Buvęs EBSW vadovas G. Petrikas išeina į laisvę | kl.lt

BUVĘS EBSW VADOVAS G. PETRIKAS IŠEINA Į LAISVĘ

  • 10

Penktadienį at­li­kęs vi­są teis­mo skir­tą baus­mę į lais­vę iš­eis Pra­vie­niš­kių pa­tai­sos na­muo­se-at­vi­ro­jo­je ko­lo­ni­jo­je ka­lin­tis bu­vęs skan­da­lin­gai ban­kru­ta­vu­sio kon­cer­no EBSW pre­zi­den­tas Gin­ta­ras Pe­tri­kas.

Penktadienį at­li­kęs vi­są baus­mę į lais­vę iš­eis Pra­vie­niš­kių pa­tai­sos na­muo­se-at­vi­ro­jo­je ko­lo­ni­jo­je ka­lin­tis bu­vęs skan­da­lin­gai ban­kru­ta­vu­sio kon­cer­no EBSW pre­zi­den­tas Gin­ta­ras Pe­tri­kas. Jis iš­kart vyks į Kau­ne gy­ve­nan­čių tė­vų Ser­gi­li­jos ir Juo­zo Pe­tri­kų na­mus, rašo "Lietuvos žinios".

Kol kas ne­aiš­ku, ka­da G.Pe­tri­kas pa­ma­tys žmo­ną Joa­ną, du sū­nus ir duk­te­rį. Vy­riau­siam Pe­tri­kų vai­kui – 16 me­tų, jau­niau­siam – de­vy­ne­ri. Jie su ma­ma gy­ve­na sve­tur. To­dėl ma­žai ti­kė­ti­na, kad G.Pe­tri­kas liks gy­ven­ti Lie­tu­vo­je. Ar­ti­mie­ji ne­abe­jo­ja – jo to­les­nė at­ei­tis mū­sų ša­ly­je var­giai įma­no­ma dar ir to­dėl, kad „žmo­nių pi­ni­gų grobs­ty­to­jo“ eti­ke­tė G.Pe­tri­kui esą pri­lip­dy­ta il­gam.

„E­su įsi­ti­ki­nęs – G.Pe­tri­kas nu­teis­tas ne­pag­rįs­tai. Dėl to, kad taip rei­kė­jo vi­suo­me­nei. Sei­mas dar prieš teis­mo po­sė­dį su­da­rė ko­mi­si­ją ir par­en­gė iš­va­das, ku­rio­se aiš­kiai įvar­di­jo EBSW is­to­ri­jos kal­ti­nin­ką. Kas po to­kių po­li­ti­kų par­eiš­ki­mų bū­tų iš­drį­sęs pri­im­ti G.Pe­tri­kui pa­lan­kų spren­di­mą?“ – sakė bu­vęs nuteistojo ad­vo­ka­tas Vy­tau­tas Svi­ders­kis.

2012-ųjų va­sa­rio 29 die­ną Vil­niaus apy­gar­dos teis­mas pa­skel­bė, kad bu­vęs EBSW kon­cer­no pre­zi­den­tas G.Pe­tri­kas už gro­tų tu­ri pra­leis­ti iš vi­so de­vy­ne­rius me­tus. Ši baus­mė, teis­mo spren­di­mu, skai­čiuo­ja­ma nuo 2009-ųjų lie­pos, kai Kau­no apy­gar­dos teis­mas sky­rė G.Pe­tri­kui sep­ty­ne­rius me­tus lais­vės at­ėmi­mo už 24 mln. li­tų tur­to, ku­rį in­dė­li­nin­kai pa­ti­kė­jo In­ves­ti­ci­nei Kau­no hol­din­go kom­pa­ni­jai, iš­švais­ty­mą. Ta­čiau į baus­mės lai­ką įskai­čiuo­tas su­ėmi­mo lai­kas JAV ir Lie­tu­vo­je.

G.Pe­tri­kui bu­vo pa­skelb­tas ir ki­tas nuo­spren­dis, tad baus­mės su­bend­rin­tos. Vil­niaus apy­gar­dos teis­mas 2010 me­tų va­sa­rį sky­rė G.Pe­tri­kui pen­ke­rių su pu­se me­tų lais­vės at­ėmi­mo baus­mę dėl tur­to iš­švais­ty­mo 1995 me­tais, kai jis bu­vo Lie­tu­vos vals­ty­bi­nio ko­mer­ci­nio ban­ko ta­ry­bos pir­mi­nin­kas ir EBSW pre­zi­den­tas.

Kon­cer­nui EBSW G.Pe­tri­kas va­do­va­vo 1994–1996 me­tais. Jam žlu­gus vers­li­nin­kas pa­bė­go iš Lie­tu­vos ir slaps­tė­si Ame­ri­ko­je.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Kauniečiui

Tik greitai norėję praturtėti nešė pinigus aferistams, o gavo to ko nusipelno.

svajoklis

Tikrai netikiu jo kaltumu (kuriuo kaltinamas). Visi dabartiniai ir jau mirę politikai pasinaudojo juo kaip atpirkimo ožiu, o patys augina taukus iš svetimų pinigų

ech

Kiek tokių buvo ir kiek dar bus...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS