Tarptautinių ekspertų diskusijoje – apie Rusijos ateitį | kl.lt

TARPTAUTINIŲ EKSPERTŲ DISKUSIJOJE – APIE RUSIJOS ATEITĮ

  • 1

Gegužės 29 d., antradienį, 15 val., Vytauto Didžiojo universiteto Mažojoje salėje (S. Daukanto g. 28, Kaunas) vyks vieša paskaita ir diskusija „Rusija po V. Putino rinkimų“ („Russia after Putin‘s Election“), kurioje bus aptariama Rusijos ateitis. Renginyje diskutuos istorikas, politologas, žmogaus teisių aktyvistas Andrejus A. Kovaliovas (Rusija) ir „Chatham House Ukraine Forum“ iniciatyvinio komiteto pirmininkas Robertas Brinkley (D. Britanija). Renginį organizuoja VDU Andrejaus Sacharovo demokratijos plėtros tyrimų centras.

Kokia kryptimi eina Rusija? Ko galima tikėtis kalbant tiek apie saugumą regione, tiek apie įtaką pasaulio politikai? O kaip žmogaus teisės – ar pamatysime bent šiokį tokį pagerėjimą, ar ir toliau tęsis smukimas žemyn?

A. A. Kovaliovas yra buvusio Sovietų Sąjungos užsienio reikalų ministro pavaduotojo sūnus, aktyviai dalyvavęs vykstant deryboms dėl žmogaus teisių tarp TSRS ir Jungtinių Valstijų 1988-1991 m. Vėliau jis tęsė darbą Užsienio reikalų ministerijoje valdant B. Jelcinui, tačiau atėjus V. Putinui kartu su šeima pasitraukė į Belgiją, kur gavo politinį prieglobstį. A. Kovaliovas yra pripažintos knygos „Russia‘s Dead End: an Insider‘s Testimony“ autorius.

R. Brinkley yra tarptautinės politikos instituto „Chatham House“ Ukrainos forumo iniciatyvinio komiteto pirmininkas, 34 metus dirbęs britų diplomatu. R. Brinkley yra dirbęs vyr. komisaru Pakistanui (2006-2009), Ukrainos ambasadoriumi (2002-2006), ir pasaulinių D. Britanijos vizų operacijų vadovu (2000-2002). Jam taip pat yra tekę užimti pareigas Maskvoje (Sovietų Sąjungoje ir Rusijoje), Bonoje, Ženevoje, Jungtinės Karalystės Užsienio ir Britų Sandraugos reikalų ministerijoje.

„Andrejus Kovaliovas myli Rusiją – kitokią Rusiją, atvirą ir demokratišką, kurioje žmogaus teisės yra gerbiamos. Jo knygą privalo perskaityti tie, kurie nori suprasti naujausią Rusijos istoriją ir tie, kurie kaip ir jis yra pasipiktinę tuo, kaip pastangas demokratizuoti jo šalį sugadino maža, tačiau galinga korumpuota klika“, – pagrindinį diskusijos dalyvį pristato VDU A. Sacharovo demokratijos plėtros tyrimų centro vadovas, profesorius Robertas Van Vorenas.

Diskusiją „Rusija po V. Putino rinkimų“ organizuoja VDU A. Sacharovo demokratijos plėtros tyrimų centras, kuriame didžiausias dėmesys skiriamas žmogaus ir pilietinių teisių problematikai, Rytų Centrinės Europos valstybių politikos studijoms ir tyrimams, aiškinamasi, kaip jos laikosi tarptautinių įsipareigojimų ir pažadų saugoti žmogaus bei pilietines teises.

GALERIJA

  • Robertas Brinkley
VDU nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kęstas

Sulaukę pensijos Lietuvoje, jūs padidinate jūsų rizika susirgti silpnaprotyste. Kodėl būtent Lietuvoje? Nes mūsų pensijos yra mažiausios Europoje, tai žymiai padidina mūsų skurdo tikimybę. O skurdas yra blogai dvasinės sveikatos išsaugojimui. "MedPage Today" (5/16, Smith) pranešimai tyrėjai nustatė, kad "demencijos vystymosi tempas buvo 1,68 karto didesnis už tuos, kurie yra mažiausio turto kvintilio grupėje, palyginti su aukščiausiais". Pensininkams reikia susivienyti ir balsuoti ne prieš Rusija, kuri mus nei šildo, nei šaldo, o prieš mūsų, lietuvių, skurdinimą Lietuvoje. Gėda visoms nepriklausomos Lietuvos valdžioms. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS