Visa informacija gyvūnų savininkams – vienoje vietoje | kl.lt

VISA INFORMACIJA GYVŪNŲ SAVININKAMS – VIENOJE VIETOJE

  • 8

Kauno savivaldybė pasirūpino, kad kiekvienas gyvūno savininkas, užsukęs į jau sukurtą ir vis tobulinamą svetainę internete augintinis.kaunas.lt, galėtų sužinoti visą jam reikalingą informaciją, bent kiek susijusią su keturkoju augintiniu.

Pavyzdžiui, kur kreiptis dėl Gyvūnų laikymo Kaune taisyklių pažeidimo, bešeimininkių ir neprižiūrimų gyvūnų, bendrųjų ir specialiųjų gyvūnų laikymo ir priežiūros reikalavimų nesilaikymo, kur pranešti apie gyvūnų gerovės ir sveikatingumo pažeidimus, apie netinkamą ar žiaurų elgesį su gyvūnais, apie surastą benamį ar pabėgusį iš namų gyvūną arba pasirinkti vieną iš dviejų galimybių paženklinti savo augintinį valstybiniame gyvūnų (augintinių) registre, arba kaip pasinaudoti programa "Pagauk – sterilizuok – paleisk", kuri aktuali daugiabučių namų gyventojams, siekiantiems mažinti benamių kačių populiaciją.

Minėtoje svetainėje taip pat galima sužinoti, kurios kavinės, viešbučiai ir pan. priima lankytojus su keturkojais draugais ir t.t. Beje, visi kavinių, restoranų, parduotuvių, viešbučių, veterinarijos klinikų ir kitų įstaigų atstovai, norintys, kad jų organizacijos būtų įtrauktos į sąrašą vietų, kuriose galima lankytis su gyvūnais, kviečiami susisiekti e. paštu: kristina.skeriene@kaunas.lt.

Svetainėje augintinis.kaunas.lt galima rasti prieglaudų, veterinarijos klinikų ir vaistinių, prieglaudų žemėlapį ir kontaktinius duomenis, teikti savo pastabas, pageidavimus pasiūlymus Kauno miesto savivaldybės Gyvūnų globos ir priežiūros tarybos pirmininkui Domui Sirgedui, kaip būtų galima pagerinti gyvūnų laikymo sąlygas mūsų mieste.

GALERIJA

  • Pagalba: naujoje interneto svetainėje nurodyti telefonai, kur kreiptis pastebėjus šitaip beširdiškai laikomą gyvūną.
  • Įvairovė: svetainėje rasite atsakymus į jums rūpimus klausimus, pavyzdžiui, apie gyvūnų gerovę.
Artūro Morozovo, Evaldo Virkečio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

sunu myletoja

Idomu ka ten Broske taip idemiai tyrineja

Kaunas. AS

Gyvenu vadinamame studentu miestely Kaune.Po ziemos eiti salygatviu turi ziureti akylai,kad neiliptum i suns ismatas.Sunu aplink daug.Vedasi juos pasivaikscioti,bet ,kad rinktu suns ismatas nepastebejau.Gryciupio parkelis ir aplink sunu pasivaiksciojimo vieta.O nematyti niekur deziu surinkimui.....RSavivaldybe turetu pasirupinti kur sunis vadzioti ir kur deti ismatsa.Nevykdziusiem baudas.Juk labai nesmagu,kai megali i parkus ar kur ikelti koja.

Anonimas

Butuose laikyti dideliu sunu reiketu neleisti.Tai yra nusikaltimas gyvunam ir zmonem.Kodel viskas leidziama sunim,o paskaiciau su vaikais busto isinuomoti negauna.Ar ne perdaug rupinamasi gyvunais ,o ne zmonem?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS