Senamiesčio kebabinėje – apetito nekeliantis vaizdas | kl.lt

SENAMIESČIO KEBABINĖJE – APETITO NEKELIANTIS VAIZDAS

  • 14

Portalo kaunodiena.lt skaitytoja Ramunė, apsilankiusi vienoje Kauno kebabinėje, liko nemaloniai nustebinta.

Nesusikalbėjo dėl staliukų

Moteris kartu su drauge antradienio popietę nutarė papietauti prie Kauno pilies esančioje kebabinėje „Liuks kebabai“. Čia moteriai, laukiančiai užsakyti maisto,  į akis krito nešvarus stalas.

„Kaip galima valgyti prie tokio staliuko, kuris pasidengęs riebalais, nusėdusiais iš virtuvės? Bandėme pavalyti vienkartine servetėle, sunkiai valėsi. Tiesa, ten kur nutrinta rankomis – švaru“, – apie pirmąjį vizitą po maitinimo įstaigos remonto kalbėjo kaunietė. Anksčiau šioje kebabinėje apsilankę žmonės atkreipdavo dėmesį, kad patalpoje labai kaupiasi riebalų kvapas.

Maždaug 13 val. maitinimo įstaigoje apsilankiusi moteris paprašė personalo viduje esantį baro stalą nuvalyti, tačiau sulaukė netikėto atsakymo – neva staliukai buvo valyti ryte. Kadangi moterims kebabinės viduje esantis baro stalas apetito nesužadino, jos užsakytus kebabus nutarė suvalgyti prie lauko staliukų, esančių prie maitinimo įstaigos. Moterims žengiant link jų – darbuotojai stalus lauke nuvalė.

Nelemta minutė?

Maitinimo įstaigos laikinai direktorės pareigas einanti Ieva Akulauskienė pripažino, kad šį kaunietės vizitą ji pamena puikiai. Anot pašnekovės, įstaiga skundų sulaukia retai, tad ir šis incidentas kitiems lankytojams sukėlė šypseną. Viduje esantys mediniai staliukai, anot pašnekovės, yra išraižyti klientų, pažymėti jų inicialais, bet per dieną jie yra valomi nesuskaičiuojamą kiekį kartų. 

Tokio atsakymo, kaip „valytas ryte“ – negali būti.

„Baro stalas skaičiuoja pirmuosius metus. Prie jo pietų metu laukia pilna žmonių, tad gal ir pasitaikė tokia minutė, kai jis po kliento vizito nebuvo itin kruopščiai nuvalytas“, – neatmetė ir tokios galimybės vadovė. Anot jos, ir staliukus lauke darbuotojos valo po kiekvieno kliento išėjimo, o specialiai tam pasamdyta darbuotoja juos valo dar papildomai 2 kartus per dieną. Anot pašnekovės,  juodi stalai lauke yra valomi mažiausiai 20 – 30 kartų per dieną.

Skundų nesulaukia

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas -valstybinis veterinarijos inspektorius Petras Tarvydas patikino, kad apie šios bendrovės veiklą nusiskundimų nėra gauta.

„Maitinimo įstaigos personalas turi pastoviai palaikyti švarą ir prieš naudojantis stalu kitam vartotojui jis turi būti nuvalytas. Tad tokio atsakymo, kaip „valytas ryte“ – negali būti, – sakė specialistas. – Šioje naujai atsidariusioje kebabinėje yra nauja įranga, tačiau erdvė yra atvira – pats vartotojas gali matyti, kaip maistas yra gaminamas. Tad tie viduje esantys stalai gali šiek tiek ir pasidengti tais riebaliukais. Tačiau jie prekiauja patiekalais, skirtais išsinešti – tai viduje ten valgoma retai.“

Anot P. Tarvydo, pirmas šios įstaigos patikrinimas vyko 2016 m. lapkričio 30 d. , kai ji buvo atidaryta. Patikrinimo dėl veiklos leidimo išdavimo metu inspektoriai pastebėjo, kad patalpoje sumontuota nauja, šiuolaikinė įranga ir jokių priekaištų įstaigai neturėjo. 2017 m. gegužės 5 dieną tarnyba gavo skundą, kad žmogus, valgęs kebabą su vištiena, po valandos pradėjo skųstis pilvo skausmais. Patikrinimo metu inspektoriai nustatė, kad su vištiena buvo pagaminti 75 kebabai, tačiau daugiau skundų nesulaukta, o žaliavos su pasibaigiusiu galiojimo laiku nebuvo rasta. Kadangi įstaigos higieninė būklė atitiko reikalavimus, tad skundas, anot pašnekovo, nepasitvirtino. 2017 m. lapkričio mėn. buvo atliktas planinis patikrinimas, tačiau esminių teisės aktų pažeidimų nebuvo nustatyta.

Kilus nesusipratimams tarp personalų ir klientų, specialistas pataria pirmiausia kreiptis į atsakingą įmonės administracijos darbuotoją arba pranešti apie tai tarnybai.

Gairės: kebabai, liuks kebabai, skaitytojo naujiena, higiena, stalai, nešvarūs stalai
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Gal

Gal ta vargse straipsnio autore buvo labai isalkus.. vargse.. suprantu, gal jei pasiulyt reiktu koki ko ta..

verslo zlugimas

pvz =uz toki straipsi VOKETIJOI ,,,zurnalistas butu padotas i teisma..turetu apmoket nostolius savininkui,,ir gautu dideli bauda uz VERSLO ZLUGIMA.ei taip blogai kodel nekvetet sanepidemine inspekcija..zinau kad pas zurnalistus stavke=100 euru -ir paraso ka nori,,,SIULICIAU savinkui skelbt bankrota ir padot kauno diena i teisma,,uz verslo zlugima..

ten

toje kebabinėje dažnai nešvaru, todėl niekada ten ir nesilankau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS