Atsargiai! Netapkite nauja šios poros auka ir padėkite ją surasti | kl.lt

ATSARGIAI! NETAPKITE NAUJA ŠIOS POROS AUKA IR PADĖKITE JĄ SURASTI

  • 20

Kauno teisėsaugininkai ieško nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčių sukčių bei ilgapirščių porelės, įtariamos mažiausiai aštuoniais nusikaltimais per pastaruosius tris mėnesius. Tarp jų aukų – ir užsieniečiai, ir seniūnijų darbuotojai.

Labiausiai teisėsaugininkus stebina, kaip ši gana iškalbingos išvaizdos, atitinkančios jos gyvenimo būdą, pora sugebėjo „išmaudyti“ tiek žmonių. O nusikalstamos veikos, kuria ji įtariama, spektras platus – nuo vagysčių iš parduotuvių bei valdiškų kabinetų iki esą butų nuomos bei prekybos automobiliais.

Jau ne kartą teistų 33-ejų Ramūno K. bei metais vyresnės jo draugės Eglės B. galimų nusikaltimų, padarytų per pastaruosius mėnesius, sąrašą pradeda kvepalų vagystė iš V.Krėvės prospekte esančios UAB „Pigu“ parduotuvės. Per porą kartų jie iš ten, kaip užfiksavo vaizdo kameros, išsinešė užsikišę už kelnių ar rankinėje grobio už daugiau kaip 400 eurų.

Tą patį rugsėjį ši pora įtariama vienoje Savanorių prospekto picerijoje už 200 eurų avansą išnuomojusi esą Eglės B. brolio butą. Tokią sumą jiems sumokėjo apgautasis, radęs skelbimą apie nuomojamą butą interneto svetainėje skelbiu.lt.

Spalio mėnesį eiline šios poros auka, kaip įtariama, tapo Dainavos seniūnijos vyresnioji specialistė, pranešusi policijai, kad iš jos neužrakinto kabineto spintelės dingo du mobilieji telefonai.

Dar po kelių dienų galimų nukentėjusiųjų nuo šios poros sąrašą papildė Kirgizijos bei Rusijos piliečiai, susigundę tuo pačiu skelbimu, įdėtu į interneto svetainę auto.plius.lt, apie parduodamą automobilį Mercedes-Benz Sprinter 315. Abu jie, to nežinodami, sumokėjo šio skelbimo autoriui 100 ir 90 eurų rankpinigius, tačiau abu liko su „nosimi“.

Po savaitės į teisėsaugininkus pagalbos kreipėsi dar viena galima šios poros auka, sužvejota interneto svetainėje autogidas.lt. Iš jo apgaulės būdu buvo išviliota jau beveik 700 eurų.

Po tokios sukčių sėkmės manyta, kad jie galbūt kuriam laikui iš Kauno dings. Tačiau prieš savaitę į policiją kreipėsi dar viena galima šios poros auka, sumokėjusi jiems 500 eurų avansą už esą parduodamą traktorių MTZ- 82. Interneto svetainėje auto.plius.lt už jį prašyta 3700 eurų. O lemtingas pasimatymas su "pardavėjais", po kurio pirkėjas pasijuto apgautas, įvyko "Girstučio" prieigose.

Manoma, kad ši sukčių ir ilgapirščių pora slapstosi ne tik nuo apgautųjų, bet ir nuo teismo procesų. Kauno apylinkės teismas vieną nuosprendį, kuriuo Ramūnas K. pasiųstas už grotų, jau yra paskelbęs. Kitoje byloje, kurios teisiamųjų suole – jau jie abu, sugyventiniai nesirodo.

Anksčiau jie prisilaikė pas Ramūno K. motiną, gyvenančią Dainavos mikrorajone. O šiuo metu, anot pastarosios, valkatauja.

Anot teisėsaugininkų, ne tik alkoholį, bet ir narkotikus vartojantys įtariamieji šiandien atrodo kur kas prasčiau, negu jų pateiktose prieš metus-porą darytose dokumentinėse nuotraukose.

Galinčius padėti surasti šią porą, net neabejojama, kad ir toliau darančią tokius pačius nusikaltimus, prašoma skambinti į Kauno policiją telefonu (8 37) 30 38 95 arba tiesiog 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Nukentėjęs

Net ir ant lėkštės kai paduota su įkalčiais policija netaiko jokios bausmės.

Nukentėjęs

Vis dar sukčiauja, net ir kalėjime sedėdami. Atsargiai. Policijai eilinį kartą pritrūko įrodymų.

Anonimas

Perspejau pareigunus kokiam prekybos centre lankosi nulis emociju jiems reikia ant lekstutes paduoti nes patiem neaktualu tikrint kur lankosi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS