Tarptautinėje konferencijoje – apie sovietinės psichiatrijos palikimą | kl.lt

TARPTAUTINĖJE KONFERENCIJOJE – APIE SOVIETINĖS PSICHIATRIJOS PALIKIMĄ

  • 3

Vytauto Didžiojo universitete (VDU) baigiantis rugsėjui vyks renginys, kuriame numatyta aptarti regione, ypač - Rusijoje, atsinaujinusį politinį piktnaudžiavimą psichiatrija.

Tarptautinė konferencija „Sovietinės psichiatrijos palikimas“, kurią organizuoja VDU akad. Andrejaus Sacharovo demokratijos plėtros tyrimų centras bei Užsienio reikalų ministerija, prasidės rugsėjo 21-ąją universiteto Mažojoje salėje.

Kaip skelbia universitetas, tarp konferencijos pranešėjų bus sovietinio bei dabartinio režimų politinį persekiojimą patyrę Viktoras Davidovas ir Ilmis Umerovas bei psichiatras Semionas Gluzmanas iš Ukrainos. Šis žmogus dešimt metų buvo kalintas už priešinimąsi politiniam piktnaudžiavimui psichiatrijoje.

Konferenciją, kuri vyks anglų kalba, įžanginiu žodžiu pradės užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. Pranešimą „Ukrainos psichiatrų asociacijos darbai padedant aukoms“ skaitys Julija Pievskaja. Prieš vakaro diskusiją numatytas paskutinis pranešimas „Ko reikia, kad politinis piktnaudžiavimas psichiatrija būtų sunaikintas kaip reiškinys?“ (jo autorius - politologas, profesorius Robertas van Vorenas).

Tarptautinio renginio pabaigoje vyks koncertas VDU profesoriui Leonidui Donskiui atminti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

cha ...prisiminkim dar pacioj lietuvisko bordelio

,,,, nepriklausomybybes,,, pradzioje , Sis klausimas del lietuvos psichiatru buvo iskeltas pirmoj vietoj .... kaip ,,,sovietinio,, represinio KGBesniku nusikalstamas palikimas ...AR NORS VIENAS PSICHIATRAS SEDO Y KALEJIMA UZ SUSIDOROJIMA , IR ,,,DARZIOVEMIS ,,, ZMONIU PAVERTIMA PSICHNAMIUOSE !!!????? nei vienas ....Slusniai ir y jy panasus Psichai ir siandien uzsiimineja panasia veika , ...tik dabar jiems ysakymus naikint ir psichais paverst zmones raso ir ysakineja kiti veikejai .O tokiu VDU trizniu propisoru , buvo ir anais sovietiniais laikais , ju yra ir siais ... jie visi ir yra tie kurie tuos zmones kisa y durnynus ir tuo paciu issizioje klykia ... kad juos skriaudzia uz tuos pacius Soroso jiems mokamus dolerius....

propoganda

o ka nuveike nepriklausomos lietuvos psichiatrai? kada lietuva taps europos salimi?tarybiniais metais medicina buvo nemokama...svietimas taip pat...vaiku bureliai nemokami,kelialapiai i sanatorija...pensiju nevoge valdzia...narkomanijos tokios nebuvo...o kas lietuvoj gero? mazeja emigracija?

Ona

Pagal straipsnio pradžią išeina,kad Rusija yra Lietuvos regionas.O gal atvirkščiai?Na jei jau komjaunuolis Linkevičius tapo psichiatrų,tai ten bus kvailių konferencija Rusijai dergti.Derėtų rūpintis savų valstybių psichiatrijos reikalais,o ne mėtyti pinigus tik tam,kad papliurptų apie Rusiją.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS