Ekskursija į „raudonųjų žibintų“ kvartalą atsirūgo | kl.lt

EKSKURSIJA Į „RAUDONŲJŲ ŽIBINTŲ“ KVARTALĄ ATSIRŪGO

Kauno apygardos teisme baigta nagrinėti Arnoldo Zaičenkos, kaltinamo verbavus dirbti prostitute Olandijoje septyniolikmetę kaunietę, byla. Ši prašo iš jo 2 tūkst. eurų moralinio atlygio, o prokurorė – skirti teisiamajam puspenktų metų laisvės atėmimo bausmę.

Supažindino radijas

Kaip jau rašyta, iš Šiaulių kilęs, tačiau jam inkriminuojamo nusikaltimo metu nuolatinės gyvenamosios vietos neturėjęs A.Zaičenka, kuriam ne per seniausiai sukako 37-eri, bylą teismui rengusių teisėsaugininkų duomenimis, susipažino su minėta nepilnamete 2014-ųjų rudenį – per radijo skelbimą, kad ieško draugės. Septyniolikmetė paskambino jam pati.

Pirmą kartą užsidirbti pinigų Olandijoje, teikiant ten seksualines paslaugas, A.Zaičenka savo šešiolika metų jaunesnei draugei pasiūlė, veždamas ją automobiliu po Kauną. Tada septyniolikmetė jam nieko neatsakė.

Tačiau netrukus išvyko su juo kelių dienų kelionėn į Olandiją, kurios metu A.Zaičenka nuvedė savo nepilnametę draugę į raudonųjų žibintų kvartalą.

Šios ekskursijos metu jai rodytos kvartalo vitrinose stovinčios merginos, liepiant atkreipti dėmesį į pastarųjų aprangą ir elgseną. Anot nepilnametės A.Zaičenkos palydovės, šis ją tikino, kad pavyzdžiu rodytos moterys uždirba per mėnesį 1 tūkst. eurų. Ir po to jau jokio kito darbo nenori. Tačiau jis perspėjo, kad 15 proc. savo uždarbio, teikiant seksualines paslaugas, septyniolikmetė turės atiduoti jam.

Neišvyko per atsitiktinumą

Grįžęs į Lietuvą, A.Zaičenka ir toliau pramogavo su šia nepilnamete, vežiodamas ją po įvairius Lietuvos viešbučius ir duodamas pinigų.

Tačiau, kadangi ji jau turėjo šešiolika metų, daugiau jokių kaltinimų A.Zaičenkai nepareikšta.

Bylos duomenimis, kaltinamasis nepilnametės verbavimu prostitucijai liepė jai pasitikrinti ir pas ginekologus, nes esą jo siūlomą darbą gali dirbti tik sveikos moterys.

Jis perspėjo, kad 15 proc. savo uždarbio, teikiant seksualines paslaugas, septyniolikmetė turės atiduoti jam.

Ir net nurodė septyniolikmetei, ką ji turėtų patobulinti savo išvaizdoje, ne tik duodamas pinigų įvairiems veido kremams, bet ir siūlydamas kosmetines procedūras esą trūkumams pašalinti.

Verbuojamoji turėjo būti išvežta į Olandiją 2015-ųjų birželį. Ir jau buvo perspėta, kad ten reikės gyventi su kitomis jau seniai panašiu darbu besiverčiančiomis merginomis.

Vis dėlto per atsitiktinumą septyniolikmetė taip ir neišvyko. A.Zaičenkai skubiai prireikus vykti į Olandiją vienam, ji neišdrįso ten važiuoti su jo draugu.

Be to, laiku dukters likimu susirūpino jos mama, kurios iniciatyva po septyniolikmetės kelionės į Olandiją apie tai niekam nepranešus, policija net buvo paskelbusi jos paiešką.

Parodymų neišsižadėjo

Jau du kartus (vieną – už policininko įžeidimą) teistas A.Zaičenka jam pareikšto kaltinimo verbavus nepilnametę verstis prostitucija neprisipažįsta.

Nors neneigia su ja bendravęs ir net vykęs į Olandiją. Linkęs traktuoti tai savaip – esą jų santykiuose nebuvo nieko nusikalstamo.

Jau pilnamete tapusi nukentėjusioji yra sukūrusi šeimą, kurioje susilaukė ir vaikų. Tačiau, atsižvelgiant į tai, kad bylon sugulusių įvykių metu ji buvo nepilnametė ir, aiškinantis santykius su kaltinamuoju, gali iškilti klausimų ir apie privatų jų gyvenimą, ši byla nagrinėta už uždarų durų.

Nagrinėjant A.Zaičenkos bylą teisme ji davė tokius pačius parodymus, kuriais remiantis šiam ir pareikštas kaltinimas.

GALERIJA

  • Ekskursija į „raudonųjų žibintų“ kvartalą atsirūgo
  • Ekskursija į „raudonųjų žibintų“ kvartalą atsirūgo
  • Ekskursija į „raudonųjų žibintų“ kvartalą atsirūgo
  • Ekskursija į „raudonųjų žibintų“ kvartalą atsirūgo
Evaldo Šemioto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Remigijus

Jis nužudė mano sūnėną Norvegijoje prieš 2metus ir vis dar laisvėje urodas

stai siuos sutenerius -naiviu merguzeliu

viliotojus ,manau reiketu aplamai utilizuot ... nedapista nuplikus ziurke

Toj nepilnametė

davėsi, davėsi su juo, visur, ir po viešbučius, ir nesuprantu kaip galėjo pabuvus prostitute , dar ir vyrą gaut, ir vaikų susilaukt. Bet yra tokių durnų vyrų , žinau ne vieną prostitute dirbusia randa dar ir gerą vyrą, aš tik tiek galiu pasakyt kad jau ten pas ją buldozeris skersas gali tilpt, bet vyrai kurie su tokiom zenijasi nejaučia kas per daug negero yra toje boboje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS