Begėdžiai Kelių eismo taisyklių pažeidėjai – kultūros ar žinių stoka? | kl.lt

BEGĖDŽIAI KELIŲ EISMO TAISYKLIŲ PAŽEIDĖJAI – KULTŪROS AR ŽINIŲ STOKA?

Pastaruoju metu kauno.diena.lt redakcija gauna vis daugiau pilietiškų kauniečių nuotraukų, kuriuose užfiksuota, kaip vairuotojai, ignoruodami visas kelių eismo taisykles, stato savo automobilius neleistinose vietose.

Šiandien redakcija sulaukė nuotraukų, kuriose buvo užfiksuoti net keturi pažeidėjai, netinkamai pastatę automobilius Šilainiuose, Kuršių gatvėje esančioje verslo įmonių pastato stovėjimo aikštelėje.

Pirmojoje skaitytojo atsiųstoje nuotraukoje – du automobiliai, stovintys neįgaliojo ženklu pažymėtoje vietoje, kitoje – kiti du automobiliai, stovintys nežymėtoje stovėjimo aikštelės zonoje, šįsyk užstojantys neįgaliųjų vietas.

„Kauno dienos“ skaitytojo nuotr.

Žmonės, atvykę į aikštelę, piktinosi neatsakingu vairuotojų elgesiu.

„Galbūt jiems reikėtų iš naujo perlaikyti teises, kad daugiau nedarytų tokių klaidų?“ – portalui kauno.diena.lt sakė pilietiškas kaunietis.

Jis siūlė tokiems egoistiškiems automobilių savininkams išrašinėti didesnes baudas, nei yra numatytos Administracinių Nusižengimų kodekse.

Apie šiuos nusižengimus informavus Kauno policiją, Kelių policijos valdybos pareigūnas Arūnas Melys sutiko pateikti išsamesnį komentarą.

Galbūt jiems reikėtų iš naujo perlaikyti teises, kad daugiau nedarytų tokių klaidų?

„Jeigu stovi pažeisdamas kelio ženklinimą „neįgalusis“, t. y. neįgaliojo stovėjimo vietoje, tai Administracinių Nusižengimų kodekso 417 straipsnyje numatyta atsakomybė – nuo 30 iki 90 eurų. Tačiau tie, kurie statėsi vietose, kuriose nebuvo stovėjimo vietos žymėjimo, tikriausiai žinojo, kad tokiu atveju jiems grės tik įspėjimas arba žymiai mažesnė bauda. Jeigu nusižengiama pakartotinai – bauda nuo 10 iki 12 eurų. Tačiau šioje situacijoje galima traktuoti, kad automobiliai trukdo kitam išvažiuoti ar įvažiuoti. Todėl čia galima priskirti ir 30-90 eurų baudą“, – dėstė jis.

Pareigūnas taip pat paminėjo, jog žmonės nėra pakantūs pažeidimams ir šiuo metu policija gauna vis daugiau pranešimų dėl netinkamo automobilių statymo.

„Situacija dėl kultūros keliuose tikrai gerėja žmonių dėka. Esame dėkingi už aktyvumą ir pilietiškumą“, – pridėjo A.Melys.

Vakar portalas jau rašė apie Senamiestyje, viduryje Muitinės gatvės paliktą „Mercedes-Benz“ automobilį. Jo savininkas taip pat atkreipė ir pareigūnų dėmesį.

„Kauno dienos“ skaitytojo nuotr.

Gairės: automobilių statymas, kelių eismo taisyklės, eismo taisyklių pažeidimai, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

mmm

Nelabai supratau, o iš kur toks įsitikinimas, kad tos mašinos neįgaliujų vietose nepriklauso neįgaliems ar juos slaugantiems asmenims?

Kaunietis

Ne tik nesupranta kur galima ir kur negalima parkuoti mažinas,bet gatvėse dauguma snarglių nemoka važiuoti.Šlykštu žiūrėti kaip galidelis atlekia ir vos neivažiuoja į galinę mašinos dalį, kerta ant stabdžių distancijos vos ,vos palikdamas.Nesuprantu ,kuo juos tenai mokina vairavimo mokyklose.Begalviai daugumoje sėdi už vairo.

a

čia yra mentų ''darbo'' rezultatai jei jų darbą galima vadint darbu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS