Vaizdo kameros avaringosios Kauno sankryžos nestebi | kl.lt

VAIZDO KAMEROS AVARINGOSIOS KAUNO SANKRYŽOS NESTEBI

Savanorių ir Taikos prospektų sankryžoje nuolat įvyksta avarijų, tačiau kaltininką išaiškinti sunku, nes neveikia šią vietą stebinti vaizdo kamera. Kauniečiai piktinasi, kad dėl to ne vienas kaltininkas iš įvykio vietos pabėgo.

Vairuotojų skundai

Savaitės pradžioje vadinamojoje Aklųjų ir silpnaregių sankryžoje įvyko masinė avarija. Savanorių ir Taikos prospektų susikirtimo vietoje tąkart susidūrė net penki automobiliai. Kauniečiai stebėjosi, kaip galėjo toks įvykis atsitikti ir žvalgėsi į įrengtą miesto vaizdo stebėjimo kamerą. Tačiau internautai tikino, kad ši kamera jau kuris laikas neveikia, todėl išsiaiškinti kaltininką padeda nebent gyvai avariją matę vairuotojai.

„Nieko tos kameros nerodo. Ne pirmas kartas, kai ten įvyksta avarija, o kas kaltas – neaišku. Tikrai ne kartą skaičiau, kaip iš įvykio vietos pabėga kaltininkas, o įrodyti nėra kaip. Matyt, jau dauguma žino, kad kamera neveikia“, – internete komentavo kaunietis Vilius.

Šioje vietoje vaizdo kamera yra nebenaudojama, tačiau palikta muliažo principu, kaip tam tikra drausminanti priemonė.

Jam pritarė ir kiti internautai. „Ieškokit, kas matė avariją, nes girdėjau, kad iš kamerų jokios naudos. Ir mano pažįstamus čia buvo kliudę, nesutarė, kas kaltas, kvietė policiją, ji viską aiškinsis, bet kiek draugai suprato, tai irgi bus sprendžiama pagal įvairius policijos surinktus duomenis, bet vaizdo kamerų duomenų nebus“, – pastebėjo kaunietė Julija.

Dar kiti vairuotojai tikino, kad tokioje judrioje vietoje vaizdo kameros yra tiesiog būtinos ir jei sugedo, turėtų būti nedelsiant sutvarkytos.

„Čia važiuoja labai didelis automobilių srautas. Sankryža labai didelė, o kai kurie vairuotojai ją kerta jau mirksint geltonam šviesoforo signalui – dar nespėja pravažiuoti, kai kitiems jau dega žalia. Dažnai dėl to automobiliai stipriai „pasibučiuoja“, o be kamerų sunku įrodyti, koks signalas degė. Vienintelė išeitis – vaizdo registratorius“, – nuomonę išsakė dažnai šią sankryžą pravažiuojantis Albinas.

Neveikia jau seniai

Kauno viešąsias kameras prižiūrinti savivaldybė tikino, kad problema minėtoje sankryžoje yra žinoma. Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius neslėpė, kad šiuo metu Savanorių ir Taikos prospektų sankryžoje įrengtos kameros yra butaforinės ir realios naudos neduoda.

„Minėta kamera Taikos ir Savanorių prospektų bei Tvirtovės alėjos sankryžoje yra užsilikusi nuo pačių pirmųjų Kaune diegtų kamerų, kurių eksploatacijos sutartis pasibaigusi jau prieš kelerius metus. Tad šioje vietoje vaizdo kamera yra nebenaudojama, tačiau palikta muliažo principu, kaip tam tikra drausminanti priemonė“, – „Kauno dienai“ aiškino V.Jurkevičius.

Specialistas sakė, jog šiai dienai visame mieste veikia 56 kameros. Minėtoje sankryžoje vaizdo kameros veikia tik požeminėje pėsčiųjų perėjoje. Tačiau pagal plėtros planus šįmet mieste planuojama sumontuoti apie 50 antžeminių vaizdo stebėjimo kamerų. Viena iš jų pakeis ir dabar naudojamą senąjį muliažą. Tad įrengus naujas kameras, aklųjų ir silpnaregių sankryža vėl bus stebima ir tai padės išaiškinti eismo įvykių kaltininkus.

Įvykių gausa

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Justina Kazragytė informavo, kad per pastarąjį pusmetį, nuo 2017 m. birželio iki 2018 m. sausio 15 d., Kauno apskrities policija yra sulaukusi 21 pranešimo apie Kaune, Savanorių ir Taikos prospektų sankirtoje įvykusius eismo įvykius. Dviejų eismo įvykių metu buvo sužaloti žmonės. Tačiau policija nefiksuoja tų atvejų, kai įvyksta techniniai įvykiai ir vairuotojai užpildo eismo įvykių deklaraciją.

„Vaizdo įrašų peržiūra reikalinga, kuomet po įvykusių eismo įvykių reikia tikslinti informaciją, nustatyti eismo įvykio kaltininką. Taip pat vaizdo įrenginiais užfiksuota medžiaga padeda, kuomet reikia surasti asmenį, pasišalinusį iš eismo įvykio vietos“, – apie tai, jog sankryžoje būtina kameromis stebėti eismą kalbėjo J.Kazragytė.

Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti kantriems, tam, kad saugiai pasiektume kiekvienos kelionės tikslą.

GALERIJA

  • Vaizdo kameros avaringosios Kauno sankryžos nestebi
  • Vaizdo kameros avaringosios Kauno sankryžos nestebi
  • Vaizdo kameros avaringosios Kauno sankryžos nestebi
  • Vaizdo kameros avaringosios Kauno sankryžos nestebi
  • Vaizdo kameros avaringosios Kauno sankryžos nestebi
  • Vaizdo kameros avaringosios Kauno sankryžos nestebi
  • Vaizdo kameros avaringosios Kauno sankryžos nestebi
  • Vaizdo kameros avaringosios Kauno sankryžos nestebi
Akvilės Snarskienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

slykstu skaityti

supistiem dviraciu takams randa lesu o cia stebejimo kamerai nesurenka....

Esi budrus ir atsakingas?

Padėk mažiem ir silpniem žmogeliukam kvėpuoti grynu oru. http://www.peticijos.lt/visos/72271/signedhttp://www.peticijos.lt/visos/72271

Nuomone

Dar nesenai buvo stebejimo kameros ir sankryzoje ir pozemineje perejoje ir zmones buvo kurie tas kameras stebejo. Daug visko buvo, o pasiliko tik lopai ant gatviu ir dar kai kur.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS