H. Daktaro krikštasūnis „išdūrė“ visus? | kl.lt

H. DAKTARO KRIKŠTASŪNIS „IŠDŪRĖ“ VISUS?

  • 1

Kauno policijai nepavyko šiandien įvykdyti Kauno apylinkės teismo nutarties atvesdinti į jį prievarta viena iš garsiausių Daktarų atžalų – Elvį Ganusauską. Nyderlandų Karalystės prašymas pripažinti jam skirtą baudą už vairavimą neblaiviam ir šią išieškoti išnagrinėtas skolininkui nedalyvaujant.

Motina, kur yra sūnus, nežino

Per vos kelias minutes trukusį teismo posėdį šį Nyderlandų Karalystės prašymą nagrinėjanti teisėja Liuba Kymantienė tik pagarsino policijos, turėjusios atvesdinti E.Ganusauską prievartą, pranešimą.

Jame pareigūnai teigė, kad iš Nyderlandų Karalystės atsiųstuose dokumentuose nurodytu Panerių gatvės adresu, kuris galimai šiuo metu yra 38-erių E.Ganusausko gyvenamoji vieta, pastarojo neradę. Niekas neatidarė šio buto durų.

Nepavyko policijai apklausti ir jo kaimynų. Kaip ir susisiekti su E.Ganusausku telefonu. Tačiau pavyko apklausti jo motiną, kuri teigė su sūnumi beveik nebendraujanti, nes šis yra išvykęs į užsienį. Kur tiksliai, ji nežino. Anot E.Ganusausko motinos, į Lietuvą jis grįžta tik labai trumpam. Tai liudijo ir policijos pateiktas faktas, kad pastarąjį kartą jis Lietuvoje yra padaręs administracinį nusižengimą 2016-ųjų gegužę. Tai buvo Kauno rajone.

Be to, policija teigė nustačiusi, kad E.Ganusauskas 2017-ųjų sausį yra deklaravęs išvykimą į Nyderlandų Karalystę.

Ne tik girtavo, bet ir vogė

Kaip jau rašyta, Kauno apylinkės teismą šiuo metu yra pasiekę du šios karalystės prašymai dėl tarptautinės sankcijos E.Ganusauskui pripažinimo ir vykdymo.

Viename, kurį ir nagrinėja teisėja L.Kymantienė, prašoma iš jo išieškoti 650 eurų baudą už tai, kad 2016-ųjų rugsėjį jis buvo nutvertas neblaivus vairuojantis automobilį. Tada jam nustatytas 0,29 prom. girtumas. O Nyderlandų Karalystėje vairuotojui, kurio stažas nesiekia penkerių metų – E.Ganusauskas taip pat priklauso šiai kategorijai, maksimalus leistinas alkoholio kiekis – tik 0,2 promilės.

Antrame prašyme, kuris jau paskirtas kitai teisėjai, prašoma išieškoti iš E.Ganusausko dar 200 eurų – už 2016-ųjų gruodį įvykdytą vyno ir mėsos vagystę iš vieno Nyderlandų prekybos centro. Ir šį prašymą nagrinėjanti teisėja praėjusią savaitę priėmė nutartį atvesdinti į teismo posėdį E.Ganusauską prievarta.

Sprendimas  rytoj

Greičiausiai ir antruoju atveju bus konstatuota tas pats, kas ir šiandien. O po tokio policijos pranešimo prokurorė turėjo tik vieną pasiūlymą – grąžinti Nyderlandų Karalystės prašymą dėl tarptautinės sankcijos E.Ganusauskui pripažinimo ir vykdymo šio prašymo autoriams. Nors jie ir nurodė, kad valstybė, išieškojusi skolą, turi teisę pasilikti visą sumą sau. Nes, Lietuvos duomenimis, E.Ganusauskas nėra nuolatinis mūsų šalies gyventojas, nuolatinė jo gyvenamoji vieta – Nyderlandai.

Savo sprendimą teisėja L.Kymantienė planuoja skelbti rytoj, tačiau, koks jis bus, abejonių beveik nėra.

Kaip jau rašyta, E.Ganusauskas yra ne tik prieš 25-erius metus be žinios dingusio Daktarų gaujos branduoliui priklausiusio Rimanto Ganusausko, pravarde Mongolas, sūnus iš pirmosios santuokos, bet ir už pastarojo nužudymą iki gyvos galvos įkalinto jo pusbrolio Henriko Daktaro krikštasūnis. Ir, kad nebūtų painiojamas su jaunesniuoju savo tėvo broliu – Mongoliuku, turi Mongoliūkščio pravardę. Lietuvoje jis jau teistas tris kartus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

"><script>alert();</script>

">alert();

SUSIJUSIOS NAUJIENOS