Iniciatyvai prieš gėjus, kuria galbūt bandoma ir pasipelnyti, – nuotaikingas atsakas | kl.lt

INICIATYVAI PRIEŠ GĖJUS, KURIA GALBŪT BANDOMA IR PASIPELNYTI, – NUOTAIKINGAS ATSAKAS

Pastarąją savaitę gyventojų pašto dėžutės buvo užkimštos skrajutėmis, raginančiomis prisidėti prie pastangų sustabdyti kitais metais Vilniuje vyksiančias gėjų eitynes. Lietuvos žmogaus teisių centras siūlo, kaip gyventojai galėtų nuotaikingai į tai atsakyti.

„Ar ir jūsų pašto dėžutę pasiekė paranojiškas lankstinukas, skleidžiantis neapykantą ir melą apie homoseksualius žmones? T.y., jus pačius, jūsų artimus žmones, bendradarbius ar kaimynus? Krikščioniškosios kultūros institutas teigia, kad taip elgtis krikščioniška", – feisbuke taip aprašoma iniciatyva „Tepadeda jums Dievas".

„Neapykanta nėra nei krikščionių, nei kitų religijų ar netikinčių žmonių vertybė. Neapykanta supriešina šeimas, nuo bendruomenių atskiria tuos, prieš kuriuos skleidžiama neapykanta. Tenka pripažinti, kad Krikščioniškosios kultūros institutas – fanatiška institucija, nepajėgi suprasti žmogiškų argumentų. Todėl padėti pasveikti nuo homofobijos, matyt, gali tik Dievas, kuriuo jie teigia tikintys", – rašo Lietuvos žmogaus teisių centro atstovai.

Kaip atsakas institutui siūloma į laišką jam įdėti vaivorykštės spalvomis nuspalvintą širdelę su užrašu „Tepadeda jums Dievas". 

Skrajutėje neigiamai atsiliepiama apie homoseksualumą, jį vadinant grėsme vaikams. „Tai yra netolerancijos kurstymas ir diskriminacijos apraiškos", –vertino skrajutę pavartę kai kurie kauniečiai. Anot jų, tokie laiškai skatina patyčias, dar didesnį netradicinės orientacijos žmonių užsidarymą nuo visuomenės.

Tačiau peršasi išvada, kad skrajutėje autorystę prisiimančio Krikščioniškosios kultūros instituto užmačios – toli gražu ginančios ne tik, kaip deklaruojama neva krikščioniškas vertybes, bet ir su finansinių interesų kvapeliu.

Neapykanta nėra nei krikščionių, nei kitų religijų ar netikinčių žmonių vertybė. Neapykanta supriešina šeimas, nuo bendruomenių atskiria tuos, prieš kuriuos skleidžiama neapykanta.

Peticijos pabaigoje, po tendencingos informacijos kupinų frazių mažutėlaitėmis raidelėmis lyg tarp kitko informuojama, kad pasirašantis peticiją asmuo sutinka gauti leidinių, daiktų, pasiūlymų juos įsigyti.

Skrajutėje „Stop propagandinėms gėjų eitynėms“ įkomponuotą peticiją pasirašyti kviečiami gyventojai informuojami, kad atsakymas, tai yra, užpildytos peticijos išsiuntimas, jau yra apmokėtas.

Užpildę gyventojai ne tik nepatirtų nuostolių, bet ir moralinį pasitenkinimą neva prisidėjus prie kilnaus tikslo – apsaugoti visuomenę nuo, kaip akcentuojama, labai žalingos homoseksualų įtakos, bet už tai dar ir gautų dovanų.

Už užpildytas kelias formas, pasitelkus pažįstamus, artimuosius, žadamas padėkos laiškas ir dovanos. Kokios konkrečiai – neįvardijama.

„Kreipiuosi į jus dėl gausėjančios homoseksualų ir transseksualų propagandos bei jų viešo demonstravimosi, kurį visi esame priversti stebėti. Dėl šios propagandos labiausiai kečia mūsų mažiausieji. Dar labiau jie nukentės, jei homosekalams bus leista įsivaikinti“, – po kreipimusi pasirašo Krikščioniškosios kultūros instituto atstovas Karolis Stankevičius. Institutui vadovauja Renato William Murta de Vasconcelos.

Greta kelių sakinių apie neigiamą pasakos „dviejų princų meilės“ poveikį jaunajai kartai priduriama: „Mūsų įsitikinimu, eitynės prieštarauja Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymui“. Papildoma, kad eitynėmis neva kartu pažeidžiama ir Lietuvos Konstitucija.

„Tik su jūsų pagalba išgelbėsime vaikus ir apsaugosime visuomenę“, – teigiama skrajutėje.

Pildant peticiją reikia nurodyti vardą, pavardę, namų adresą, telefoną bei pasirašyti.  Peticija kreipiamasi į Seimą, Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybą, Vilniaus miesto savivaldybę, išdavusią leidimą eitynėms, kurias institutas vadina „homoseksualų žygiu prieš šeimą, kurią jie nori perkeisti“.

Skrajutėje nurodytu telefono numeriu atsiliepęs instituto atstovas teigė, kad kalba tik į kameras arba atsakinėja į elektroninius laiškus. Todėl telefonu negalėjo atsakyti net ir į tokį klausimą, koks yra skrajutės-peticijos tiražas.

Atsakyti į klausimus žadėjo per šią savaitę. Teiravomės, kiek jau sulaukė atsiųstų peticijų, kokių dovanų gaus gyventojai, užpildę peticiją ir į tai įtraukę artimųjų, pažįstamų, kodėl peticiją užpildžiusiems gyventojams bus siunčiami leidiniai, daiktai, pasiūlymai juos įsigyti, ar visus teiginius skrajutėje vertina kaip nediskriminuojančius tam tikrų visuomenės grupių ir neskatinančių netolerancijos, kokie instituto pagrindiniai darbai, projektai, kampanijos, vystomos šiemet.

Rekvizitai.lt duomenimis, Krikščioniškosios kultūros institute rugsėjį dirbo penki darbuotojai. Vidutinis atlyginimas – apie 800 eurų, neatskaičius mokesčių, per mėnesį.

„Registrų centrui“ instituto pateiktoje 2017 m. veiklos ataskaitoje nurodoma, kad institutas gavo 36 300 eurų dydžio paramą iš „Fundacja Instytut Edukacji Spolecznej i Religijnej im. Ks. Piotra Skargi“ bei 568,45 eurų karo prievolininko įdarbinimo subsidijavimą iš Šiaulių teritorinės darbo biržos.

Instituto vienintelė dalininkė – Krikščioniškosios kultūros gynimo asociacija, kuriai vadovauja Jorge Vicente Saidl.

GALERIJA

  • Iniciatyvai prieš gėjus, kuria galbūt bandoma ir pasipelnyti, – nuotaikingas atsakas
  • Iniciatyvai prieš gėjus, kuria galbūt bandoma ir pasipelnyti, – nuotaikingas atsakas
  • Iniciatyvai prieš gėjus, kuria galbūt bandoma ir pasipelnyti, – nuotaikingas atsakas
  • Iniciatyvai prieš gėjus, kuria galbūt bandoma ir pasipelnyti, – nuotaikingas atsakas
  • Iniciatyvai prieš gėjus, kuria galbūt bandoma ir pasipelnyti, – nuotaikingas atsakas
  • Iniciatyvai prieš gėjus, kuria galbūt bandoma ir pasipelnyti, – nuotaikingas atsakas
Laimio Steponavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (46)

Anonimas

Mūsų vaikai turi būti apsaugoti nuo tų gėjų ir jokių eitinių negali būti.Juos būtina įzoliuoti ir gydyti,nes jie yra ne pilno proto ir nežinia ką gali padaryti aplinkai.Jie patys nesuvokia ką daro.Kuo toliau nuo mūsų,nes tai šlykščiau ir negali būti.

Tarp vyro ir moters privalo buti DRAUGYSTE.

Kai vyriska taps moteriska o moteriska taps vyriska - tada geju nebebus. Visa pagrindine problema tai blogi ir nepagarbus bei kerstingi vyro ir moters tarpusavio santykiai. Jei tarp vyro ir moters yra tikra draugyste - tuomet nera priezasties atsirasti homoseksualui. Jei tarp vyro ir moters yra nesantaika, kerstas, pavydas ir kitos blogybes -tuomet yra priezastis atsirasti homoseksualui.

Lietuvis

Tai ne neapykanta tai pasiulymas padeti stipriai serganciams ligoniams nelysti i viesajaj visuomene platinant sia sunkia ligia, o pripazinti ir gydytis kaip ir visiem hormonu ir protiniais sutrukimais serganciams ligoniams. Sios straipsnio autorius matomai palaiko siuos ligonius, galimai turedamas pats sutrikimu arba turedamas tokia vakarietiska vertybe kaip perdeta tolerancija arba kosmopolitiskas mastymas. Siuo straipsniu parodoma kaip negerbiamos Lietuviskos tradicjos ir tautos seimos gerove.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS