„Šimtmečio programavimo valanda“ suburs Kauno vaikus | kl.lt

„ŠIMTMEČIO PROGRAMAVIMO VALANDA“ SUBURS KAUNO VAIKUS

  • 1

Lapkričio 25 d., šeštadienį, KTU Santakos slėnyje kauniečiai kviečiami į nemokamą technologijų šventę 6-14 m. vaikams, „Šimtmečio programavimo valandą“. Kūrybinių technologijų akademijos „bit&byte“ ir pirmosios šalyje nemokamos programavimo akademijos vaikams „Sourcery for Kids“ iniciatyva, šiemet renginys Kaune suburs net 1000 jaunųjų rytojaus kūrėjų. Renginys yra nemokamas, būtina registracija.

„Šimtmečio programavimo valanda“ – tai pasaulinės iniciatyvos „Hour of Code“ dalis. Kartą per metus „Hour of Code“ vienai valandai suvienija virš 100 milijono pasaulio vaikų. Tokiu būdu siekiama įkvėpti technologinį smalsumą, kūrybiškumą ir raštingumą. Vaikai pasineria į nuotaikingą valandos pažintį su programavimu, kūrybinėmis technologijomis.

Kaune ši iniciatyva įgyvendinama antrus metus iš eilės. Pernai ji pritraukė apie 200 vaikų. Šiemet iniciatyvos organizatoriai priėmė iššūkį sukviesti penkiskart daugiau rytojaus kūrėjų. Čia ją globoja amerikiečių programavimo paslaugų įmonės „Devbridge Group“ įkurta nemokama kūrybinių technologijų akademija „Sourcery for Kids“.

Programavimas – nebe ateities, bet dabarties kalba.

„Programavimas – nebe ateities, bet dabarties kalba. Lietuvoje kryptingai dirbame siekdami įkvėpti būsimus IT profesionalus savo vidinėse „Sourcery“ akademijose. Turime ambicingą tikslą per dešimt metų padidinti stojančiųjų į IT kiekį dešimt kartų. Progresyvios visuomenės jau suprato tokių mokslų svarbą nuo pat mažumės. Pavyzdžių nereikia ieškoti toli – Estijos mokyklose vaikai programavimo mokosi nuo 2012 m., Švedijoje šie mokslai taps privalomi nuo 2018 m. Matome visas galimybes Lietuvai tapti IT šalimi, todėl šią iniciatyvą palaikome su tikru užsidegimu“, – sako „Devbridge Group“ viceprezidentas ir Lietuvos padalinio vadovas Viktoras Gurgždys.

„Šimtmečio programavimo valandoje“ šiemet planuojama, kad vienu metu programavimo užduotis spręs virš 5000 šalies vaikų. Šiemet pirmą kartą jaunieji kūrėjai programavimą pažins atlikdami ne visam pasauliui skirtas, o specialiai Lietuvai sukurtas užduotis, kviesiančias pažinti modernios Lietuvos šimtmečio įvykius ir herojus.

„Praėjusį šimtmetį Lietuvą lipdė ir kūrė drąsūs ir „sveikai nupušę“ žmonės bei įvykiai. Mes rytojaus kūrėjams dovanojame įrankius, įkvėpimą, laisvę, o kartu ir atsakomybę kurti tvirtą ir laimingą Lietuvą. Norime, kad vaikai ne tik pažintų įdomų, kūrybišką programavimo pasaulį, bet ir prisimintų mūsų herojus. Kartu su iliustratore Aiste Papartyte ir visa kūrybinių technologijų akademijos „bit&byte“ komanda patys kūrėme programavimo užduotis vaikams“, – pasakoja renginio iniciatorė ir „bit&byte“ vadovė Monika Katkutė-Gelžinė.

Kaip baseine aplenkti Rūtą Meilutytę? Kaip padėti Liudui Mažyliui greičiau rasti Nepriklausomybės akto originalą ir kaip atkartoti Dariaus ir Girėno skrydį per Atlantą? Visa tai daugiau nei 5000 vaikų visoje Lietuvoje pamėgins padaryti susirinkę į pasaulinės „Hour of Code“ iniciatyvos renginį – „Šimtmečio programavimo valandą“.

Praėjusiais metais pasaulinės iniciatyvos programavimo valanda Lietuvoje subūrė daugiau nei 1500 vaikų. Šiais metais tikimasi jų sulaukti daugiau nei 5000. Daugelis jų susirinks Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Vilniuje, Kultūros fabrike Klaipėdoje ir KTU Santakos slėnyje Kaune. Iniciatyva taip pat persikels į šalies bibliotekas – prie iniciatyvos prisijungė Marijampolės, Ignalinos, Plungės, Panevėžio, Jurbarko, Molėtų Švenčionių ir Kauno rajono viešosios bibliotekos.

Daugiau informacijos – programavimovalanda.lt.

GALERIJA

  • Viktoras Gurgždys
  • „Šimtmečio programavimo valanda“ suburs Kauno vaikus
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gal geriau

būtų juos suburt, kad tarpusavy pasikalbėtų , o ne nosis sukištų į monitorius?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS