V. Pranckietis su akademinės etikos kontrolieriumi aptars tyrimą dėl KTU rektoriaus | kl.lt

V. PRANCKIETIS SU AKADEMINĖS ETIKOS KONTROLIERIUMI APTARS TYRIMĄ DĖL KTU REKTORIAUS

  • 6

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pirmadienį su akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriumi Vigilijumi Sadausku aptars galimo plagijavimo skandalą dėl Kauno technologijos universiteto (KTU) rektoriaus Petro Baršausko habilitacinio darbo.

„Seimo pirmininkas su akademinės etikos kontrolieriumi aptars atliekamą tyrimą dėl KTU rektoriaus. Seimo pirmininkas nori susipažinti su tyrimo eiga, kiek tyrimas planuoja užtrukti“, – BNS sakė parlamento pirmininko sekretoriato vadovė Gintarė Žukaitė.

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius šiuo metu tiria skundą dėl galimų plagijavimo atvejų KTU rektoriaus habilitaciniame darbe. Skundą Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnybai pateikė buvęs Vytauto Didžiojo universiteto rektorius Algirdas Avižienis. Jo teigimu, P.Baršausko monografijoje yra daugybė plagijavimo atvejų.

P.Baršauskas jam metamus kaltinimus neigia ir tikina, kad jo darbe būta techninių klaidų. KTU Akademinės etikos kolegija po automatinio P.Baršausko publikacijos patikrinimo paskelbė, kad monografijoje esama citavimo problemų, tačiau plagiato nėra. Kadenciją baigusi taryba pareiškė nerekomenduojanti rektoriui atsistatydinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

n...

gera nuotrauka... kaip cia reikia suprasti KTU emblema?... vyksta kas cia su KTU?...

predsedateliau

Nuo kada agronomai pradeda reguliuoti ir daryti įtaką etikos kontrolieriams. Seimas yra ne sodas ar daržas, taip kad reikia galvoti galva, o ne... Gal ponas "predsedatelius" nežino, kad toks nekaltas pokalbis jau apsprendžia pralaimėjimą teisme, nes bus įvertintas kaip spaudimas kontrolieriui.

n...

na, mielieji, situacija aiškesnė negu su Kėvišu?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS