Prokuroras apie šeimą partrenkusį kelių chuliganą: jo nusikaltimai – vis pavojingesni | kl.lt

PROKURORAS APIE ŠEIMĄ PARTRENKUSĮ KELIŲ CHULIGANĄ: JO NUSIKALTIMAI – VIS PAVOJINGESNI

Bandydamas užbėgti už akių lemtingu galinčiam tapti trečiam kartui per vos kelias savaites, kai Igoris Varaksinas vėl neblaivus vairuos transporto priemonę, ikiteisminiam tyrimui dėl jo partrenktos dviratininkų šeimos vadovaujantis prokuroras šiandien kreipėsi į teismą dėl minėto Partizanų gatvės gyventojo suėmimo. Teismas skyrė intensyvią priežiūrą mėnesiui.

Suspėta laiku

Išvakarėse portalui kauno.diena.lt teigęs, kad greičiausiai neprašys teismo suimti minėto dviratininkus kliudžiusio motociklininko, šiandien prokuroras Mindaugas Šukys teisinosi, taip kalbėdamas, dar nežinojęs šio kelių chuliganų biografijos.

Sprendimas kreiptis dėl jo suėmimo, nepaisant, kad teismai nelinkę tenkinti tokio prašymo dėl įtariamųjų nesunkiais nusikaltimais, anot M.Šukio, atsirado, paaiškėjus, kad I.Varaksinas kovo 27-ąją jau buvo sulaikytas neblaivus vairuojantis automobilį „VW Golf“. Tą pavakarę apie įtarimų sukėlusį jo vairavimą policijai pranešė visuomenė.

I.Varaksino vairuojamas „VW Golf“ tada buvo sulaikytas V.Krėvės prospekte. O jis į alkoholio matuoklį pripūtė daugiau kaip pusantros promilės. Tačiau dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas dar nebaigtas, nes nėra gauta I.Varaksino kraujo tyrimo rezultatų. O jis savo kaltę linkęs neigti.

Tačiau, anot prokuroro, dėl to, kad važinėjosi prieš dvi dienas neblaivus ir motociklu, I.Varaksinas prisipažįsta ir gailisi.

Antras dublis – jau su pasekmėmis

Kaip jau rašyta, praėjusį sekmadienį, 14.35 val., I.Varaksinas Raudondvario plento pabaigoje nesuvaldė krosinio motociklo KTM, užvažiavo juo ant šaligatvio ir kliudė tris ties šviesoforo reguliuojama pėsčiųjų perėja su dviračiais stovėjusius asmenis.

Minėti vienos šeimos nariai pateko į šį dar palyginti laimingai pasibaigusį eismo įvykį ne per toliausiai savo namų Romainiuose.

Visi šio susidūrimo dalyviai buvo pristatyti į Kauno klinikas. Tarp jų – ir Lietuvos kelių policijos tarnybos, patikslinusios kolegų išvakarėse išplatintą netikslią informaciją, teigimu, 31-erių metų I.Varaksinas, kuris pripūtė į alkoholio matuoklį net 3,16 promiles alkoholio. Tačiau, pasak prokuroro, dar laukiama ir jo kraujo tyrimų, kaip ir galutinės išvados dėl vieno iš dviratininkų sužalojimo. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, – 30-metės moters, kuriai teismo medicinos ekspertai gali nustatyti nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Anot prokuroro, kalbama ne apie lūžį.

Šis kaunietis – kuo toliau, tuo labiau pavojingesnis visuomenei.

Trūksta ir daugiau atsakymų

Konstatavus nesunkų sveikatos sutrikdymą, I.Varaksinui grėstų baudžiamoji atsakomybė ne tik už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, kai nustatytas didesnis, negu 1,5 girtumas (už tai numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų), bet ir už tokį patį nusikaltimą, kurio metu nesunkiai sužalotas žmogus. Už tai jau numatytas laisvės atėmimas iki trejų metų, nors ir tai pagal gresiančią bausmę laikoma nesunkiu nusikaltimu.

Anot prokuroro, jokių į akis krentančių požymių, kad I.Varaksinas, kliudydamas dviratininkus, būtų susižalojęs ir pats, nėra.

Kaip jau rašyta, po medikų apžiūros konstatuota, kad rimtų traumų nepatyrė ir septynmetė dviratininkų dukra bei jos 35-erių metų tėtis. Ar jų mama bei žmona taip pat nebuvo stacionarizuota, prokuroras šiandien dar atsakyti negalėjo. Kaip ir į klausimą, kokiu greičiu lėkė I.Varaksinas, kliudydamas dviratininkus, bei, ar pastarieji laukė prie pėsčiųjų perėjos nulipę, kaip ir reikalauja Kelių eismo taisyklės, nuo dviračių, ar būdami šiuos apžergę.

Narkotikų šešėlis

Tačiau jau išsiaiškinta, kad dviratininkus kliudęs motociklininkas ne tik buvo neblaivus, bet ir neturėjo teisės vairuoti nei šios, nei kitos transporto priemonės.

Be to, jo motociklas ne tik buvo neregistruotas, bet ir neturėjo galiojančios techninės apžiūros bei buvo nedraustas. Nors I.Varaksinas vilkėjo specialiu motociklininko kostiumu su apsaugomis, kuriuo ir buvo šiandien priešpiet atvežtas į Kauno apylinkės teismą, prašant jį suimti mėnesiui.

„Šis kaunietis – kuo toliau, tuo labiau pavojingesnis visuomenei. Be to, vos per plauką išvengta tragedijos. Ir šis įvykis sukėlė nemažą rezonansą“, – taip savo prašymą suimti I.Varaksiną motyvavo prokuroras M.Šukys, išsiaiškinęs ir tai, kad šis kelių chuliganas prieš penkerius metus jau buvo nutvertas neblaivus prie vairo.

M.Šukys/Akvilės Snarskienės nuotr.

Tačiau, pagal tuo metu galiojančius įstatymus, atsipirko tik administracine nuobauda – 20 parų areštu. O pernai lapkritį dar išgirdo ir teismo nuosprendį už narkotikų laikymą savo reikmėms, už ką buvo nubaustas daugiau kaip 700 eurų bauda, kurios iki šiol nėra susimokėjęs. Nors yra dirbantis, tačiau tikina, kad turi rūpintis ir neįgaliu tėvu, su kuriuo kartu gyvena.

Skydu tapo tėvas?

Prokuroro prašymą suimti I.Varaksiną nagrinėjusi Kauno apylinkės teismo teisėja Violeta Miceikienė jo nepatenkino. 

Šiandien po pietų paskelbta jos nutartimi I.Varaksinui skirta intensyvi priežiūra. Jis privalės vieną mėnesį dėvėti elektroninį stebėjimo įtaisą ir negalės išeiti iš namų, išskyrus teismo nurodytus atvejus - kai tai tiesiogiai bus susiję su jo darbu, medicinos pagalbos reikalingumu ar ikiteisminio tyrimo reikmėmis.

Anot teismo atstovės Vaidos Bytautės, toks sprendimas priimtas, atsižvelgiant į tai, kad įtariamasis turi darbą, nuolatinę gyvenamąją vietą ir prižiūri neįgalų tėvą.

Be to, iš ikiteisminio tyrimo duomenų matyti, kad jis neturi užsienyje jokių ryšių,  todėl nėra pagrindo teigti, kad gali išvykti ar pasislėpti. Taip pat nėra duomenų, kad buvo paskelbta įtariamojo paieška ar, kad jis anksčiau būtų pasislėpęs nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo.

Teismas įtariamąjį įspėjo, kad jei jis pažeis intensyvios priežiūros sąlygas, jam gali būti paskirta griežtesnė kardomoji priemonė - suėmimas.

Ši nutartis per septynias dienas gali būti skundžiama Kauno apygardos teismui.

GALERIJA

  • Prokuroras apie šeimą partrenkusį kelių chuliganą: jo nusikaltimai – vis pavojingesni
  • Prokuroras apie šeimą partrenkusį kelių chuliganą: jo nusikaltimai – vis pavojingesni
  • Prokuroras apie šeimą partrenkusį kelių chuliganą: jo nusikaltimai – vis pavojingesni
  • Prokuroras apie šeimą partrenkusį kelių chuliganą: jo nusikaltimai – vis pavojingesni
  • Prokuroras apie šeimą partrenkusį kelių chuliganą: jo nusikaltimai – vis pavojingesni
  • Prokuroras apie šeimą partrenkusį kelių chuliganą: jo nusikaltimai – vis pavojingesni
  • Prokuroras apie šeimą partrenkusį kelių chuliganą: jo nusikaltimai – vis pavojingesni
  • Prokuroras apie šeimą partrenkusį kelių chuliganą: jo nusikaltimai – vis pavojingesni
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

archyvaras

"Be to, iš ikiteisminio tyrimo duomenų matyti, kad jis neturi užsienyje jokių ryšių, todėl nėra pagrindo teigti, kad gali išvykti ar pasislėpti." - ko verta tokia duomenų bazė, jei jau trečdalis lietuvių gyvena užsienyje ????

Saulius

Igoris Varaksinas - dar vienas supìstas "išvaduotojų" palikuonis......

xxx

Nereikia isduoti vairuotoju pazymejimu psichikos problemu tirintiems zmonems ir avariju bus tikrai maziau; ypac per pilnatis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS