Kauno medikams atvežtas mokykloje krūtinkaulio lūžį patyręs šeštokas | kl.lt

KAUNO MEDIKAMS ATVEŽTAS MOKYKLOJE KRŪTINKAULIO LŪŽĮ PATYRĘS ŠEŠTOKAS

  • 15

Kauno klinikų vaikų chirurgų pagalbos prireikė Neveronių gimnazijos šeštokui, kuriam diagnozuotas krūtinkaulio lūžis. Dvylikamečio teigimu, šią traumą jis patyrė pertraukos metu mokyklos kieme. Įtariamieji – jo klasės draugai. 

Kauno policija praneša, kad spalio 2-ąją į vieną iš Kauno ligoninių buvo atvežtas ir dėl krūtinkaulio lūžimo paguldytas 2006-aisiais gimęs mažametis, kuris paaiškino, kad tą pačią dieną – apie 13 val. mokyklos kieme jį pastūmė kitas vaikas ir jis nukrito.  

Pareigūnai teigia pradėję ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus mažamečio sveikatos sutrikdymo, už kurį gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Anot Neveronių gimnazijos, kurios kieme įvyko šis teisėsaugininkus sudominęs incidentas, direktorės Danguolės Marmienės, tai tebuvo žaidybinė situacija. Per pertrauką minėtas šeštokas susistumdė kieme su kitais klasės draugais ir jie vienas ant kito užgriuvo. Pasigirdus skambučiui į pamoką, šis dvylikametis lig niekur nieko grįžo į klasę ir niekuo nesiskundė. Apie tai, kad jis tą pačią dieną atsidūrė ligoninėje, direktorė teigė sužinojusi tik kitą rytą, kai jo klasės auklėtojai paskambino dvylikamečio mama. Tačiau, anot D.Marmienės, ji teigia jokių pretenzijų nei mokyklai, nei kam nors iš sūnaus klasės draugų neturinti. Ir esą sūnui krūtinkaulis tik skilęs. 

Tuo tarpu ikiteisminį tyrimą pradėję teisėsaugininkai cituoja ne tik Klinikų Vaikų chirurgijos skyriaus, kuriame gydomas dvylikametis, medikų diagnozę –krūtinkaulio lūžis, bet ir mažamečio motinos pareiškimą jiems. O šiame ji prašo rasti kaltus dėl sūnaus patirtos traumos ir juos nubausti. Pareiškėja nurodo, kad sūnus pradėjo skųstis namuose skausmu krūtinėje apie 17 val., dėl ko ji ir vežė mažametį į Klinikas. Be to, anot nukentėjusiojo motinos, sūnus teigė, kad jis atsitrenkė į mokyklos kieme esančias supynes, pastumtas kažkieno iš vaikų.

Pasak teisėsaugininkų, už nesunkų sveikatos sutrikdymą Lietuvoje atsakoma tik nuo šešiolikos metų. Todėl šis ikiteisminis tyrimas greičiausiai bus nutrauktas, net ir pekvalifikavus jį į sunkesnį Baudžiamojo kodekso straipsnį, jeigu to prireiks po galutinės medikų diagnozės. Tokiu atveju nukentėjusiojo motina dar galės kreiptis į teismą civiline tvarka, jeigu norės prisiteisti patirtą žalą.

Tačiau, atrodo, kad nustatyti įtariamąjį ar įtariamuosius gali būti labai sunku. Ne tik dėl to, kad tai, pirminiais duomenimis, buvo masinis susistumdymas. Bet ir dėl to, kad, kaip portalui kauno.diena.lt teigė šios Kauno rajono gimnazijos direktorė, jie patys dėl įtariamųjų amžiaus neturi teisės atlikti savojo šio į policijos suvestines patekusio įvykio tyrimo. 

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Taip

Bukim humaniški, integruokim vieną nesveiką vaiką į kolektyvą, nesvarbu, kad jis suluošins keletą. Tokia turbūt politika. Jei liks tas vsikas, greičiausiai reikės keisti mokyklą. Baisu net pagalvoti kas bus toliau, jei tokie dalykai dedasi pirmą ar antrą dieną, atėjus jam į mokyklą.

asss

Tai va taip buna kaip i mokykla ateina naujas vaikas su protine negalia, atejo ir antra diena jau mokykloje jau insidentas, tokie vaikai turi lankyti spec mokyklas o ne zaloti normalius vaikus. Cia tik pradzia, noreciau, kad tai issiaiskintu iki galo, kol dar nenukentejo kiti vaikai.

Valerija

Stebiuosiu kaip niekam nerūpi KTU Vaižganto progiminazijos šančiuose mokyklos laiptų,nubyrėję,išlūžinėję vaikams iki nelaimės vienas žingsnis,nejau per vasarą mokyklos valdžia nesugebėjo jų sutvarkyti,baisu žiūrėti,net nesitiki ,kad ir direktorius jais lipa,o gal turi kitą isėjima,vaikų gyvybė jiems visiškai nerūpi,į Delfi bus nusiųstos nuotraukos kokiais ištrupėjusiais ,baisiais ,nesaugiais mažieji mokinukai laksto
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS