Užfiksuota, kaip Laisvės alėjoje darbininkai kirviu talžo liepų šaknis (skirs baudą) | kl.lt

UŽFIKSUOTA, KAIP LAISVĖS ALĖJOJE DARBININKAI KIRVIU TALŽO LIEPŲ ŠAKNIS (SKIRS BAUDĄ)

Nacionalinio Kauno dramos teatro vadovas Egidijus Stancikas socialiniame tinkle pasidalijo vaizdo įrašu, kaip rekonstruojamoje Laisvės alėjoje kirviu daužomos liepų šaknys. Žmonės kaip mat pradėjo piktintis, jog taip neatsargiai elgiamasi su medžiais.

Barbariški veiksmai

Žinomas kaunietis E.Stancikas pro dramos tearto langus užfiksavo Laisvės alėjoje vykstančius darbus. Vaizdo įraše matyti, kaip darbininkas kirviu kapoja liepų šaknis. Vėliau padaro parūkymo pertraukėlę.

„Kauno Laisvės alėjos remontas, nežinau projekto sumos, bet renovuojama inovatyviai… Kas duos atsakymą ir prisiims atsakomybę už tokią darbų kokybę?“, – prie įrašo klausė Nacionalinio Kauno dramos teatro vadovas.

E.Stancikas feisbuke pasidalijo ir keliomis nuotraukomis, kaip liepos atrodo po šaknų genėjimo. Po tokios procedūros darbininkai medžių šaknis uždengė specialia plėvele.

„O pabaigę „darbus“ uždengė, kad šaknys „nenušaltų“, gal visų medžių šaknys taip atrodo, po tais juodais audeklais?“, – stebėjosi kaunietis.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Pasipiktinimo banga

Vos tik pasidalijus vaizdine medžiaga, kaip darbininkai elgiasi su medžiais, po įrašais pasipylė komentarų. Žmonės piktinosi, kad į Kaunui ypač svarbias liepas darbininkai žiūri taip neatsakingai.

„Laukia matyt, kad nuvirs dar. Tada paskelbs, kad pavojingos ir reikia pakeisti“, – nuomonę išsakė Jurgita R., internautams priminusi visai neseną įvykį, kuomet rekonstruojamoje dalyje stipraus vėjo neatlaikė viena liepa.

„Tai kurgi tie medeliai negrius ir nuo mažiausio vėjuko dvelktelėjimo“, – antrino Stanislovas N.

Kiti taip pat neslėpė pasipiktinimo atliekamais darbais. Žmonės tikino, kad nebeliko sąžiningų ir atsakingų darbininkų.

Laisvės alėjoje genimos liepų šaknys

Laimio Steponavičiaus nuotr.

„Baisu. Ir tai parodo, kad statybų rinka išvaikė normalius darbuotojus, o prisiėmė baltarusių ir ukrainiečių. O tiems nė motais, kad pusės Laisvės alėjos medžių šaknų iškapos“, – pasisakė Virgilijus M.

Egidijaus Stanciko nuotr.

Miestiečiai savo pasakymais apeliavo ir į Kauno miesto vadovų sąžinę. Anot jų, turėtų būti labiau rūpimasi miesto želdiniais ir visais būdais siekiama juos išsaugoti.

„Viskas pasakyta, Kaunas tvarkosi“, – apmaudo neslėpė Marija P.

Bet kokiu atveju už šį epizodą įmonei bus paskirta bauda.

Skirs baudą

Kauno miesto savivaldybės atstovai tikino, kad toks darbininkų elgesys nederamas, tad dėl incidento rangovams teko aiškintis.

„Esame priblokšti tokio barbariško elgesio, kurio tikrai netoleruosime. Išsikvietėme darbus atliekančios bendrovės vadovą, su kuriuo turėjome labai rimtą pokalbį. Jis prisiėmė atsakomybę ir pažadėjo, kad tokie dalykai nepasikartos. Dėkojame pilietiškiems kauniečiams, kurie viską užfiksavo ir paviešino. Bet kokiu atveju už šį epizodą įmonei bus paskirta bauda“, – „Kauno dienai“ komentavo Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Bendrovės „Kauno tiltai“ atstovai aiškino, kad šiame ruože už visus darbus yra atsakinga „Autokausta“.

„Šiame ruože Laisvės alėją rekonstruoja jungtinės veiklos partneris „Autokausta“. Jie pilnai yra atsakingi už visus šiame ruože vykdomus darbus, aplinkosaugą, darbų saugą. Kiekviename rangovo ir užsakovo susitikime akcentuojama tinkama Laisvės alėjos liepų apsauga. Ekspertai nuolatos vertina medžių būklę ir konsultuoja mus kaip vykdyti darbus jiems nepakenkiant. Neabejojame, kad jungtinės veiklos partneris „Autokausta“ imsis visų priemonių, kad tokie veiksmai ateityje nepasikartotų“, – dėstoma portalui kauno.diena.lt atsiųstame „Kauno tiltų“ atstovų komentare.

„Autokausta“ baus savo darbininkus

Bendrovės „Autokausta“ atstovai portalui kauno.diena.lt teigė, kad taip neatsargiai su medžiais pasielgę darbininkai sulauks nuobaudų.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

„Informuojame, kad šiuo atveju darbininkai, atlikdami Laisvės alėjos rekonstrukcijos darbus, savavališkai apkapojo liepos šaknis. Dėl šios situacijos už rekonstrukcijos darbus atsakingi asmenys bus nubausti dėl darbo pareigų pažeidimo ir dėl darbo drabužių nedėvėjimo“, – atsiųstame rašte teigė „Autokausta“ Statybų direktoriaus pavaduotojas Juozas Kurlinkus.

GALERIJA

  • Užfiksuota, kaip Laisvės alėjoje darbininkai kirviu talžo liepų šaknis <span style=color:red;>(skirs baudą)</span>
Egidijaus Stanciko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (48)

Linas

Juokdariai tie kas nori medzius issaugoti,visada naujas saligatvis ,nauji ir medziai turetu buti. Pats dirbu toki pati darba ir zinau kokia situacija.Ponai projektuotojai ir senu namu auksciai visada parodo kokiame aukstyje turi buti saligatvis ,o medziai dazniausiai auga peraukstai ir visada taspats ir niekada darbininkas savo noru tikrai nenusiperka kirvio ir neatsinesa i darba kad medziui saknis nukirst.Visada darbu vadovas ir is auksciau buna isakymas kad reikia apkapot(kad nematytu). Tai juokas ima kai sako kad baus paprastus darbininkus :)

...

Kaune vyksta medžių genocidas: "Tie paukščiai ant BBD automobilio kakoja - iškirst VISUS medžius!". Tą ir stebim... juk ir Kauko laiptų 'remontas' prasidėjo sužymint VISUS medžius nupjaut, kai žmonės sukilo - viskas ten sustojo. Nors - nevisai taip, ir ten procesas vyko, medžių šaknys buvo nukirtinėjamos,, po vieną jie dingdavo... kai ir tam žmonės pasipriešino, darbai išvis sustojo; dabar kažkas formaliai daroma pavasario polaidžių baidantis. Na o dabar planuose - Ąžuolyno 'atnaujimimas', paukštelių buveinių naikinimas. Nes Kauno vieningieji mankurtai TIK save ten mato - PUIKŪS kotedžai Ąžuolyne numatyti... aišku, ne 'runkeliams' (gal gitanams, jei Vilniuje gyvenimas per sunkus taps).

Durniukas

Ei kowenski, kam jums tie medžiai, negi dar vis tikitės sulaukti gerų laikų, ir išsivaduot iš vergovės. kam vergui medžiai. Yra kas sprendžia savo pinigų kiekius tie pasirūpins savo kiemu. Tai ar ten kurio nors tie medžiai, juk jie išrinktųjų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS