Užliedžiuose – nauja žalioji zona: poilsio mėgėjus vilioja Šviesos skveras | kl.lt

UŽLIEDŽIUOSE – NAUJA ŽALIOJI ZONA: POILSIO MĖGĖJUS VILIOJA ŠVIESOS SKVERAS

Užliedžiuose įkurtas Šviesos skveras. Ledos ir Plento gatvių sankirtoje esančioje nedidelėje žaliojoje zonoje sukurta aplinka ramiam poilsiui.

Čia iškilo keturi suoliukai, elektros apšvietimo stulpai, tarp medžių nusidriekė trinkelių takas, pakabintos sūpynės.

Užliedžiuose, Ledos ir Sodų gatvių kampe, jau keletą metų veikia treniruokliai ir vaikų žaidimų aikštelė, įrengta bendruomenės centro iniciatyva. "Miestelyje labai reikėjo vietos ramesniam poilsiui. Šis skverelis tam ir skirtas. Beje, pastebėjome, kad čia ateina ne tik mamos su kūdikiais vežimėliuose ir didesniais vaikais, bet ir paaugliai, – pasakojo Užliedžių seniūnas Irmantas Šumskas. – Vietos gyventojai ir vėlų vakarą užsuka čia pasivaikščioti. Dabar, kai įrengėme apšvietimą, kuris veikia ir naktį, tamsiuoju paros metu čia net šviesiau nei apsiniaukusią dieną – galima ir knygą skaityti."

Pasak seniūno, sutvarkyti skverą kainavo 10 tūkst. eurų. Trejos ant ilgų virvių kabančios sūpynės – Užliedžių bendruomenės centro dovana miestelio gyventojams. "Apie sūpynes šiame skvere svajojome jau keletą metų. Kai seniūnas pasiūlė prisijungti gražinant parką, neabejojome. Virves ir tvirtinimo detales nupirkome bendruomenės centro lėšomis, o medinę dalį iš savo medžiagų sukalė užliediškis Arūnas Andriuška", – pasakojo Užliedžių bendruomenės centro pirmininkė Laima Pilipavičienė. Keletas bendruomenės centro narių dirbo gerą pusdienį, kol sumontavo sūpynes.

Atidarant parką vietos gyventojai siūlė jam pavadinimą. Galutinį variantą iš raštu surašytų pasiūlymų sueigoje išrinko Užliedžių seniūnaičiai. Taip žaliasis trikampis tarp Ledos ir Plento gatvių tapo Šviesos skveru. Dar šiemet jame turėtų iškilti informacinis stendas, o kitais metais – naujų akcentų. Svarstoma galimybė įrengti petankės aikštelę. Pasak seniūno, šis parko žaidimas čia labai tiktų.

GALERIJA

  • Indėlis: sūpynės skvere įrengtos L.Pilipavičienės vadovaujamo Užliedžių bendruomenės centro iniciatyva.
  • Užliedžiuose – nauja žalioji zona: poilsio mėgėjus vilioja Šviesos skveras
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nulis

Aplink gatvės iš visų pusių... labai ''rami'' vieta. Krūmai apsodinkit nuo transporto triukšmo ir dūmų. Kiek prie Griežlės g. Parkų padaryta? Nulis. Net šaligatvių nėra!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS