertraukos rezultatą Europos čempionate prognozuoti sunku – sako besijaučianti taip lyg bėgtų pirmąjį savo maratoną.

Maksimalus susikaupimas

Daugelis „Kauno maratono klubo“ sportininkų pasiruošimą Europos lengvosios atletikos čempionatui sako pradėję dar pavasarį. Vėliau sekė varžybų periodas, o likus kelioms savaitėms – ne vienas stovyklavo aukštikalnėse. Slovakijos kalnuose bėgiojo Milda Eimontė, o Italijos – Vaida Žūsinaitė, Berlyne taip pat startuosianti maratono distancijoje.

„Prieš varžybas nesinori nieko prognozuoti. Tris savaites praleidau kalnuose, o paskutines dienas esu Druskininkuose, kur stengiuosi maksimaliai susikoncentruoti, kad Berlyne padaryčiau viską ką galiu“, – nedaugžodžiavo viena stipriausių ilgų distancijų bėgikė.

Ne mažiau susitelkusi „Kauno maratono klubą“ atstovaujanti ieties metikė Liveta Jasiūnaitė. Stovykloje intensyviai dirbusi sportininkė, liepos pabaigoje dar sustartavo Lietuvos lengvosios atletikos čempionate, kur pasipuošė aukso medaliu ietį jau pirmu bandymu švystelėjusi 61,53 metro – tai jos antras geriausias karjeros rezultatas.

Po varžybų sportininkė sakė net nemėginusi sviesti įrankio toliau, mat psichologiškai į Europos čempionatą jai lengviau važiuoti be asmeninių rezultatų. Geriausias sportininkės šio sezono rezultatas 61,61 metro pasiektas liepą Latvijoje, Čempionato normatyvas – 59 m.

Europos lengvosios atletikos čempionate išvysime ir olimpietį Remigijų Kančį. „Kauno maratono klubo“ atstovas geriausią savo rezultatą pademonstravo pernai Hanoveryje (Vokietija), kur maratono distanciją įveikė per 2:13:12, vos keliomis sekundėmis atsilikdamas nuo visų laikų Lietuvos maratono rekordo.

„Kiekvienas maratonas yra lyg nauja istorija, kuri kaskart prasideda naujai. Jeigu vienas bėgimas buvo sėkmingas, nereiškia, kad taip ir vėl bus. Kaskart kovoji ne tik su varžovais, bet ir su savimi. Šiais metais dar iš karštis bus tikras išbandymas mums visiems“, – sakė Remigijus.

Pasak olimpiečio, šis sezonas jam buvo kiek ramesnis, nes gydėsi traumą. Varžybose sportininkas daugiausiai rinkosi 10 km ir pusės maratono distancijas: „Labai džiaugiuosi, kad pavyko visiškai išsigydyti traumą. Ruošiuosi maksimaliai gerai pasirodyti, o kaip seksis pamatysime kitą sekmadienį.“

„Kauno maratono klubo“ atstovų Berlyne galėjo būti ir daugiau, deja, bet šiais metais dėl traumos svarbiausias sezono varžybas praleis viena stipriausių „Kauno maratono klubo“ narių, olimpietė Rasa Drazdauskaitė.

GALERIJA

  • Rinktinės branduolys – lengvaatlečiai iš Kauno
  • Rinktinės branduolys – lengvaatlečiai iš Kauno
  • Rinktinės branduolys – lengvaatlečiai iš Kauno
  • Rinktinės branduolys – lengvaatlečiai iš Kauno
  • Rinktinės branduolys – lengvaatlečiai iš Kauno
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS