Butus „švarinusiems“ ilgapirščiams iš Kauno gresia ilgi metai kalėjimo | kl.lt

BUTUS „ŠVARINUSIEMS“ ILGAPIRŠČIAMS IŠ KAUNO GRESIA ILGI METAI KALĖJIMO

  • 1

Marijampolės apskrities policija į teismą perdavė bylą, kurioje kauniečiai įtariami vagystėmis iš butų Marijampolės, Vilkaviškio savivaldybėse, Šakiuose.

Tyrimas pradėtas gavus šakiečio pranešimą, kad jis, grįždamas namo, daugiabučio namo laiptinėje prasilenkė su nuo jo buto einančiais dviem vyriškiais. Įtaręs, kad jie brovėsi į jo butą, bandė juos vytis. Vyriškiams pavyko pabėgti, tačiau vienas jų į krūmus numetė rankinę, kurioje rastos pirštinės, radijo stotelės, laužimo įrankiai.

Tyrimo metu nustatyta, kad rasta rankinė su daiktais priklausė dviems Kauno miesto gyventojams (g. 1990 m. ir 1983 m.). Įtariamieji sulaikyti po jų įvykdytos vagystės Druskininkų mieste, važiuojantys automobiliu BMW.

Apžiūros metu automobilyje rasti Druskininkų mieste iš buto pavogti aukso, sidabro gaminiai. Automobilyje buvo ir įtariamųjų naudotos radijo stotelės, pirštinės ir spynų laužimui skirti specialūs įrankiai bei lipdukai, kuriais galimai būdavo užklijuojamos gretimų butų durų akutės. Po įtariamųjų sulaikymo, jų namuose nedelsiant buvo atliktos kratos, kurių metu rasti auksiniai papuošalai, laikrodžiai. Pareigūnai įtarė, jog jie galėjo būti pavogti iš apiplėštų butų. Tiriant šią nusikalstamą veiką paaiškėjo trečiasis kaunietis (g. 1989 m.), kuris taip pat prisidėjo prie vagystės.

Prieš keletą dienų sulaikyti dar trys kauniečiai (g. 1981, 1988 ir 1989 m.), policijai žinomi dėl panašaus pobūdžio nusikalstamų veikų, galimai vogę iš prabangių gyvenamųjų namų Marijampolės sav. ir Šakiuose.

Tikslas tas pats – auksas, sidabras, pinigai. Kaip ir pirmaisiais atvejais, į namus buvo įsibraunama dienos metu per langus, išlaužę buto durų spynų atraktus. šeimininkams esant darbe. Pagal nusikaltimų braižą galima spręsti, jog tai –sisteminės vagystės, kurias vykdo ta pati asmenų grupė iš Kauno. Įtariama, jog minėti asmenys Marijampolės apskrityje įvykdė dvi vagystes iš gyvenamųjų namų Marijampolės sav. ir Šakiuose. Šie asmenys vagystes iš butų galėjo vykdyti visoje Lietuvoje.

Įtariamieji suimti trims mėnesiams, byla jau perduota į teismą, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. jiems gresia laisvės atėmimas iki 6 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

bravo

bravo policija

SUSIJUSIOS NAUJIENOS