VTEK: Kauno mero patarėjai ir bendrovių valdybų nariai laiku nedeklaravo interesų | kl.lt

VTEK: KAUNO MERO PATARĖJAI IR BENDROVIŲ VALDYBŲ NARIAI LAIKU NEDEKLARAVO INTERESŲ

  • 5

Aštuoni Kauno mero Visvaldo Matijošaičio visuomeniniai patarėjai ir penki savivaldybės kontroliuojamų bendrovių valdybų nariai laiku nedeklaravo interesų ir pažeidė įstatymą, trečiadienį nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

VTEK duomenimis, „Kauno energijos“ valdyboje dirbantys Nerijus Mordas ir Eugenijus Ušpuras, „Kauno autobusų“ ir „Kauno aikštelės“ valdybos narys Petras Ganiprauskas, Stoties turgaus valdybos nariai Ernestas Skobas ir Gintaras Skobas, taip pat aštuoni Kauno mero visuomeniniai patarėjai – Jolanta Alekseriūnienė, Antanas Etneris, Sandra Gražulytė, Gintautas Natkevičius, Aida Radauskaitė, Ramūnas Širvys, Gytis Urbonavičius ir Laura Varžinskienė pažeidė reikalavimus nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus.

VTEK taip pat rekomendavo Kauno merui užtikrinti, kad naujai skiriami visuomeniniai patarėjai būtų informuojami apie pareigą per 30 dienų deklaruoti privačius interesus.

Praėjusią savaitę VTEK tokį sprendimą priėmė dėl dar šešių savivaldybės įmonių valdybų narių. Be to, pradėti tyrimai dėl dar devynių Kauno miesto savivaldybės kontroliuojamų bendrovių valdybų narių elgesio.

Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas BNS anksčiau yra sakęs, kad valdybų nariai teisinosi neturėję informacijos apie reikalavimą deklaruoti interesus, o pažeidimus siekiama kuo greičiau pašalinti.

Nuo šių metų sausio privačių interesų deklaracijas taip pat turi teikti ir valdybų nariai valstybės ar savivaldybių įmonėse, o taip pat stebėtojų tarybų bei valdybų nariai akcinėse bendrovėse ir uždarosiose akcinėse bendrovėse, kurių akcijos, suteikiančios daugiau kaip pusę balsų visuotiniame akcininkų susirinkime, nuosavybės teise priklauso valstybei ar savivaldybei. 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pilietis

Čia yra labai gilios ir išsikeroję šaknys, daug ko nežinote Kauniečiai

Kaunietis

Ar yra ne korumpuotų” Savu ” rate manau .Juk ateina į valstybės tarnybas ”savų” tarpo žmonės,paskiau teisinasi kad kažką pamiršo apsimetėliai.Nieko nesiskiria nuo Kupčinsko ”svitos” V.Matijošaičio.Vieni keičia kitus.Vieni pabuvo prie lovio,kiti ateina.V.Matijošaitis pabaigs parduoti kas nebuvo dar parduota Kauno mieste.Nes akivaizdžiai matosi kaip žemės plotai virsta statybų aikštelėmis.Nuo to Kauniečiai geriau ne gyvena.Ateis toks laikas ,kaip teks atsakyti ,už tai kas neteisingai ir nuostolingai padaryta visam miestui ,žmonėms.

Pamiršo

"Kas nedirba, tas nedaro klaidų"- taip sako. Kožnui dirbančiąjam vėliausiai antstoliai primena, kad kažko nedeklaravo. O čia eina kalba tik apie milijonius projektus, kuriuos valdo užmirštuolės, kurios sykiu netyčia ir netikėtai pralobsta. Daug tiesos yra poskakyje- "Kas nedirba- nedaro klaidų". Tad liaukitės dirbę, varguolia, palikite šį klaidiną kelią :-D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS