Menininkė J. Šmidtienė įskaudinta: senamiestyje vėl nuniokota karuselė | kl.lt

MENININKĖ J. ŠMIDTIENĖ ĮSKAUDINTA: SENAMIESTYJE VĖL NUNIOKOTA KARUSELĖ

  • 10

M.Valančiaus gatvės skverelyje esanti „Gerų darbų karuselė“, suteikianti galimybę vaikams pasisupti ant baltų arkliukų, patinka ne visiems. Vandalai jau ne pirmą kartą nuniokojo šią karuselę, atsiradusią visuomenininkų iniciatyvos ir lėšų dėka.

Karuselė jau ne kartą buvo remontuojama. Paskutinį sykį – vos prieš porą savaičių. Tuomet pakeisti susidėvėję guoliai, paremontuoti aplaužyti arkliukai. Darbus skubėta baigti, nes norėta, jog karusele vaikai galėtų pasidžiauti, kol dar geri orai.

Prie šios karuselės, anot vienos iš jos kūrėjų bei asociacijos „Kaunietė“ narių Jolantos Šmidtienės, labai noriai fotografuojasi turistai, krikštynų dalyviai, vestuvininkai.

„Vakar paskelbiau, kad vėl veikia. O šiandien stoviu čia ir klausiu savęs: kas Kaune labiau serga? Medžiai, kuriuos skubame pjauti, ar mes patys? Žmogaus su šaknimis neišrausi, reikia gydimo ir skubaus, nes tai, ko gero, užkrečiama“, – sekmadienį apie vandalizmo virusą kalbėjo J.Šmidtienė.

Ji suskaičiavo, kad karuselę per tris mėnesius reikėjo taisyti net dešimt kartų. „Bet nors kelias savaites pabūdavo gražu. O šiandien žiūriu į dangų ir meldžiu Dievo, kad neatimtų iš manęs tikėjimo tuo, ką darau“, – vakar neslėpė nevilties menininkė.

Pirmadienį, jos teigimu, bus peržiūrėti vaizdo kamerų įrašai ir nustatyta, kas suniokojo senamiesčio puošmena tapusį kampelį.

„Gerų darbų karuselę“ įsisukusi asociacija „Kaunietė“ karuselę, gėlynus ir kitą aplinką prižiūri savo lėšomis. Šis projektas skirtas džiuginti ir praeivius, ir palengvinti sunkioje situacijoje atsidūrusių miestiečių dalią. „Gerų darbų karuselės“, įgavusios džiuginantį fizinį pavidalą – keturis besisukančius medinius arkliukus, esmė – ieškoti ir rasti geradarių, kurie norėtų padėti mieste sunkiau gyvenantiems žmonėms.

Karuselė – tarsi simbolinis gerumo, geradarių ratas, kuris turi suktis visada, o geri darbai turi būti daromi ne tik per šventes. Žiemą arkliukai sukosi po kalėdine eglute. 

Kas Kaune labiau serga? Medžiai, kuriuos skubame pjauti, ar mes patys?

Į šią asociaciją bendram prasmingam tikslui susibūrė dienraščio „Kauno diena“ organizuotų „Metų kaunietės“ rinkimų nugalėtojos ir finalininkės. Asociacijos tikslas – ne tik daryti gerus darbus, bet ir skatinti kauniečius tai daryti kartu ir drauge džiaugtis pasiektais rezultatais. 

Kiekvienai „Metų kaunietės“ nugalėtojai yra priskirtas arkliukas-simbolis, kuris atspindi nugalėtojos kuruojamą sritį: arkliukas, turintis didelę širdį, nes mes mylime (globoja Dalia Jatautaitė); arkliukas, saugantis silpniausius, nes mums rūpi (globoja Dovilė Bubnienė); arkliukas stipruolis, nes mes didžiuojamės (globoja Rūta Meilutytė); arkliukas, nešantis svajonę, nes mes kuriame (globoja J. Šmidtienė).

Kauno senamiesčio M.Valančiaus g. skverelyje nuo gegužės iki spalio mėnesio rengiamos diskusijos, renginiai, pokalbiai bei susitikimai su miestiečiais. 

GALERIJA

  • Menininkė J. Šmidtienė įskaudinta: senamiestyje vėl nuniokota karuselė
  • Menininkė J. Šmidtienė įskaudinta: senamiestyje vėl nuniokota karuselė
  • Jolanta Šmidtienė
Jolantos Šmidtienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Tikrai

skaudu ir ne tik dėl supynių. Degradams kliūva ne tik mediniai arkliukai, jie kankina gyvūnus, žudo žmones, o baisiausia, kad pašalpiniai gausiai dauginasi...

skirta -to kaunietis-

pries rasydamas-pagalvok ! Su LT tvarka susipazink (apie pasalpas..budulius...dydi...).Neisizadek-terbos-lazdos-tiurmos...

Dzin

Ten suposi ir džiaugėsi jūsų vaikai -> tai paauglių (mokyklinukų) pasižaidimai kuie nebegalvoja, kad vaikystė baigėsi. O jei lipa ant supynių tai kodėl jų tėveliai -> "buduliai" neprižiūri, nes jų seneliai taip pat buduliai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS