Socialinių būstų statybos Batniavoje – finišo tiesiojoje | kl.lt

SOCIALINIŲ BŪSTŲ STATYBOS BATNIAVOJE – FINIŠO TIESIOJOJE

Batniavos seniūnijos Bubių gyvenvietėje baigiamas įrengti daugiabutis. Netrukus jame turėtų įsikurti aštuoniolika šeimų, laukiančių eilėje socialiniam būstui gauti.

Baigia pakeisti išvaizdą

Buvęs Bubių vaikų darželis baigia pakeisti išvaizdą – iš pilko vieno aukšto pastato jis jau virto balta ir geltona spalvomis iš tolo šviečiančiu dviaukščiu. Rekonstruojant 500 kv. m ploto sovietinių laikų pastatas plotu išaugo dvigubai. Name ir šalia jo dar dirba rangos darbus atliekančios bendrovės "Vilungė" darbininkai: kloja plyteles laiptinėse, deda trinkeles kieme, baigia vidaus apdailos darbus.

Pasak rangos darbus atliekančios bendrovės "Vilungė" darbų vadovo Evaldo Nalivaikos, darbai jau eina į pabaigą: "Atlikti beveik visi apdailos darbai. Visi rekonstrukcijos, fasado atnaujinimo darbai atlikti. Liko pabaigti laiptus, išvalyti patalpas, sutvarkyti aplinką: išasfaltuoti įvažiavimą, trinkelėmis iškloti takus, išlyginti kiemo žemę, pasėti veją."

Montuos elektrines virykles

Būsimuosiuose butuose atlikta daugelis vidaus apdailos darbų: įrengtos pertvaros, sienos nutinkuotos, nudažytos sienos, grindys butuose padengtos linoleumu, koridoriuose ir laiptinėse baigiamos sudėti plytelės. Įrengtas autonominis šildymas, visame pastate išvedžiota elektros instaliacija, įrengta signalizacija, santechnikos įrenginiai: dušo kabinos, kriauklės. "Netrukus bus montuojamos elektrinės viryklės. Butai bus paruošti keltis į juos ir gyventi. Tik baldais jų gyventojai turės pasirūpinti patys", – sakė E.Nalivaika.

Butai bus paruošti keltis į juos ir gyventi. Tik baldais jų gyventojai turės pasirūpinti patys.

Visus socialinių būstų įrengimo darbus ketinama baigti iki rugpjūčio 1 d. Pastato rekonstrukcijos darbai, butų įrengimas su aplinkos sutvarkymu, vaikų žaidimų aikštele, šaligatvių įrengimu kainuos apie 825 tūkst. eurų. Projektui gauta ES finansinė parama. Kauno rajono savivaldybė skyrė 15 proc. reikalingos sumos – beveik 170 tūkst. eurų.

Socialiniai būstai įrengiami savivaldybės užsakymu. Įgyvendinus projektą sumažės socialinio būsto eilėje laukiančių šeimų skaičius, bus taupomos biudžeto lėšos kompensacijoms už šildymą. Būstai bus skirstomi Kauno rajono savivaldybės nustatyta tvarka.

Priims daugiau vaikų

Pasak Batniavos seniūno Šarūno Pikelio, neturėtų kilti problemų dėl to, kad nuo rudens Bubiuose atsiras daugiau moksleivių ar darželio amžiaus vaikų. "Mokykla tikrai galės priimti naujus vaikus, o dėl darželinukų – sprendžiame. Tariamės su savivaldybe, kad Batniavos mokykloje-daugiafunkciame centre nuo rudens būtų suformuota dar viena darželio grupė", – apie darbus, atliekamus ruošiantis priimti naujus seniūnijos gyventojus, užsiminė seniūnas.

Teigiama, kad batniaviškiai būsimų socialinių būstų gyventojų atžvilgiu nusiteikę geranoriškai. "Darbo vietų mūsų seniūnijoje yra. Turime mažų įmonių, kurioms trūksta ir kvalifikuotų darbuotojų, ir paprastų darbininkų. Pas mus važiuoja žmonės dirbti ir iš miesto. Jei atsikraustysiantys žmonės norės dirbti, darbą mūsų seniūnijoje susiras", – įsitikinęs Š.Pikelis.

Jis džiaugėsi, kad atsikrausčius socialinio būsto gyventojams, seniūnijos gyventojų skaičius dar padidės. "Gyventojų skaičiumi imame lenkti kaimynines seniūnijas. Kulautuvą jau aplenkėme. Gyventojų, deklaravusių gyvenamąją vietą, turime apie 1 750, Kulautuvoje jų – apie 1,6 tūkst., Vilkijoje – apie 2 tūkst. Į ateitį žvelgiame su optimizmu. Mūsų seniūnija – auganti, gal ir kitus kaimynus aplenksime", – šyptelėjo seniūnas.


Šarūnas Šukevičius

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas

Batniavos seniūnijos Bubių kaime rekonstruojamame buvusiame vaikų darželio pastate bus įrengta aštuoniolika socialinių būstų. Įgyvendinus projektą sumažės Kauno rajono savivaldybės socialinio būsto eilėje laukiančių šeimų skaičius ir kartu padidės galimybė apsirūpinti būstu šeimoms ir asmenims, turintiems teisę į socialinį būstą, gerės šių šeimų gyvenimo kokybė. Juolab kad bus taupomos valstybės biudžeto lėšos kompensacijoms už šildymą, tikėkimės, sumažės jaunų ir aktyvių žmonių emigracija.

Kauno rajone socialinio būsto laukia 152 šeimos arba asmenys. 139 šiuo metu jau gyvena Kauno rajono socialiniuose būstuose. Kiekvienais metais pateikiama apie 50 prašymų įrašyti į sąrašą dėl socialinio būsto nuomos.

Kasmet asmenys ir šeimos, laukiantys eilėje ir jau nuomojantys socialinį būstą, privalo pateikti metinę turto deklaraciją. Pagal jų deklaruotą turtą ir pajamas nustatoma teisė į socialinio būsto nuomą. Asmenys ir šeimos, nepateikę turto (įskaitant gautas pajamas) deklaracijų, viršijus įstatyme nustatytus turto ir pajamų dydžius arba įsigijus būstą nuosavybės teise, išbraukiami iš Asmenų ir šeimų, turinčių teisę į paramą būstui išsinuomoti, sąrašo, o nuomininkų socialinio būsto nuomos sutartys nutraukiamos teisės aktų nustatyta tvarka.

Daugiausia asmenų ir šeimų, laukiančių socialinio būsto, yra Garliavoje, Vilkijos apylinkių seniūnijoje, Domeikavos seniūnijoje, mažiausiai – Kačerginėje, Zapyškyje, Akademijoje ir Kulautuvoje.

GALERIJA

  • Skiriasi: įrengiami vieno, dviejų ir trijų kambarių butai pritaikyti skirtingo dydžio šeimoms.
  • Etapas: šiuo metu prie daugiabučio atliekami aplinkos tvarkymo darbai.
  • Socialinių būstų statybos Batniavoje – finišo tiesiojoje
  • Socialinių būstų statybos Batniavoje – finišo tiesiojoje
  • Evaldas Nalivaika
  • Socialinių būstų statybos Batniavoje – finišo tiesiojoje
  • Socialinių būstų statybos Batniavoje – finišo tiesiojoje
  • Socialinių būstų statybos Batniavoje – finišo tiesiojoje
  • Šarūnas Pikelis
  • Socialinių būstų statybos Batniavoje – finišo tiesiojoje
  • Socialinių būstų statybos Batniavoje – finišo tiesiojoje
Eitvydo Kinaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

rutelė

Na ir lietuviai, viskas jums blogai. Užuot pasidžiaugę, pilate pamazgas. Komentarai - pagal savo sugedimo laipsnį

i

o kodel tokios gauna ale vienisos su paaugliais vaikais gauna buta dykai su visa iranga , nei cento nesumokeje uz ta buta, nieko nedirba, ir dar drista atsivest pagyvent sugulovus i socialini busta. tai pasityciojimas is dirbanciuju.

Anonimas

Taip,greit bus viskas suniokota...gaila,vieni dirba,kiti niokoja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS